Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka valita sopiva alusta? Magento Open Source vs Adobe Commerce

BloggausVerkkokauppa-alustan valitseminen ei ole helppoa. Sinun on punnittava sekä yrityksesi nykyistä toimintaa, että sitä, kuinka toivot sen toimivan tulevaisuudessa. On myös pohdittava, tuleeko nykyinen yleisösi pysymään ennallaan, vai onko suunnitelmissasi laajentaa tarjontaa, sekä lisätä uusia myyntikanavia ja markkinapaikkoja.

Tarjotaksesi digitaalisen kokemuksen tason, joka yltää asiakkaiden odotuksiin, tarvitset oikeat työkalut. On myös tärkeää ottaa huomioon sekä alustan kustannukset, että sijoittamasi pääoman tuottoaste.

Tässä artikkelissa vertaamme Magento Open Sourcen ja Adobe Commercen ominaisuuksia, jotta voit tarkastella kumpi vaihtoehto sopisi parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Mikä on Magento Open Source?

Magento Open Source on ilmainen, avoimen lähdekoodin versio Adobe Commercesta. Tämä versio sopii lähtökohtaisesti parhaiten pienille yrityksille. Alustaan voidaan lisätä erilaisia toiminnallisuuksia, sekä Magento-laajennuksia verkkokauppamyyntisi tehostamiseksi.

Magento Open Sourcen suosio on helppo ymmärtää. Tätä ilmaista alustaa ladataan ja testataan tuhansia kertoja kuukaudessa. Alustan ympärille on rakentunut aktiivinen kehittäjien ja puolestapuhujien yhteisö, sekä markkinapaikka, jossa jaetaan innokkaasti erilaisia työkaluja ja laajennuksia – ja se, jos jokin, ilmentää avoimen lähdekoodin todellista henkeä.

Avoimen lähdekoodin versio saattaa vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta, jos sinulla on koulutettu henkilökunta tai osaava kumppani, joka hallitsee koodauksen alustalla ja voi käyttää aikaa toteutuksiin ja hallinnointiin (kuten hostingiin ja tekniseen tukeen), sekä backend-kehittämiseen (maksut, toimitukset, tilausten hallinta, logistiikka).

Mikä on Adobe Commerce?

Adobe Commerce on kaikkea sitä, mitä saat Magenton Open Sourcesta – ja vielä paljon enemmän. Se sisältää drag-and-drop -sisällönhallinnan, sekä suunnittelu- ja esikatseluominaisuudet, joiden avulla sisällöntuottajat voivat itse hallita ja rakentaa sisältöjä ilman kehittäjien apua. Tämä nopeuttaa merkittävästi kehitysprosessia ja tekee markkinointitiimistä ketterämmän.

Adobe Commerce on yritysalusta, joka on kehitetty nopeita innovaatioita varten. Siinä yhdistyvät vahvat käyttövalmiit toiminnot, rajaton skaalautuvuus sekä tehokkaat liiketoimintatyökalut. Nämä ominaisuudet pitävät sinut edellä yhä vain monimutkaisemman digitaalisen kaupankäynnin, sekä asiakkaiden kasvavien vaatimusten kentällä.

Mitä eroja on Adobe Commercen ja Magento Open Sourcen välillä?

Suurin ero Magento Open Sourcen ja Adobe commercen välillä on se, että Open Source on ilmainen. Commerce taas on maksullinen premium-versio ja sisältää valmiiksi paljon ominaisuuksia ja toimintoja, jotka sinun tulee rakentaa itse, jos käytät Open Source -versiota.

Verrataan näitä kahta vaihtoehtoa tarkastelemalla seuraavia tekijöitä:

  • Kustannus
  • Skaalautuvuus
  • Turvallisuus

 

Kustannukset

Kuten edellä mainittiin, Magento Open Source on ilmainen asentaa, mutta joudut maksamaan hostingista ja verkkotunnuksesta sekä jollain tasolla myös verkkokehityksestä sekä tietoturvan ylläpidosta. Adobe Commerce taas on maksullinen ja kuukausittain maksettava lisenssi määräytyy prosentuaalisesti verkkokaupan liikevaihdon perusteella.

Adobe Commercen hinnoittelumallia ajatellen, maksullinen versio ei useinkaan sovellu pienille yrityksille, sillä vaikka verkkokaupalla ei olisi juurikaan liikevaihtoa, maksetaan alustan käytöstä silti aina vähimmäislisenssimaksu. Investoiminen kehittyneempään, maksulliseen versioon voi kuitenkin olla järkevää myös vaatimattomammalle verkkoliiketoiminnalle silloin, jos yrityksen kasvu on nopeaa ja liikevaihto tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa.

Skaalautuvuus

Skaalautuvuuden suunnittelu on alusta alkaen kriittinen menestystekijä verkkokauppa-alustaa valittaessa. Jos ennakoit nopeaa kasvua, on hyvä käyttää Adobe Commercea alusta alkaen. Se sisältää kattavia ominaisuuksia, jotka tarjoavat kasvavalle yritykselle sen tarvitsemaa ketteryyttä. Jos taas valitset ilmaisen version, joudut ottamaan riskin siinä, että jokaisen uuden komponentin rakentaminen vie aikaa ja saattaa sen myötä myös hidastaa kasvusi vauhtia.

Turvallisuus

Turvallisuuden näkökulmasta Adobe Commerce on huomattavasti lujatekoisempi kuin Magento Open Source. Magento Open Sourcesta puuttuu luottokorttien tokenointi ja edistynyt maksamisen turva, mikä voi olla ongelmallista, koska nämä ovat suojattujen tapahtumien edellyttämiä ominaisuuksia. Toinen suuri ongelma ilmaisessa versiossa on, että se ei ole PCI DSS -suojauksen mukainen.

Adobe Commerce tarjoaa edistyneempiä tietoturvaratkaisuja. Maksullinen versio on PCI-yhteensopiva ja siinä on Magento Secure Payment Bridge korttien käsittelyä varten. Maksullisessa versiossa on myös haavoittuvuuksia paikallistavia bug bounty program -ohjelmia, säännöllinen tarkistusprosessi ja suojattuja maksujenvälitysjärjestelmiä, kuten PayPal, WorldPay, CyberSource, Authorize.net ja paljon muuta. Lisäksi Adobe Commercen logit varmistavat, että kaikki hallintapaneeliin pääsevien käyttäjien tekemät muutokset tallennetaan.

Cloud tarjoaa CDN– ja DDoS -suojauksen sekä Fastly Web Application -palomuurin. Päivittämällä pro-versioon saat lisäominaisuuksia tietoturvaan, kuten New Relic -infrastruktuurin ja lokit, sekä oman teknisen neuvonantajan.

Adobe commercen tärkein etu on speed-to-market

Adobe Commerce sisältää avoimen lähdekoodin tuoman yhteisöllisyyden, mutta sitä on täydennetty valmiilla toiminnallisuuksilla, jotka ovat paljon tehokkaampia kuin Open Source -alustan ominaisuudet, vaikka ne olisikin viritetty huippuunsa. Valmiit ominaisuudet tuovat mukanaan tärkeitä hyötyjä: ketteryyttä ja nopeamman markkinoille pääsyn.

Adobe Commerce -alustan avulla vapautat tiimisi aikaa ja kapasiteettia, jotta he voivat keskittyä innovaatioon ja strategiaan sen sijaan, että joutuisivat huolehtimaan turvallisuudesta ja käytettävyydestä. Tämä tarkoittaa, että digitaalinen tiiminne voi keskittyä kärjessä ja edelläkävijänä pysymiseen sen sijaan, että joutuisi sotkeutumaan aikaa vievään käyttöönottotyöhön. Adobe Commercen erittäin joustavan backendin avulla voit nopeasti ja helposti muuttaa, mukauttaa ja määrittää sivustosi tärkeintä osa-aluetta: asiakaskokemusta.

 

Lue täysimittainen artikkeli aiheesta täältä.

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Omat tagit

magento
verkkokauppa
verkkokauppa-alusta
asiakaskokemus
adobecommerce

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia