Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kokemuksia Copilot for Microsoft 365

Bloggaus

Kokemuksia Copilotista: mielipiteemme tekoälyapurista ensimmäisen viikon jälkeen

Kun Copilot for Microsoft 365 julkaistiin tammikuussa 2024 kaiken kokoisille yrityksille, otimme innolla muutamia lisenssejä itsellemme hypisteltäväksi, sillä halusimme päästä konkreettisesti kokeilemaan kovasti hehkutettua tekoälyapuria. Meitä kiinnosti kovin, miten Copilot käytännössä toimii ja millaisia mahdollisuuksia sillä on auttaa aidosti työpäivän askareissa.

Tässä blogissa jaamme hieman ensimmäisiä ajatuksia sekä plussia, että miinuksia, joita koimme ensimmäisen viikon aikana Copilotin kanssa. Toki harjoittelu tekee mestarin ja emme voikaan olettaa, että osaisimme täydellisesti hyödyntää Copilotin kaikkia mahdollisuuksia heti.

Ensinnäkin huomasimme, että Copilot ei vielä löytänyt tietoja kovinkaan hyvin, sillä sen indeksointi oli vielä kesken. Indeksointi Copilotissa tarkoittaa datan järjestämistä ja luokittelemista niin, että se on helposti löydettävissä ja ymmärrettävissä. Semanttinen indeksi tekee tämän matemaattisten vektoreiden avulla, parantaen hakutuloksia ja auttaen Copilotia ymmärtämään käyttäjän tarkoituksen. Copilotilla menee siis hetki oppia käyttämään Microsoft Graphissa olevaa tietoa ja hakutoimintojaan täydellisesti sekä ymmärtämään käyttäjän antamia komentoja. Semanttinen indeksointi kehittyy kuitenkin jatkuvasti Copilon käytön myötä.

Copilot ulottuu lähes kaikkiin Microsoft 365-sovelluksiin ja jokaisella sovelluksella on oma Copilot, jota joutuu käsittelemään hieman eri tavalla. Silmä joutui myös vähän aikaa etsimään Copilot-nappeja sovelluksista, mutta onneksi ne ovat aika helposti löydettävissä. Hämmennystä tuo myös Copilot tuoteperheen nimeämiskäytännöt, sillä Microsoft on julkaissut useita eri Copilot-versioita, jotka on suunniteltu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Alla on hieman avattu erilaisista Copilot-versioista ja niiden käyttötapauksista.

Esimerkiksi:

???? Microsoft Copilot: yleinen tekoälypohjainen avustaja, joka pohjautuu julkisen webin tietoihin Bing-hakukoneen indeksissä. Voit kysyä Copilotilta kysymyksiä ja se hakee tiedot julkisesta netistä nopeasti ja antaa lähdetiedot. Tähän Copilottiin ei tarvitse erillistä lisenssiä.

???? Copilot for Microsoft 365: on suunnattu erityisesti Microsoft 365 -käyttäjille. Se sisältää pääsyn Microsoft Copilotiin sekä integraatiot Copilotiin Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, Outlookissa, Teamsissa, Loopissa ja muissa Microsoft 365 -sovelluksissa. Tämän version käyttöön tarvitaan Microsoft 365 Business Standard, Business Premium, E3, E5 tai Office 365 E3 tai E5 -lisenssi.

???? Copilot for Sales: versio on suunniteltu tukemaan myyntitiimejä myynnillisissä toimenpiteissä.

???? Copilot Studio: Käyttäjät voivat luoda omia Copilot-avustajia tai laajentaa Copilot-versioita.

???? Copilot Pro: Tämä on suunnattu erityisesti luoville ammattilaisille, tutkijoille, koodaajille ja muille

tehokäyttäjille. Se tarjoaa käyttöön Microsoft Copilotin edistyneimmät ominaisuudet ja on tukena niin kirjoittamiseen, koodaukseen, suunnitteluun, tutkimukseen kuin oppimiseenkin.

Microsoft on markkinoinut Copilottia laajasti ja niin innovatiivisesti, että aluksi oli hieman vaikeuksia hahmottaa mikä kaikki on Copilotilla ylipäätään mahdollista. Onneksi Microsoft antaa paljon esimerkkejä ja käytännönläheisiä ohjeita Copilotin hyödyntämiseen M365-sovelluksissa. Käyttötapaukset riippuvat myös paljon organisaatiosta ja henkilön työtehtävistä. Esimerkiksi markkinointipäällikön ja koodarin työtehtävät vaativat erilaisia sovelluksia ja tällöin Copilotin tehtävä auttaa työssä on erilainen. Ensimmäisten päivien jälkeen suorastaan koimme innostusta ja jaoimme työkavereille vinkkejä aina, kun keksimme uusia käyttötapoja Copilotille. Copilotin kanssa työskentely vaatii opettelua ja aikaa, jotta se tulee sulavaksi osaksi päivittäisiä työaskareita. Harppaus uusiin moderneihin työtapoihin vaatii aina muutosjohtamista, jalkauttamista, opettelua, kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Ponnistelut uusiin moderneihin työtapoihin kuitenkin tuottavat tulosta ja parantavat työn laatua merkittävästi.

Lue blogista lisää: Kokemuksia Copilot for Microsoft 365 - Midpointed

Pinterest
Midpointed Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Midpointed kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

copilot for microsoft 365
Copilot

Siirry yrityksen profiiliin Midpointed kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Midpointed - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Midpointed - Muita referenssejä

Midpointed - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia