Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka hyödyntää käänteistä kuvahakua ja koneoppimista verkkokaupankäynnissä: katso 4 tapaa

BloggausVerkkokaupan maisema ja sen taustalla toimiva teknologia ovat jatkuvan kehityksen keskellä. Toisinaan voi olla haastavaa ymmärtää nykyisiä ja uusia teknologioita sekä sitä, kuinka ne voivat auttaa liiketoimintaasi. Siksi haluammekin kertoa sinulle käänteisestä kuvahausta ja koneoppimisesta: teknologioista, joista olet luultavasti kuullut, mutta et välttämättä ole aivan varma kuinka niitä käytetään.

Käänteinen kuvahaku ja koneoppiminen ovat teknologioita, jotka muuttavat verkkokaupan maisemaa. Nämä tehokkaat työkalut auttavat vähittäiskauppiaita parantamaan tuotehakuaan ja tuotesuosituksiaan, suojaten samalla brändiään ja immateriaalioikeuksiaan.

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin käänteiseen kuvahakuun ja koneoppimiseen sekä siihen, kuinka ne voivat auttaa liiketoimintaasi.

Koneoppimisen rooli verkkokaupankäynnissä

Koneoppiminen (Machine learning), joka on tekoälyn (Artificial Intelligence) osa-alue, on käänteentekevä tekijä. Saatat yllättyä siitä, että koneoppiminen ei ole lainkaan uusi teknologia – se on ollut olemassa jo 1950-luvulta lähtien, mutta vasta viime vuosikymmeninä olemme nähneet sen käytön kasvavan.(1) Emme välttämättä huomaa sitä, mutta koneoppiminen on kaikkialla – aina Netflix-ehdotuksista siihen, mitä sosiaalisen median syötteissäsi näkyy. On arvioitu, että vuoteen 2025 mennessä lähes kaikki yritykset ottavat tekoälyn käyttöönsä jossakin muodossa.(2)

Toisin kuin perinteiset järjestelmät jotka vaativat laajaa koodausta, koneoppiminen oppii aiemmasta datasta ja tarkentaa prosessejaan ja päätöksiään ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että se voi ratkaista lukuiset skenaariot salamannopeasti, ilman tarvetta miljoonille riveille koodia.

Koneoppimisella on monia liiketoiminnallisia etuja. Se voi alentaa kustannuksia, parantaa tehokkuutta ja vauhdittaa kasvua. Siihen liittyy kuitenkin myös haasteita. Forbesin mukaan pääeste, jonka yritykset kohtaavat koneoppimisen kanssa on se, että koneoppimisen käyttöönoton ja ylläpidon parissa työskentelevistä ammattitaitoisista datatieteilijöistä on pulaa.(3) Standardisoinnin puute sekä sopeutuminen johdon ja prosessien muutoksiin pahentavat näitä haasteita entisestään.

 

Koneoppiminen ja personointi

Yksi koneoppimisen lupaavimmista sovelluksista verkkokaupankäynnissä on personointi. Koneoppimisen avulla vähittäiskauppiaat voivat nopeasti muuntaa valtavat datamäärät toimiviksi ratkaisuiksi, räätälöiden kokemuksia yksittäisille asiakkaille. McKinsey korostaa personoinnin potentiaalia todeten, että se voi tehostaa liikevaihtoa 5-15 % ja parantaa markkinoinnin tehokkuutta 10-30 %.(4) Personoinnin tulevaisuutta määrittää kolme suurta siirtymää: fyysisten tilojen digitalisointi, empatian skaalaaminen ja ekosysteemien hyödyntäminen asiakaspolun kustomoimiseksi.

Tarkastellaan seuraavaksi neljää tapaa, joilla käänteistä kuvahakua ja koneoppimista voidaan käyttää verkkokaupankäynnissä:

1. Hakukokemuksen optimointi

Kuluttajia pommitetaan informaatiolla jatkuvasti, joten helppokäyttöinen ja hyödyllinen hakukokemus on avainasemassa. Yhdistettynä koneoppimisalgoritmeihin, käänteinen kuvahaku voi yhdistää asiakkaan lataamat kuvat verkkokaupan tuotteiden kanssa. Tämä auttaa asiakkaita löytämään tuotteita, jotka vastaavat heidän mieltymyksiinsä sekä mahdollistaa vähittäiskauppiaille heidän hakutoimintonsa tarkentamisen, jotta asiakkaiden on entistä helpompi löytää etsimänsä.

2. Tuote-ehdotukset

Koneoppiminen voi perehtyä asiakkaan selaus- ja ostohistoriaan ja tarjota personoituja tuote-ehdotuksia. Tämä parantaa ostokokemusta tarjoamalla asiakkaan mieltymysten mukaan räätälöityjä tuotteita ja nostamalla mahdollisesti esiin tuotteita, jotka asiakas on saattanut jättää huomiotta.

3. Immateriaalioikeuksien turvaaminen

Käänteinen kuvahaku on myös hyödyllinen väline brändiin kohdistuvia rikkomuksia vastaan. Vähittäiskauppiaat voivat nopeasti tunnistaa valtuuttamattomat myyjät, jotka saattavat käyttää heidän tuotekuviaan ja näin varmistaa, että heidän brändinsä ja immateriaalioikeutensa pysyvät suojattuina. Tämä myös auttaa vähittäiskauppiaita ryhtymään toimiin luvatonta käyttöä vastaan.

4. Laadun varmistaminen

Koneoppiminen voi tunnistaa ja merkitä mahdollisesti ongelmalliset tuotekuvat, kuten matalaresoluutioiset kuvat tai kuvat, jotka eivät täytä asetettuja standardeja. Tällä varmistetaan yhtenäinen laatu kaikkialla tuoteluetteloissa, mikä parantaa verkkokaupan visuaalista houkuttelevuutta.

Käänteinen kuvahaku ja koneoppiminen ovat työkaluja, jotka eivät pelkästään paranna ostokokemusta, vaan asettavat uudet standardit tuotteiden löytämiselle, suosittelujärjestelmille, brändin suojaamiselle ja laadunvalvonnalle. Brändit, jotka käyttävät näitä teknologioita, voivat tarjota asiakkailleen personoidun ja relevantin ostokokemuksen. Vaikka nämä työkalut voivat vaikuttaa monimutkaisilta, ne tarjoavat selkeitä ratkaisuja digitaalisen kaupankäynnin ikiaikaisiin haasteisiin, aina tuotteiden löytämisestä brändin suojaamiseen.

Haluaisitko lukea artikkelin kokonaisuudessaan? Löydät sen täältä »

 

Vaimon tuki

Vaimo, johtava digitaalisen kaupankäynnin ja asiakaskokemusten asiantuntija, työskentelee yhdessä Algolian, tekoälyvetoisen hakuratkaisun kanssa parantaakseen verkkokauppasivustoja. Algolia tarjoaa huippunopean haun, reaaliaikaisen indeksoinnin ja monikielisen tuen, mahdollistaen etuja, kuten ylivoimaisen käyttäjäkokemuksen ja lisääntyneet konversiot. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja tutustu Algolian ominaisuuksiin ja muihin palveluihin digitaalisen alustasi parantamiseksi.

Lähteet

1 – Machine learning, explained – mitsloan.mit.edu

2 – Why you’re wrong about operationalizing AI – inrule.com

3 – Beyond innovation: Overcoming challenges in developing and deploying AI models – forbes.com

4 – What is personalization? – mckinsey.com

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Koneoppiminen
verkkokauppa
personointi
Teknologia
hakutoiminto
Vaimo
käänteinenkuvahaku

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia