Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Marttiinin toiminta tehostui Neptonin avulla

Referenssi
Nepton on toiminut suomalaisen puukkovalmistaja Marttiinin työajanhallinnan kumppanina jo yli kahdeksan vuoden ajan. Neptonin digitaalinen järjestelmä lisää merkittävästi työn tuottavuutta Marttiinilla.

Nepton on toiminut suomalaisen puukkovalmistaja Marttiinin työajanhallinnan kumppanina jo yli kahdeksan vuoden ajan. Neptonin digitaalinen järjestelmä lisää merkittävästi työn tuottavuutta Marttiinilla.

Aiemmin Marttiinin tuotannon henkilökuntaa työllisti päivän aikana lukuisia kertoja vaihtuva työpiste, jolloin piti aina merkitä paperille kynällä työskentelytiimi ja työajat. Työaikaa tähän saattoi kulua päivässä useita minuutteja per työntekijä.

– Halusimme päästä paperilappujen täyttelystä digitaaliseen versioon, jossa data jää talteen, kertoo yhteistyön aloituksesta Marttiinin Chief Digital Officer Ari Paksuniemi.

Toisena tärkeänä tekijänä digitaalisen työajanhallinnan käyttöönottamiseksi nähtiin tarve saada palkanlaskentaan tarkka työaika, jota ei myöskään jälkikäteen voi esimerkiksi itse muokata. Vanhassa järjestelmässä työaikoja pyöristeltiin, ja monessa tapauksessa työnantajan tappioksi.

– Digitaalinen työajanseuranta toimii toki myös niin päin, että tunnolliset työntekijät, jotka hoitivat työnsä loppuu kelloon katsomatta saavat nyt varmasti ylitöistä korvauksen. Kaiken kaikkiaan tavoitteena oli mahdollistaa työajan tehokkaampi hyödyntäminen niin työntekijöille kuin työnantajallekin, Ari Paksuniemi kertoo.

Uusi järjestelmä käyttöön jouhevasti

Siirtyminen Neptonin toimittamaan järjestelmään sujui joustavasti. Neptonin ratkaisu on otettu käyttöön myöhemmin myös Marttiinin Viron tehtailla, joissa työnteon kulttuuri on aika tavalla eri kuin Suomessa. Työntekijä puolella “valvonnan” lisääminen koettiin negatiivisesti, kun taas esimies puolella ollaan oltu erittäin tyytyväisiä, että monenlainen “oman ajan ottaminen” jää nyt väistämättä pois.

– Teknisesti muutos oli helppo ja vaivaton, toki henkilöstön puolelta muutos päivittäisissä tavoissa herättää aina jonkin verran vastustusta. Osa ihmisistä vain kokee muutokset vaikeina, vaikka kyseessä olisi hyväkin muutos, kommentoi Paksuniemi muutosprosessia.

Miksi kumppaniksi Nepton?

Ari Paksuniemi Marttiinilta oli itse yhteydessä Neptoniin tutkittuaan vaihtoehtoja järjestelmätoimittajalle. Keskustelut Neptonin toimitusjohtajan Jukka Kivistön kanssa vakuuttivat ja kun alun perinkin Marttiinilla oli halua aloittaa yhteistyö suomalaisen yrityksen kanssa, oli helppo tutkia Neptonin tarjoamia palveluita.

Toisena tärkeänä asiana Ari Paksuniemi nostaa esiin helpon integroitavuuden Marttiinilla jo käytössä olleisiin järjestelmiin.

– On aina iso plussa, kun rajapinnat meidän muihin pääjärjestelmiin tehty, ja ne oli Neptonilla hoidettu jo valmiiksi. Erityisen tärkeää oli Visma- ja ERP-yhteensopivuus. Luonnollisesti se nopeuttaa uuden järjestelmän käyttöönottoa huomattavasti.

Käytännössä käyttöönottoprosessi oli hyvinkin nopea, muutamia viikkoja. Yhteistyössä Neptonin kanssa on Ari Paksuniemeä miellyttänyt erityisesti myös erinomainen asiakaspalvelu.

– Neptonilla on todella asiantuntevaa porukkaa töissä, vastaukset tulevat heti ja se on tehokasta myös minulle, kun omaa työaikaani ei mene vastausten odotteluun, kiittelee Paksuniemi yhteistyötä.

Työajanseuranta on ennen kaikkea tehostamista

Marttiinilla koetaan, että digitaalinen työajanseuranta tehostaa aivan selvästi työntekoa. Koska työajan kirjaaminen ei ole tuottavaa työtä itsessään, niin siihen pitää käyttää mahdollisimman vähän aikaa. Kirjaaminen pitää saada mahdollisimman nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Tämän Neptonin työajanseuranta mahdollistaa.

Toinen tärkeä puoli on järjestelmän tarjoamat monipuoliset raportit, joita esimiehet voivat hyödyntää tuotannon tehostamisessa ja työvuorojen suunnittelussa.

Suosittelija:

"Saimme integroitua Neptonin helposti muihin järjestelmiimme."

Ari Paksuniemi, Marttiini

Pinterest
Referenssin infoboxi
Saarni Nepton Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Marttiini

Lisätietoja

Yritysprofiili Saarni Nepton kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Omat tagit

automaattinen työajanseuranta
työajanhallinnan työkalut
työajanhallinta
työajanseuranta
mobiili työajanseuranta

Siirry yrityksen profiiliin Saarni Nepton kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Saarni Nepton - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Saarni Nepton - Muita referenssejä

Saarni Nepton - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia