Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

DIGISTRATEGIAN RAKENTAMINEN: YLÄTASON SUUNNITELMA

BloggausTervetuloa digistrategian rakentamisen vaiheeseen 4. Edellisessä artikkelissamme selvitimme, kuinka tunnistaa tärkeimmät aktiviteetit ja projektit, joilla saavutat tavoitteesi. Tarkastelimme myös, kuinka priorisoimme ja validoimme ne metodologisella tavalla, joka tukee strategiaasi.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten näitä aktiviteetteja voidaan käyttää ylätason suunnitelman luomiseen. Vaikka tämä suunnitelma ei ole kriittinen koko prosessissa, se voi antaa erittäin ylätason kuvan edellytetyistä investoinneista sekä hyvän yleiskuvan kuukausittain toteutettavista avainhankkeista. Tämä näkymä auttaa ylintä johtoa ymmärtämään paremmin, missä investoinnit tehdään, ja mikä vaikutus ja tuotto on odotettavissa.

Suunnitelmaa käytetään yleisesti välineenä viestimään strategiasta niille tärkeille sidosryhmille, joiden ei tarvitse ymmärtää digistrategian yksityiskohtia.

Ensinnäkin sinun on tunnistettava toiminnan suunnittelussa esiin tulleet teemat, joihin suunnitelmasi perustuu. Monilla asiakkaillamme teemat voivat olla esim.:

  • Paranna sivuston suorituskykyä
  • Optimoi haku ja hakukoneystävällisyys
  • Paranna personointia
  • Paranna asiakaskokemusta
  • UX:n ja sisällön optimointi
  • Maksupolun optimointi
  • Paranna monikanavaisuutta
  • Lisää automaatiota ja tehokkuutta
  • Mobiilioptimointi

Teemat ovat toimintojen, projektien tai aloitteiden ryhmittymiä. Ihannetapauksessa teemojen tulisi kuvata jonkinlainen asiakas- tai yritysarvo, esimerkiksi “parantaa sivuston suorituskykyä”.

 

“IKIVIHREÄT TEEMAT”

Suunnitelmissa olemme tunnistaneet muutaman osa-alueen, jotka mielestämme vaativat huomiota kuukausittain. Ensimmäinen on “tietoturvapäivitykset, alustan päivitykset ja virheenkorjaukset”. On tärkeää kohdistaa aika ja budjetti tälle alueelle kuukausittain. Yleensä suosittelemme 30/70 jakamista tämän “valojen pitämisen” ja etenemissuunnitelman kehittämistyön välillä (mutta tämä vaihtelee asiakkaan ja liiketoiminnan tarpeiden mukaan).

Toinen osa-alue on suorituskyky. Kun verkkosivustoille lisätään enemmän toimintoja ja sisältö päivittyy, se vaikuttaa suorituskykyyn. Me kaikki tiedämme, että tulos ja suorituskyky ovat sidoksissa toisiinsa – jos suorituskyky heikkenee, se vaikuttaa tulokseen negatiivisesti. On tärkeää pitää jatkuvasti silmällä verkkosivustosi suorituskykyä, jotta voit tarjota asiakkaillesi parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.

Viimeinen asia, joka on valinnainen, mutta suositeltava, on analytiikka ja raportointi. Kun verkkosivustosi toiminnallisuus kasvaa, niin myös sinun on mitattava ja seurattava tietoja sen vaikutusten ymmärtämiseksi. Suosittelemme, että varaat jonkin verran aikaa ja budjettia datan näkyvyyden ja automaattisen raportoinnin parantamiseen, jotta voit seurata aktiivisesti edistymistäsi.

Kyseisellä osa-alueella tarvitsemasi investointi määräytyy taustalla olevien aktiviteettien ja projektien määrällä. Sinun on jaettava tunnit kullekin teemalle ja varmistettava, että sinulla on kohtuullinen budjetti ylläpidolle (päivitykset, virheenkorjaus, tietoturvapäivitykset). Sinulla on oltava näkymä siitä, kuinka monta tuntia investoit kullekin osa-alueelle kuukausittain ja vuosittain.

Viimeisenä on hyvä varmistaa, että olet tunnistanut, mihin mittareihin aktiviteetit vaikuttavat. Tämä on erittäin tärkeää jatkossa, kun sinun on arvioitava, onko ponnisteluillasi ollut oikea vaikutus liiketoiminnan yleisiin tavoitteisiin.

Tässä on yksinkertaistettu esimerkki siitä, miltä suunnitelma voisi näyttää:

Ylätason suunnitelma

 

Sarjan viimeisessä artikkelissa käsittelemme aikapohjaisen suunnitelman luomista.

 

Sarjassa ilmestyneet artikkelit löytyvät täältä:

Digistrategian rakentaminen: Johdanto

Digistrategian rakentaminen: Digitaaliset tavoitteet

Digistrategian rakentaminen: Mittarit

Digistrategian rakentaminen: Aktiviteetit ja projektit

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogista

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digistrategia
B2B-verkkokauppa
B2C-verkkokauppa
Vaimo
Vaimo Finland
verkkokauppastrategia

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia