Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

High Performance Computing Suomessa

BloggausHigh Performance Computing, eli HPC, on noussut alustavalinnaksi usealle eri käyttökohteelle, jotka vaativat paljon prosessointitehoa. Teknologia tarjoaa potentiaalisesti huimasti nopeamman kehityksen monille aloille, rahoitusmallinnuksesta ja tutkimusanalytiikasta, aina uusien ajoneuvomallien simuloimiseen. Tekoälyn ja koneoppimisen optimaalinen toiminta vaatii valtavan datamäärän liikkumista erittäin korkeilla nopeuksilla ja HPC pystyy toimittamaan tähän tarvittavan suorituskyvyn.

HPC koskee räkkien tehotiheyttä – uusimpien prosessoreiden, jäähdytys- ja virtalaitteiden pakkaamista pienelle alueelle, tuottaen paljon prosessointitehoa. Tiheys mitataan sillä kuinka paljon laitteisto tuottaa sähköä – keskiarvoinen tiheys on ollut tasaisessa kasvussa vuosien kuluessa. HPC järjestelmä sisältää tuhansia prosessoreita, jotka työskentelevät rinnakkain analysoiden valtavan määrän dataa – reaaliajassa. HPC arkkitehtuurissa serverit ovat klusteroituja yhteen verkkokomponenteilla, jolloin useita ohjelmia ja algoritmeja voidaan ajaa samanaikaisesti. Klusterin kolmantena osana tallennusjärjestelmä, joka tallentaa servereiden tuottaman datan. Kun kaikki kolme osaa toimivat saumattomasti yhteen, HPC järjestelmä pystyy suoriutumaan monista tehtävistä nopeasti. Tallennuskomponentin on pystyttävä sekä syöttämään että vastaanottamaan dataa yhtä nopeasti kuin serverit sitä prosessoivat ja jos verkkokomponentit eivät kykene toimittamaan dataa, hidastaa se muiden komponenttien toimintaa.

HPC järjestelmien räkkitiheys voi vaatia sähköä 30 kW tai enemmän, suunniteilla on jo toteutuksia, jotka voivat vaatia yli 80kW tehoa. Näissä järjestelmissä jäähdytystapa on harkittava varoivaisesti, jotta kulut saadaan pidettyä alhaisina. Korkean tehotiheydenräkeille nestejäähdytys tarjoaa tehokkaimman lämmönjohtavuuden, mutta myös oikein suunnitellulla ilmajäähdytykselle voidaan toteuttaa järjestelmiä, joiden tehotiheys nousee melko korkeaksi.

Lue lisää: https://www.ficolo.com/fi/high-performance-computing-suomessa/

Pinterest
Ficolo Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Ficolo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

hpc
high performance computing

Siirry yrityksen profiiliin Ficolo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ficolo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ficolo - Muita referenssejä

Ficolo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia