Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Inbound 2018: Nousukausi muuttaa inbound-markkinointia

Bloggaus

Mikä muuttuu markkinoinnissa, kun talous kasvaa ja investointeja uskalletaan taas tehdä? Miten erotut ja saat kauppaa nousukaudella?

Finanssikriisistä alkanut taantuma ja kymmenen vuoden hiljaiselo Suomen taloudessa päättyi. Vuonna 2017 kansantalous kasvoi kovaa. Maailmalta tuli vetoapua; kaikki merkittävät talousalueet olivat kasvussa.

Hypo kertoo tuoreessa ennusteessaan, että tänä vuonna Suomen kansantuote kohoaa vihdoin edellisen ennätystason ohi. Saavutamme kaikkien aikojen korkeimman bkt:n tuotantotason. Kasvua on luvassa myös vuodelle 2019.

On nousukausi.

Miten se näkyy markkinoinnissa? Mikä muuttuu ja kuinka teet onnistunutta inbound-markkinointia uudessa tilanteessa?

Teesit kasvukauden huoneentauluksi:


1. Asiakas haluaa olla kuningas: palvele sen mukaisesti

Hänellä on nyt rahaa ja lupa käyttää sitä. Tämä pätee niin b2b- kuin b2c-asiakkaisiin. Ostajasi tietää, että vaihtoehtoja riittää, jos sinä et palvele. Tarpeita on patoutunut vuosien varrella ja kun investointilupa tulee, asiakas haluaa liikkua nopeasti.

Toisaalta, asiakkaasi kalenteri täytyy taantumavuosia nopeammin. Kun palvelet asiakastasi hyvin, saatat huomata, että hän ei ehdi kilpailuttaa lisähankintojaan viimeiseen tappiin saakka, vaan luottaa hyvään myyjään ja ostaa sillä aikaa täpötäyteen kalenteriinsa.


2. Asiakas on yhä kiireisempi: toimi nopeasti


Inbound-liidien kääntäminen tarjouspyynnöiksi ja kaupoiksi on suorassa suhteessa toimintanopeuteesi. Hitaat vastaajat jätetään short-listin ulkopuolelle.

Kiire näkyy myös siten, että asiakas ei malttaisi käydä pitkiä briefauskierroksia tai kerrata jokaiselle asiakaspalvelijalle perustietojaan. Eikä pitäisikään! Vuonna 2018 kaikkien asiakasrajapinnassa toimivien pitää pystyä selvittämään hetkessä asiakkaan taustatiedot. Ne löydät hyvin hoidetusta crm-järjestelmästäsi tai sen lisäosista, kuten Vainu.io -tietopalvelusta.


3. Laatu korvaa määrän: vähennä hälyä


Asiakkaasi on saanut sisältömarkkinointia, tapahtumamarkkinointia, mediamainontaa ja suoramainosta sylin täydeltä. Nyt on ähky. Ne inbound-markkinoinnin keinot, jotka toimivat muutama vuosi sitten, ovat kokeneet inflaation: keskinkertaisesti toteutettua whitepaperia, kutsuvierastilaisuutta, blogipostausta ja videota tulvii jo liiaksi.

Älä tuota lisää mainostapettia tähän maailmaan. Pidä oma hälysi minimissä. Vaali laatua inbound-markkinoinnissasi. Ole asiakkaan luotettava neuvonantaja, älä kaikkialle tunkeva myyntireiska.

Lue loput teesit blogistamme.

Pinterest
eCraft Oy Ab logo

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi

Omat tagit

inbound
inbound-markkinointi

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?
Digitoimisto Dude järjestää Ask Me Anything (AMA)-tilaisuuden perjantaina 15.1.2021 klo 9-18

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia