Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikä on Staria AI? – Usein kysytyt kysymykset tekoälystä

BloggausAI (Artificial intelligence) eli tekoäly saattaa jo terminä herättää paljon erilaisia mielikuvia. Osa voi kokea tekoälyn uhkaavana asiana esimerkiksi elokuvien aiheuttamien kauhuskenaarioiden myötä, ja osa taas saattaa pelätä tekoälyn vievän työpaikkansa. Uhkakuvat ovat mahdollisesti maalautuneet ihmisten mieliin siitä syystä, että tekoälystä ei yksinkertaisesti tiedetä tarpeeksi. Käsittelemme tässä blogitekstissä kahdeksaa tekoälystä ja Staria AI -ratkaisusta useimmiten kysyttyä kysymystä sekä hyötyjä, joita yritykset voivat ratkaisun avulla saavuttaa.

1. Mitä AI on ja miten sitä hyödynnetään?

Tekoälyn merkittävin ominaisuus on kyky löytää toistuvia kaavoja ja riippuvuuksia isoista datamassoista. Tämän pohjalta se luo itselleen sääntöjä, joiden perusteella se pystyy tekemään vastaavia päätöksiä tulevaisuudessa omatoimisesti. Tekoäly pystyy myös oppimaan uusia sääntöjä ja tekemään tarkempia päätöksiä, jos ihmiset korjaavat sen tekemiä virheitä ja syöttävät korjatut päätökset takaisin tekoälylle opittavaksi. Kun kone pystyy muodostamaan tarvittavat säännöt itselleen datan avulla, ei ihmisen tarvitse erikseen ohjelmoida päättelyketjuja jokaiselle mahdolliselle päätökselle, johon koneen toivotaan pystyvän.

2. Mitä prosesseja tekoälyn avulla voidaan automatisoida?

Tekoälyn rooli prosessien automatisoinnissa painottuu yksittäisten, mutta monimutkaisten päätösten tekemiseen. Sille syötetään mahdollisimman suuri määrä ihmisten tekemiä päätöksiä sekä lähtötiedot, joiden perusteella ihminen on yksittäiset päätökset muodostanut. Näin tekoäly saadaan opetettua tekemään samanlaisia päätöksiä käytettävissä olevista lähtötiedoista, kuin ihmiset olisivat vastaavista lähtötiedoista todennäköisesti tehneet.

Oletteko tunnistaneet potentiaalisia automatisointikohteita?:

VARAA ILMAINEN TEKOÄLYN KONSULTOINTI >>>

3. Mikä on Staria AI?

Staria AI on Starian kehittämä koneoppimispohjainen tekoälyratkaisu, joka pystyy tiliöimään yrityksen verkkolaskuna saapuvat ostolaskut tehokkaasti ja tarkasti. Ratkaisu on kehitetty Starian palvelukeskusten käyttöön ja se on suunniteltu suoriutumaan suurista ostolaskuvolyymeista ennusteiden laatua optimoiden. Staria AI on yhdistettävissä osaksi mitä tahansa ostolaskujenkierrätysjärjestelmää.

4. Mitä vaiheita Staria AI:n hyödyntämiseen liittyy?

Staria AI -projekti voidaan jakaa karkeasti viiteen osa-alueeseen:

  1. Aineiston kerääminen
  2. Mallin kouluttaminen
  3. Tekoälyn kytkeminen osaksi prosessia
  4. Ylläpito (jatkuva)
  5. Laskujen käsittelyautomaation käyttöönotto

5. Kuinka kauan Staria AI -käyttöönottoprojekti kestää?

Staria AI -käyttöönottoprojekti kestää yleensä 3-6 viikkoa. Käyttöönottoprojektin aikatauluun vaikuttaa mm. opetusaineiston saatavuus ja laatu sekä käytössä olevan ostolaskujärjestelmän joustavuus.

6. Millaisia hyötyjä ja tuloksia Staria AI -ostolaskutekoälyltä voidaan olettaa?

Ensimmäiset ratkaisun hyödyt ilmenevät heti käyttöönoton yhteydessä, kun osana Staria AI:n luomista analysoidaan laskumassaa ja tämä lisää ymmärrystä yrityksen ostolaskuista.

Käyttöönoton jälkeen ostolaskujen käsittely tehostuu, kun ostolaskujen tiliöinti muuttuu luonteeltaan tiliöintitietojen määrittelystä tekoälyn tekemien esitiliöintien tarkastus- ja hyväksymisprosessiksi.

Viimeisessä vaiheessa, kun ostolaskujen käsittelyautomaatio kytketään päälle, on odotettavissa että 50-70% ostolaskuista voidaan ohjata automaattisesti asiatarkistukseen sekä hyväksyntään ilman erillistä ihmisen suorittamaa tiliöintivaihetta. Parhaat saavutetut automaatiotasot kattavat yli 90% ostolaskuista.

7. Mistä Staria AI -hankkeen kustannukset muodostuvat?

Staria AI -hankkeen kustannukset muodostuvat käyttöönottoprojektista sekä tekoälyn ylläpidosta eli uudelleen koulutuskustannuksista.

8. Kuinka paljon AI-hankkeet sitovat organisaation resursseja?

Staria AI -ostolaskutekoälyn käyttöönotossa tarvitaan asiakasorganisaation ostoreskontranhoitajia sekä IT-/järjestelmäasiantuntijoita.

Ostoreskontranhoitajien rooli on ottaa kantaa mm. käytössä olevan tilikartan ja avoimien kustannuspaikkojen oikeellisuuteen. Lisäksi jos opetusaineisto sisältää ristiriitaista tietoa tiliöintikäytännöistä, ostoreskontranhoitajilta voidaan odottaa ohjeistuksia, miten tekoälyn tulisi tulevaisuudessa kyseisiä ristiriitaisia tapauksia käsitellä.

IT-/järjestelmäasiantuntijoita tarvitaan käyttöönottoprojektissa yleensä tuottamaan opetusaineisto olemassa olevista järjestelmistä ja toteuttamaan ostolaskujen kierrätys Staria AI -palvelimelle. Asiantuntijoita tarvitaan mahdollisesti myös toteuttamaan muutokset tekoälyllä käsiteltyjen ostolaskujen sisäänlukuun ostolaskujen käsittelyjärjestelmään. Lisäksi IT-/järjestelmäasiantuntijoita tarvitaan yleensä Staria AI -ostolaskutekoälyn uudelleen kouluttamiseen vaadittavan palauteaineiston tuottamisen automatisointiin.

Ajallisesti näissä tarpeissa puhutaan yleensä muutamista päivistä käyttöönottoprojektin yhteydessä.

Haluatko kuulla aiheesta lisää? Ota yhteyttä ja etsitään ratkaisut liiketoimintanne tarpeiden tukemiseksi.

Matias Tiala

Director, RPA & AI

matias.tiala@staria.com

+358 40 749 6176

Mikä on Staria AI? – Usein kysytyt kysymykset tekoälystä

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

AI
Artificial Intelligence
tekoäly

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia