Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Klikkiotsikko leanisti lentävään agileolevaisuuteen

BloggausKlik, ja täällä olet. Ei hätää, kyllä se aasinsilta otsikkoon sieltä vielä tulee, vaikka ei heti siltä vaikutakaan. Linkedinin ja muiden somejen kakofonia alkaa silloin tällöin väsyttää asiantuntijaa, jonka harteille digitaalisen disruption pyörteet, leanisti lentäminen ja agilein kokeilukulttuuriajattelutapa lopulta lakoavat.

Meillä on Efimalla tapana puhua bullshit-bingosta. Tällä viitataan erilaisiin edellä mainittuihin somessa ja muualla mediassa viliseviin käsitteisiin ja erityisesti siihen, miten helposti ne jäävät ilman minkäänlaista oikeaa sisältöä. Aina kun joku meillä alkaa pöhistä kokeilukulttuurin mahdollistamasta disruptiohurrikaanista nimeltä Lean Agile tai jotain muuta vastaavaa, kajahtaa ilmoille varoitus bullshit-bingosta. Tämä tehdään ja samalla siitä tilille vaaditaan, koska sanat joita käytämme, muovaavat todellisuutta jossa toimimme. Bullshit-bingoilun tarkoituksena on tuoda liha luiden ympärille, käytännön tasolle vietyihin tekoihin.

"Asiakas ohoi! Miltä tuntuisi aloittaa projekti kokeilemalla uutta järjestelmää projektin kickoffissa?"

Kreikka on osa Efiman tarinaa, joten tässä on sopiva lainata erästä kreikkalaista kaveria nimeltä Demokritos. Hän on joitain vuosia sitten todennut osuvasti, että ”sana on teon varjo”,

joten:

Asiantuntija hoi! Miltä kuulostaisi jättää ERP-projektin määrittelytyöpajat ja iänikuinen muistionkirjoitus sellaisenaan pois, aloittaa järjestelmän käyttöönottoprojekti tutustumalla asiakkaan ydinliiketoimintaprosesseihin ja tuupata järjestelmän perusparametrit paikoilleen ennen ensimmäistäkään workshoppia?

Entäpäs sitten asiakas - ohoi sinnekin! Miltä tuntuisi aloittaa projekti kokeilemalla uutta järjestelmää projektin kickoffissa? Tai aloittaa varsinaiset (pääkäyttäjä)koulutukset powerpointmegasulkeisten ja perusnavigoinnin sijaan laittamalla pääkäyttäjät tekemään suoraan omia tarvitsemiaan raportteja konsultin avustaessa vieressä?

Projektimalleja ja -metodologioita on maailma väärällään. On agilea scrumia, ylöspäin valuvaa vesiputousta ja ohjaamosta lennettävää ufoa. Meilläkin on malli, ja erinomainen malli onkin, mutta sekään ei vielä asiakasta onnelliseksi tee tai projektia maalin vie. Sen vievät maaliin ihmiset – ja vielä tarkemmin – asiakkaan ja toimittajan ihmiset, jotka tekevät ja ymmärtävät yhdessä, mitä tehdään ja miksi. Meillä projekteissa tämä tarkoittaa keskittymistä erityisesti kolmeen asiaan:

  • jatkuva viestintä sekä palautteen antaminen ja saaminen läpi koko käyttöönottoprojektin elinkaaren
  • end to end -liiketoiminta(osa)prosessien ymmärrys ja järjestelmämielessä tehokkaimman lopputuleman joustava toteuttaminen sekä
  • asiakkaan ja toimittajan tasavertainen, aito yhdessä tekeminen.
Näillä eväin meidän tavoitteemme on olla projektitoimitusten edelläkävijä, jossa työskentely on tarkoituksenmukaista, nopeaa ja ennen kaikkea kivaa! Ja niin, klikkiotsikolla oli se perimmäinen tarkoituskin: jos edellä kuvatun tyyppinen työ ratkaisukonsulttina Efimalla kiinnostaa, niin klikkailepa tästä eteenpäin.

Kirjoittaja
Pekka Nöyränen
People Manager

Pinterest
Efima Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

Kokeilukulttuuri
Kasvuyritys
Unit4
efilis

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia