Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kekäle hyödyntää koneoppimista laskujen käsittelyssä

Referenssi

Kun suomalaisen vaateliikkeen Kekäleen toiminta jatkoi kasvuaan, esille nousi tarve tehostaa yrityksen ostolaskujen käsittelyä. Kekäle valitsi Sisua Digitalin rakentaman älykkään automaation ratkaisun, helpottaakseen työkuormaa Automaatio on poistanut 85 % prosessiin liittyvästä manuaalisestä työstä sekä parantanut prosessin laatua.

Kekäleen räjähdysmäinen kasvu ja myymälöiden lisääntyminen kasvattivat taloushallinnossa käsiteltävien laskujen määrää. Lisäksi Kekäleen taloushallinto oli alkanut allokoimaan kuluja tarkemmin. Kasvusta ja uudesta allokoinnista johtuen manuaalinen työmäärä ostolaskujen käsittelyssä oli lisääntynyt huomattavasti. Yrityksen käyttämä laskunhallintajärjestelmä ei ollut myöskään vastannut Kekäleen yksilöllisiin tarpeisiin. Ostolaskujen käsittelyä haluttiin tehostaa, ja ratkaisuksi kehitettiin älykäs automaatio, joka hyödyntää koneoppimista.

 

Sisua Digitalin toteuttama robotti lukee laskunhallintajärjestelmään syötetyt laskut sekä määrittelee minne laskut kohdistetaan. Osa laskuista saapuu järjestelmään sähköisinä ja osa paperisina, jotka laskunhallintajärjestelmä skannaa pdf-tiedostoiksi. Nämä pdf-tiedostot robotti tunnistaa kuvasta tekstimuotoon käyttäen koneoppimista eli OCR-teknologiaa (Optical Character Recognition).

 


Älykäs automaatio hoitaa valtaosan laskujen käsittelystä, parantaa prosessin tarkkuutta sekä paikkailee laskujärjestelmän puutteita

Taloushallinnon aputyökaluksi kehitetty robotti hoitaa nyt pääosan ostolaskuista, jotka aiemmin käsiteltiin manuaalisesti.

 

Robotin mahdollistama tarkkuus lisää myös prosessin toimintavarmuutta. Robotti tarkastaa asiat, jotka saattaisivat jäädä ihmisiltä huomaamatta ja raportoi, jos joku asia on pielessä. Robotilla paikkailtiin lisäksi laskunhallintajärjestelmän puutteita: se korjaa järjestelmän tulkintavirheet sekä sille on luotu järjestelmään erikoissääntöjä tiettyjen toimittajien osalta. Näin automaatiolla voidaan vastata Kekäleen yksilöllisiin tarpeisiin paremmin.

 

Robotti käsittelee päivittäiset laskut noin tunnissa, kun aiemmin käsittelyyn meni noin kolme tuntia. Robotti myös tasaa työkuormaa kausivaihtelujen aiheuttamien ruuhkapiikkien aikana. Samalla robotti raportoi laskujen määristä, mikä mahdollistaa ennakoivan suunnittelun.


Automaatioprojekti suunnittelupöydältä käyttöön kolmessa viikossa

Projektin kehitys oli ketterää ja automaatio saatiin nopeasti tuotantoon. Robotti alkoi käsittelemään laskuja jo kolmen viikon sisällä suunnittelun aloituksesta. Tämän jälkeen prosessia on iteratiivisesti kehitetty jatkuvan palvelun aikana.


Sisuan palvelualusta Kekäleelle mahdollistaa prosessiautomaation laajentamisen saumattomasti seuraaviin kohteisiin, kuten tilauskäsittelyyn ja varastonhallintaan.

Suosittelija:

Palvelun käyttöönotto sujui hyvin vaivattomasti. Olemme saaneet kehitettyä palvelua koko ajan paremmaksi aina tarpeiden mukaan ja robotin työnjälkeä on helppo seurata. Suurin osa laskuista menee nyt automaattisesti eteenpäin eikä vaadi manuaalista käsittelyä. Tämä on vapauttanut paljon työaikaa yksitoikkoisesta laskujen tallennuksesta muihin mielekkäämpiin työtehtäviin

Elisa Huotari, Kekäleen taloushallinnosta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sisua Digital logo

Tiedot

Tilaaja: Kekäle

Lisätietoja

Yritysprofiili Sisua Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ohjelmistorobotiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Sisua Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sisua Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Sisua Digital - Muita referenssejä

Sisua Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia