Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Etätyö ulkomailla – miten käy työntekijän verotuksen?

BloggausEtäyön yleistyttyä voi nousta ajankohtaiseksi keskustelu työntekijän haaveista hoitaa työtehtäviään ulkomailta käsin. Paikasta riippumattomat työtehtävät onnistuvat toimivalla nettiyhteydellä ja sopivalla aikavyöhykkeellä mistä vain, mutta mitä asioita olisi hyvä ottaa huomioon verotuksellisesti sopiessa etätyöstä Suomen ulkopuolella?

Ulkomailla tehdystä etätyöstä saatu palkka on pääsääntöisesti veronalaista Suomessa yleisesti verovelvolliselle henkilölle. Myös työskentelyvaltiolla voi olla verosopimuksen mukainen oikeus verottaa etätyöstä saatu palkka, koska työ tehdään tässä toisessa valtiossa. Jos Suomi säilyy henkilön verosopimuksen mukaisena asuinvaltiona, Suomi verottaa palkan ja poistaa sen mahdollisen kaksinkertaisen verotuksen. Suomi on sopinut verosopimuksen yli 70 valtion kanssa ja sopimus määrittelee palkan verotuksen. Ulkomailla tehtävää etätyötä suunnitellessa ensimmäisenä kannattaa siis varmistaa työskentelyvaltion verosopimuskäytäntö.

Etätyö ulkomailla on eri asia kuin työstä johtuva ulkomailla oleskelu. Ulkomailla työskentelevän henkilön verottomuuden peruste eli ns. 6 kuukauden sääntö, jossa oleskelu ulkomailla johtuu työstä ja kestää vähintään 6 kuukautta, ei yleensä sovellu ulkomailla tehtyyn etätyöhön. Etätyössä ulkomailla oleskelu ei johdu työstä ja työn tekeminen ei edellytä ulkomailla oloa, joten palkka ei ole verovapaata tuloa Suomessa. On myös mahdollista, että etätyöskentelyvaltio on henkilön verosopimuksen mukainen asuinvaltio. Tällöin Suomella ei ole toisessa valtiossa tehdystä etätyöstä saadun palkan verotusoikeutta.

Työnantajan kannattaa selvittää ennakkoon myös mahdolliset työnantajalle syntyvät velvoitteet. Etätyömaasta ja työskentelyn luonteesta johtuen jo lyhytkin etätyöjakso voi synnyttää työnantajalle rekisteröintivelvoitteen kyseisessä maassa ja tulee aina selvittää tapauskohtaisesti. Muistathan ottaa myös huomioon ulkomailla työskentelyyn liittyvät vakuutukset!

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Etätyö
Etätyöskentely
Digitaalinen työskentely
digitaalinen työympäristö
Joustava työ
verotus

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia