Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Composable Commercen perusteet

BloggausGartner esitteli Composable Commerce -käsitteen ensimmäisen kerran kesäkuussa 2020, ja siitä on tullut nopeasti suosittu termi verkkokaupan alalla. Composable antaa yrityksille mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia verkkokauppakokemuksia yhdistelemällä teknologioita, jotka ovat linjassa organisaation mission ja tavoitteiden kanssa. Gartner ennusti, että vuoteen 2023 mennessä organisaatiot jotka ottavat käyttöön Composable Commerce -teknologian, ovat 80 prosenttia kilpailijoitaan nopeampia uusien toiminnallisuuksien käyttöönotossa.

Composable Commerce on ollut viime aikoina pinnalla verkkokaupan alalla, mutta sitä ei tulisi luulla vain ohimeneväksi trendiksi – monet verkkokauppiaat eivät välttämättä vielä täysin tunne tämän lähestymistavan etuja ja sitä, miten se voi parantaa markkinointia ja myyntiä, samalla virtaviivaistaen back-office -toimintoja. Tässä artikkelissa tarkastellaan Composable Commercen perusteita, sen hyötyjä ja sitä, miten se vertautuu muihin perinteisempiin verkkokaupparatkaisuihin.

 

Composable Commerce – mitä se on?

Composable Commerce on modulaarinen, muunneltavissa oleva ja liiketoimintakeskeinen menetelmä digitaalisen kaupankäynnin kokemusten luomiseksi. Tämä lähestymistapa pohjautuu seuraaviin periaatteisiin:

  • Modulaarisuus: Jokainen komponentti toimii itsenäisenä järjestelmänä, joka voidaan myös ottaa itsenäisesti käyttöön.
  • Avoimet standardit: Composable Commerce käyttää avoimia standardeja, integraatiomalleja ja laajennusmalleja helpottaakseen kustomointia kolmansien osapuolten ja yrityksen omien API-palveluiden avulla.
  • Joustavuus: Composable Commerce hyödyntää nykyaikaisia tekniikoita ja menetelmiä, kuten mikropalveluita, sovellusrajapintoja, pilvipalveluita, headless- ja Jamstack-arkkitehtuureja (JavaScript, APIt ja markup language) varmistaakseen ketteryyden.
  • Liiketoimintakeskeisyys: Composable-lähestymistavan myötä tiimit pystyvät itse hallitsemaan yksittäisten itsenäisten komponenttien kokoamista kokonaisvaltaiseksi ratkaisuksi, joka vastaa yrityksen kompleksisiin ja dynaamisiin tarpeisiin, helpottaa iterointia ja vähentää innovaatiokustannuksia ja -riskejä.

Lue lisää » Mitä on Composable-arkkitehtuuri?

 

Composablen valmiudet – esimerkkejä

Composable Commercen avulla voit yhdistää erilaisia composable-ominaisuuksia liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi:

  • Voit integroida Live Video Shopping -ominaisuuden API-rajapintoihisi, ja saada sen myötä uusia tulovirtoja.
  • Jos tavoitteenasi on parantaa hakutoimintoja keskiostoksen (AOV) kasvattamiseksi, voit ottaa käyttöön tekoälypohjaisen hakumoottorin.
  • Jos aiot laajentaa liiketoimintaasi yhdestä jakelukeskuksesta useisiin eri alueilla toimiviin keskuksiin ja laajempaan tuoteluetteloon, voit skaalata toimintaasi vaivattomasti API-keskeisen tilaushallintajärjestelmän (OMS) avulla.

 

Composable Commerce verrattuna perinteiseen alustapohjaiseen arkkitehtuuriin ja headless commerceen

On olemassa muitakin alustavaihtoehtoja, jotka tarjoavat toisenlaista joustavuutta verrattuna Composable Commerceen.

Perinteinen alustapohjainen arkkitehtuuri:

Perinteiset verkkokauppa-alustat koostuvat yksitasoisista ohjelmistosovelluksista, jotka yhdistävät eri komponentit yhtenäiseksi ohjelmaksi samalta alustalta. Esimerkiksi verkkokaupan SaaS-sovellus voi sisältää verkkopalvelimen, load balancer-järjestelmän, kuvaluettelopalvelun, tilausjärjestelmän, maksutoiminnot ja logistiikka-komponentin.

Vaikka tämä voi vaikuttaa alkuun käyttäjäystävällisemmältä lähestymistavalta, monet yritykset huomaavat että kasvun myötä perinteisen verkkokauppa-alustan käyttämiseen liittyvät haasteet lisääntyvät. Perinteiseen alustapohjaiseen arkkitehtuuriin kuuluu luonnostaan kiinteästi integroitu front- ja backend-järjestelmä. Koodiin tehtävät kustomoinnit voivat ajan mittaan lisätä järjestelmän kompleksisuutta, etenkin kun liiketoimintaominaisuudet laajenevat ja teknologia kehittyy. Tämä kompleksisuus saattaa hankaloittaa yrityksen kykyä reagoida nopeasti. Perinteiset verkkokauppa-alustat eivät toisinaan ole riittävän ketteriä, jotta suuret ja tärkeät muutokset voitaisiin toteuttaa nopeasti, ilman riskiä ennalta arvaamattomista haittavaikutuksista.

Yksittäinen alusta vs Composable Commerce »

 

Headless-kaupankäynti:

Composable Commercea ja headless-kaupankäyntiä käytetään usein synonyymeina toisilleen. Jos kuitenkin verrataan näitä kahta, havaitaan ainakin yksi merkittävä ero. Composable Commerce menee pidemmälle kuin headless, sillä siinä erotetaan frontend-arkkitehtuuri backendistä ja valitaan parhaimmat teknologiat verkkokaupan arkkitehtuurin rakentamiseen.

Monille verkkokauppasovelluksille headless on ensimmäinen askel kohti joustavampaa arkkitehtuuria. Frontendin ja backendin erottaminen toisistaan vapauttaa yrityksen verkkokauppa-alustan rajoitteista ja se myös varmistaa, että frontend-kehittäjät voivat työskennellä backend-tiimeistä riippumattomasti, ilman tarvetta koordinoida toimintoja ristikkäin. Näin vältetään myös jo ennestään herkästi haavoittuvan, perinteisen verkkokauppa-alustan vaarantuminen.

Lue lisää Headless-verkkokaupasta »

 

10 Composable Commercen hyötyä 

1. Oikeat ratkaisut yrityksellesi

Yksi Composable Commercen tärkeimmistä eduista on se, että et ole rajoittunut siihen, mitä perinteiseen verkkokauppa-alustaan on valmiiksi integroitu. Sen sijaan pääset valitsemaan juuri ne komponentit, jotka tukevat parhaiten liiketoimintasi tarpeita.

2. Ketteryys

Composable-lähestymistavan avulla voit jatkuvasti kehittää asiakaskokemusta ja pysyä samalla mukautumiskykyisenä. Voit tehdä arkkitehtuuriin tarpeen mukaan muutoksia, jotka vastaavat muuttuvaa teknologiaa ja kehittyviä asiakastarpeita, ilman että joudut toteuttamaan kokonaan uutta kokonaisprojektia.

3. Kasvata liiketoimintaasi

Composable-lähestymistavan avulla erilaisten komponenttien sisällyttämisestä tulee suoraviivaisempaa, sillä ne kommunikoivat nykyaikaisten API-rajapintojen kautta. Tämä virtaviivaistaa prosesseja, jonka myötä pystyt keskittymään liiketoimintasi ydintavoitteisiin.

4. Kokonaiskustannukset

Valitsemalla tarpeitasi aidosti vastaavat ominaisuudet ja toimittajat, voit optimoida investointisi sen sijaan että maksat all-in-one -alustasta, jonka ominaisuuksista käytettäisit ehkä vain murto-osaa.

5. Rajoittamaton tiedonsaanti

Perinteiset verkkokauppa-alustat aiheuttavat usein “lock-in”-vaikutuksia, jotka estävät helpon pääsyn tietoihisi järjestelmiesi välillä. Composable-ekosysteemissä käytetään sen sijaan avoimia standardeja, jotka mahdollistavat tarkan ja suoraviivaisen tiedonsaannin.

6. Palvelimeton skaalautuvuus

Vaikka palvelimeton infrastruktuuri ei olekaan olennainen osa composable-ekosysteemiä, se antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa kapasiteettiasi välittömästi aina tarpeidesi mukaan. Voit siis skaalata liiketoimintaasi kaikkialla maailmassa, ilman rajoitteita. Palvelimeton konsepti tarkoittaa, että ekosysteemi on hajautettu useisiin eri puolilla maailmaa sijaitseviin datakeskuksiin. Tämä takaa erittäin lyhyen viiveen asiakkaillesi, missä tahansa he ovatkin.

7. Mikropalvelut tiettyjä tehtäviä varten

Tehokas Composable Commerce -järjestelmä perustuu mikropalveluihin, joissa jokainen ekosysteemin komponentti on itsenäinen ja omistautunut juuri tiettyyn tehtävään. Tämän rakenteen ansiosta voit päivittää, kehittää ja parantaa yksittäisiä komponentteja vaikuttamatta kuitenkaan muuhun ekosysteemiin.

8. API-keskeinen liitettävyys

API-keskeinen lähestymistapa on hyödyllinen, ja sen tulisikin olla Composable Commercen ekosysteemin ytimessä. Kun käytössäsi on nykyaikaiset APIt, jotka on suunniteltu liittämään komponenttisi helposti toisiinsa, pystyt välttämään pitkäkestoiset integraatioprojektit. API-keskeinen kokoonpano takaa myös sen, että sinulla on aina pääsy tarvitsemaasi dataan.

9. SaaS ja Cloud-native

Valitse Cloud-native -komponentit, kun kokoat ekosysteemiäsi. Cloud-native -kokoonpano tarjoaa useita ainutlaatuisia etuja, kuten täyden pääsyn SaaS-etuihin, mikä mahdollistaa paremman suorituskyvyn hallinnan. Sen myötä et joudu turvautumaan manuaalisiin IT-toimintoihin, joita puolestaan tarvitaan perinteisen all-in-one -alustan skaalaamiseen. Se voi lisäksi alentaa kustannuksia ja parantaa energiatehokkuutta.

10. Headless-arkkitehtuuri

Jokaisen Composable Commerce -ekosysteemin elintärkeä osa on asiakaslähtöinen frontend. Modulaarinen headless-lähestymistapa yhdistää minkä tahansa frontendin backendiisi. Tämä mahdollistaa myynnin mobiilisovellusten, verkkosivustojen tai muiden digitaalisten kanavien kautta ilman muutoksia tarvetta tehdä muutoksia backendiin. Lisäksi voit käyttää mitä tahansa ohjelmistokehystä luodaksesi erinomaisen asiakaskokemuksen.

 Haluaisitko lukea Composable Commercen tulevaisuudesta?

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä » 

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

composable commerce
composable
verkkokauppa
ecommerce
Vaimo
Vaimo Nordics
headless
headless-arkkitehtuuri
MACH

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia