Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Katsaus moderneihin tekoälytyökaluihin

BloggausTutustu neljään mullistavaan tekoälytyökaluun, jotka muuttavat tapaa, jolla kehitämme, jaamme ja sovellamme tekoälyteknologiaa.

Gradio mahdollistaa intuitiivisten käyttöliittymien rakentamisen koneoppimismalleille, Google Colab tarjoaa pilvipohjaisen alustan Python-koodin suorittamiselle ja yhteistyölle, kun taas Hugging Face avaa ovet edistyneeseen luonnollisen kielen käsittelyyn (NLP) tarjoamalla pääsyn tuhansiin ennalta koulutettuihin malleihin. Fooocus on ilmainen online-työkalu, joka mahdollistaa kuvien tarkennusvalinnan ja syvyyden arvioinnin tekstikomennolla. 

Nämä työkalut tekevät tekoälyteknologioiden kehittämisestä, jakamisesta ja soveltamisesta helpompaa ja saavutettavampaa kuin koskaan.


Gradio: https://www.gradio.app

Gradio on ohjelmistokirjasto, joka mahdollistaa helpon ja nopean käyttöliittymien luomisen koneoppimismalleille. Se on suunniteltu erityisesti data-tieteilijöille ja koneoppimisen insinööreille, jotka haluavat jakaa ja esitellä työtään muille, mahdollistaen heidän malliensa testaamisen reaaliajassa verkkoselaimessa.

Gradio-kirjaston avulla käyttäjät voivat luoda käyttöliittymiä, jotka sisältävät syötteitä, kuten kuvia, tekstiä tai ääntä, ja näyttävät mallin tuottamat tulokset. Se tekee mallien demonstroinnin ja jakamisen erittäin käteväksi, sillä se ei vaadi monimutkaista web-kehitystä tai käyttöliittymien suunnittelua.

Käyttäjät voivat luoda Gradio-käyttöliittymiä kirjoittamalla vain muutaman rivin koodia, mikä alentaa kynnystä mallien jakamiseen ja yhteistyöhön. Gradio-käyttöliittymät ovat myös helposti upotettavissa Jupyter-notebookkeihin tai integroitavissa web-sivustoihin, mikä tekee niistä monipuolisen työkalun koneoppimisyhteisölle.


Google Colab: https://colab.research.google.com

Google Colaboratory, jota usein kutsutaan lyhyesti Colabiksi, on Googlen tarjoama ilmainen pilvipalvelu, joka mahdollistaa Python-koodin kirjoittamisen ja suorittamisen selaimessa. Colab on suunniteltu erityisesti koneoppimisen, datatieteen ja koulutuksen tarpeisiin, ja se tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • Notebook-pohjainen: Colab käyttää Jupyter-notebook -ympäristöä, joka tukee sekvenssillisiä koodisolujen suorituksia ja niiden tuloksien esittämistä. Käyttäjät voivat kirjoittaa ja suorittaa koodia, tehdä muistiinpanoja, lisätä kuvia ja esittää kaaviot, kaikki samassa dokumentissa.
 • Ei asennusta: Koska Colab toimii selaimessa, käyttäjien ei tarvitse asentaa tai konfiguroida mitään koneoppimisympäristöä paikallisesti. Tämä tekee kynnysarvon aloittamiselle matalaksi.
 • Voimakas laskentateho: Colab tarjoaa ilmaiseksi pääsyn rajallisiin resursseihin, kuten CPU:ihin ja GPU:ihin (ja jopa TPU:ihin), mikä mahdollistaa raskaampien laskennallisten tehtävien suorittamisen.
 • Helppo jakaminen: Kuten Google Docs tai Sheets, Colab-notebookit ovat helposti jaettavissa, ja ne tukevat reaaliaikaista yhteistyötä. Käyttäjät voivat jakaa notebookkeja muiden kanssa ja tehdä yhteistyötä reaaliajassa.
 • Integraatio Google Driveen: Colab integroituu saumattomasti Google Driveen, mikä tarkoittaa, että notebookit tallennetaan suoraan käyttäjän Google Drive -tilille. Tämä helpottaa tiedostojen hallintaa ja pääsyä notebookkeihin mistä tahansa.

Colab on suosittu työkalu datatieteilijöiden, tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa, koska se tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan kirjoittaa ja jakaa Python-koodia, sekä käyttää laskentaresursseja, jotka muuten voivat olla kalliita tai vaikeita ylläpitää.


Hugging Face: https://huggingface.co

Hugging Face on yritys ja teknologiayhteisö, joka on tullut tunnetuksi erityisesti luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) alalla. Heidän tarjoamansa palvelut ja tuotteet ovat olleet merkittäviä tekoälyn ja koneoppimisen alueella, ja he ovat erityisen tunnettuja Transformers-kirjastostaan, joka on laajasti käytetty resurssi NLP-mallien, kuten BERT, GPT, T5, ja monien muiden, toteuttamiseen ja kouluttamiseen.


Hugging Face tarjoaa useita palveluita ja ominaisuuksia:

 • Transformers-kirjasto: Tämä on Python-kirjasto, joka tarjoaa tuhansia ennalta koulutettuja malleja, joita voidaan käyttää monenlaisiin NLP-tehtäviin, kuten tekstin luokitteluun, kysymykseen vastaamiseen, tekstin generointiin ja kääntämiseen. Transformers-kirjasto tekee mallien käyttämisestä ja kouluttamisesta helppoa ja saavutettavaa.
 • Model Hub: Hugging Face ylläpitää mallien keskusta, jossa yhteisön jäsenet voivat jakaa ja löytää ennalta koulutettuja malleja. Malli Hub mahdollistaa malleja eri tehtäviin ja kielille, ja se on suuri resurssi tutkijoille ja kehittäjille.
 • AutoNLP ja AutoTransformers: Nämä ovat työkaluja, jotka automatisoivat monia NLP-mallien kouluttamiseen, hienosäätämiseen ja käyttämiseen liittyviä prosesseja, mikä tekee tekoälyteknologioiden hyödyntämisestä helpompaa ja nopeampaa.
 • Yhteisö ja yhteistyö: Hugging Face on rakentanut aktiivisen yhteisön tutkijoiden, kehittäjien ja yritysten ympärille, jotka työskentelevät yhdessä parantaakseen ja edistääkseen avoimen lähdekoodin tekoälyteknologiaa.

Hugging Face on tullut merkittäväksi toimijaksi tekoälytutkimuksessa ja -kehityksessä, ja sen resurssit ovat avainasemassa monissa innovatiivisissa projekteissa ja sovelluksissa ympäri maailmaa.


Fooocus:

Fooocus on ilmainen online-työkalu, joka mahdollistaa kuvien tarkennusvalinnan ja syvyyden arvioinnin tekstikomennolla. Se on suunniteltu korkealaatuisten kuvien luomiseen nopeasti ja helposti, tarjoten samalla erilaisia vaihtoehtoja ja efektejä. Käyttäjät voivat jakaa luomansa kuvat sosiaalisen median alustoilla. Fooocus käyttöliittymineen on myös uudenlainen kuvaohjelmisto; perustuu Gradio-kirjastoon ja on inspiroitunut Stable Diffusionin ja Midjourneyn suunnitteluperiaatteista. Se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on saatavilla ilmaiseksi ja joka vaatii vain vähimmäisvaatimukset, kuten pienen Nvidia GPU:n (4GB VRAM) ja 8GB järjestelmämuistia.

Foocuksen lähdekoodit sijaitsee repo-osoitteessa: https://github.com/lllyasviel/FooocusFooocuksen voi käynnistää ajamalla Google colabissa seuraavan työkirjan komennot:

Huom – valitse suorittimeksi T4 GPU, sillä kuten sanottu fooocus vaatii Nvidoan GPU-muistia toimiakseen.


Työkirjan voi myös käynnistää osoitteessa: https://colab.research.google.com/github/lllyasviel/Fooocus/blob/main/fooocus_colab.ipynb?authuser=1#scrollTo=VjYy0F2gZIPR

 • Huomioi, että osoitteessa sijaitsevaan työkirjaan tulee lisätä “–preset realistic” mikäli haluaa saada aikaiseksi valokuvia.
 • !pip install pygit2==1.12.2
 • %cd /content
 • !git clone https://github.com/lllyasviel/Fooocus.git
 • %cd /content/Fooocus
 • !python entry_with_update.py –preset realistic –share

Suorituksen jälkeen konsolissa näkyy gradio-osoite, jossa ohjelmaa pääsee käyttämään.

Huomioi:

Fooocus vaatii raskaammille toimenpiteille reilusti RAM-muistia, jota Colabin ilmainen versio ei tarjoa, jolloin palvelu saattaa lakata vastaamasta ja joudutaan käynnistämään uudelleen. Maksullinen versio – Colab Pro – riittävällä RAM-muistilla maksaa 11.97 kuukaudessa, jolla saa käyttöönsä 100 tokenia. Riittävä kokoonpano käyttää noin 2 tokenia tunnissa, jolloin palvelun käyttöhinnaksi tulee noin 24 senttiä / tunti.


Kysy lisää

antti.winter@altoros.com

Ota yhteyttä

ari.mutanen@altoros.com

Mikäli mm. tekoälyyn ja ohjelmistokehitykseen liittyvät aiheet kiinnostaa, kannattaa ottaa seurantaan myös www.altoros.fi sivut .

Kuva: Fooocus

Pinterest
Altoros Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Altoros Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Teknologia

Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tekoäly
AI

Siirry yrityksen profiiliin Altoros Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Altoros Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Altoros Finland - Muita referenssejä

Altoros Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia