Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Composable Commerce -tapahtuman avainkohdat

BloggausHelsingissä järjestettiin keskiviikkona 15.3.2023 Vaimon hostaama Composable Commerce -aiheinen aamiaistapahtuma. Työskentely- ja tapahtumatila Epicenteriin kokoontuivat Vaimon tiimin lisäksi yhteistyökumppanit commercetools ja Contentful, sekä joukko vieraita huippuyrityksistä.

Tästä artikkelista löydät koottuna tapahtuman avainasiat ja tärkeimmät nostot asiantuntijoiden esityksistä. Esitysten päätteeksi käytiin myös mielenkiintoinen Q&A -kysymystilaisuus, jonka kaikki kysymykset ja vastaukset löydät kokonaisuudessaan tapahtuman videotallenteesta.

 

Johdatus Composable Commerceseen

 

Marko Rytkönen, Vaimo Finlandin Country Manager, avasi aamun johdannolla Composable Commercen maailmaan.

Verkkokaupan maailma ei ole enää entisensä: vuosien varrella tapahtuneet muutokset ovat olleet merkittäviä. Ennen menestyksen mittari oli se, kuinka nopeasti tuotteet saatiin vietyä verkkoon, kun taas esimerkiksi käyttökokemuksen suhteen rima ei tuolloin ollut kovin korkealla. Nykyään tuotteet saadaan vietyä verkkoon nopeasti ja suurin osa tuotteista on myös helposti saatavilla.

Teknologian kehitys on kiihtynyt. SaaS-työkaluja kehitetään ja markkinoidaan nopeammalla tahdilla kuin koskaan ennen. Kaiken tämän keskellä yrityksiä voi huolettaa, kuinka pysyä mukana kehityksen tahdissa, puhumattakaan parhaiden teknologioiden valinnasta jokaisen palveluntarjoajan luvatessa parhaimpia ratkaisuja.

Teknologiaratkaisujen kehitysvauhti ei todennäköisesti tule hidastumaan, ja muuttuneessa maailmassa yritys tarvitsee selkeän lähestymisstrategian in-house- tai kumppanikentältä. Oikean teknologiaratkaisun valitsemisen lisäksi on vastattava myös asiakkaiden vaatimuksiin: odotukset ovat kohonneet aina vain korkeammalle ja laadukas asiakaskokemus on jo itsestäänselvyys. Ostamisen odotetaan nyt olevan inspiroivaa, jopa elämyksellistä.

Uudenlaista strategiaa tarvitaan, koska kanavat ovat muuttuneet ja niitä on entistä enemmän. Myös tuettavia asiakaskokemuspisteitä, laitteita ja sisältöä (videot, kampanjat, SEO) on enemmän, ja niitä laajennetaan yhä useammille markkinoille.

 

Tulevaisuuden menestyjien ajureina toimivat usein liiketoiminnan ketteryys, arvoa muodostava asiakaskokemus, sekä yhdistetty data-arkkitehtuuri. Kuinka Composable Commerce vastaa näihin teemoihin?

Ketteryys: Composablen avulla yritys pääsee tarttumaan ketterämmin uusiin markkinoihin tai muuttamaan perusliiketoimintaansa. Muutoksia ja kehittämistyötä voidaan tehdä nopeasti, sekä tarttua helpommin uusiin mahdollisuuksiin niiden ilmaantuessa.

Asiakaskokemus: Composable mahdollistaa yrityksille vaikutusvallan suurempaan osaan asiakaspolkua, alkaen asiakaspolun alkupäästä, itse transaktion yli jälkimarkkinointiin ja asiakaspalveluun siten, että asiakaspolku säilyy eheänä ja kokemus saumattomana läpi matkan.

Data-arkkitehtuuri: Mahdollistaakseen kaiken edellä mainitun, yritykset haluavat hyödyntää dataa liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisen jatkuvan muutoksen keskellä. Tämä tehtävä ei ole helppo ja se asettaa paljon vaatimuksia teknologiavalinnoille ja sille, millainen kokonaisarkkitehtuuri rakennetaan.

 

Composable alkoi nostamaan päätään kansainvälisesti noin kaksi vuotta sitten, mutta Suomen markkinoilla on havaittu siirtymistä tähän suuntaan vasta viime vuoden aikana. Vaikka Composable Commerce onkin ajankohtainen, trendaava teknologia, niin kyse ei suinkaan ole vain hetken villityksestä. Tyypillisesti composable-malliin siirtyminen ei ole perusteltavissa ainoastaan teknologiaan liittyvillä eduilla, vaan yhtä lailla siirtymää harkitessa on arvioitava liiketoimintoiminnalliset perusteet ja ajurit.

Haluaisitko tietää kenelle Composable Commerce sopii? Lue koko artikkeli täältä »

Kohti composable-sisältöä

 

Lasse Häll, Principal Solution Engineer Contentfulilta, piti tapahtumassa mielenkiintoisen esityksen Contentfulin näkökulmasta Composable Commerceen.

Yhteistyökumppanimme Contentful tarjoaa skaalautuvan sisältöalustan, joka on käyttäjäystävällinen ja nopeasti mukautuva, ja jonka avulla voidaan tarjota loistavia digitaalisia kokemuksia. Se antaa digitaalisille tiimeille mahdollisuuden rakentaa huippuluokkaista sisältöä ja vaikuttaa asiakaskokemuksiin nopeammin ja tehokkaammin kuin koskaan ennen.

Contentful vastaa nykyajan vaatimuksiin

Pandemia-ajan jälkeisessä maailmassa digital first -mentaliteetti on todellisempaa kuin koskaan. Markkinoilta löytyy smart-urheiluvälineitä, tuotteita voidaan tarkastella suoraan mobiililiittymien kautta, asiakaskokemusta tuodaan erilaisiin paikkoihin entistä enemmän ja pyritään innovoimaan sitä, kuinka tavoittaa asiakkaat ja tehostaa asiakaskokemusta eri kanavissa.

Edistykselliset brändit ovat jo ottaneet Composable Commercen käyttöönsä ja pyrkivät käyttämään nykyaikaisia parhaiden käytäntöjen mukaisia pilvipalveluita hyödykseen. Dataa löytyy monenlaisista järjestelmistä ja sen suhteen halutaan löytää hyvä ratkaisu: miten kaikki sisällöt voidaan tuoda helposti samaan kokonaisuuteen tai sovellukseen?

Contentful antaa tähän pulmaan ratkaisun: se auttaa monikanavaisen uudelleenkäytettävän sisällön tuottamisessa. Contentfulin avulla uusien projektien liikkeellepano on ketterämpää, ja sen avulla pystytään hyödyntämään uudelleen jo tehtyä työtä.

 

Siirtymä composable-sisältöön

Vanhoissa järjestelmissä ongelmaksi voi nousta esimerkiksi se, kuinka eri sisällöt pystytään orkestroimaan eri kanaviin ja yhdistelemään järjestelmiin, jotta tiimi pystyisi rakentamaan ja tuottamaan arvoa nopeasti. Contentful tarjoaa tähän huippuluokkaisen sisällönhallinnallisen ratkaisun.

 

Contentfulin tarjoaman ratkaisun hyötyjä:

Monikanavainen sisällönhallinta ja kokemuksien luominen kaikkialla: kaikkien kanavien uudistaminen onnistuu composable-arkkitehtuuria hyödyntäen: sama sisältö joka tuodaan esimerkiksi webiin ja mobiiliin, on käytettävissä myös kaikissa muissa laitteissa. Esimerkiksi kampanjat, alennukset ynnä muut saadaan tuotua jokaiseen kanavaan ja laitteeseen, samaa viestintää käyttäen.

• Joustavuus ja monistettavuus: Contentfulin avulla voidaan varmistaa, että samoja brändäyssääntöjä noudatetaan ja brändi on yhtenäinen kaikkialla.

Askel askeleelta -lähestymistapa: Usein brändeillä voi olla monia eri kanavia käytössään ja eri sisällöt ja versiot pääsevät helposti siiloutumaan. Modernimpi ja yhtenäisempi ote voidaan aloittaa askel askeleelta, ja jatkaa laajentamista kohti uusia ratkaisuita.

Kun lähdetään luomaan asiakaskokemuksia, Contentful on se piste jossa järjestelmät tuodaan yhteen, ja sisällöntuottaja voi lähteä toteuttamaan loppuasiakkaalle näkyviä asioita. Contentfulin avulla yksittäisen tuotteen ympärille päästään luomaan lisäsisältöä eri kanaviin: digitaalisiin näyttöihin, läppäreihin, mobiililaitteisiin, chatboteihin ja niin edelleen.

Lue lisää Contenfulista »

 

Composable Commerce on vastaus modernin kaupankäynnin haasteisiin

 

Anthony Meir, Global GTM Strategist commercetoolsilta, palasi kaupankäynnin kehityksen menneisyyden ratkaiseviin hetkiin, sekä jakoi ajankohtaisia verkkokaupan alan ennusteita tälle vuodelle.

Vaimon yhteistyökumppani commercetools on skaalautuva MACH-arkkitehtuuriin (Microservices, API-First, Cloud-native ja Headless) pohjautuva verkkokauppa-alusta, jonka avulla rakennetaan fantastisia B2B-, B2C- ja D2C-liiketoiminnan asiakaskokemuksia.

Kaupankäynnin historiaan mahtuu monenlaisia vaiheita sekä useita ratkaisevia hetkiä, jotka ovat muokanneet toimintaamme pysyvästi. Menestys missä tahansa liiketoiminnassa riippuukin siitä, miten sopeudutaan maailman muutoksiin. Nykymaailmassa viime vuosien aikaiset pandemian aiheuttamat lockdownit olivat kaupankäynnin kannalta yksi käänteentekevistä hetkistä. Brändien oli yhtäkkiä toimittava nopeasti testatakseen ja iteroidakseen uusia, “pandemiavarmoja” liiketoimintamalleja.

Digitaalinen kaupankäynti ei enää ole vain kanava, vaan jo vuonna 2022 se edusti jo koko liiketoimintaa. Brändit, joilla on oikeanlainen teknologiapohja, voivat nopeasti muuttaa toimintatapojaan muutosten tuomien vaatimusten mukaisesti ja pysyä kehityksen aallonharjalla.

Sama pätee myös kaupankäyntialustoihin. commercetools onkin jalostanut perinteisiä kaupankäyntialustoja ja tarjoaa alansa parhaan verkkokaupparatkaisun.

commercetools tarjoaa ratkaisun kolmeen yleiseen kaupankäynnin ongelmaan

Joustavuus: Muutos on pysyvästi läsnä. Kehittyvän asiakaskäyttäytymisen, liiketoimintamallien, kosketuspisteiden ja kokemusten omaksuminen on avain pitkän aikavälin menestykseen. Uusien liiketoimintamallien nopea käynnistäminen ja asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen ovat commercetoolsille keskeinen lupaus, ja teknologiansa ansiosta he pystyvät mahdollistamaan asiakkaiden nopean sopeutumisen muuttuviin markkinoihin ja kilpailukyvyn säilyttämiseen kärkisijoilla.

Skaalautuvuus: Olipa kasvu sitten minkä kokoista tahansa, transaktioiden kasvu – saatavuus, nopeat reagointiajat ja kitkaton kassatoiminta, ovat tuloja kasvattavia tekijöitä. On-premise-teknologia ei selviydy jatkuvasta kasvusta skaalautuvasti, tai pysty tarjoamaan riittäviä resursseja ruuhkaisimpien huippujen aikana. commercetools takaa nopean latausajan myös paineen alla, ja pystyy jopa tarjoamaan samalla päivityksiä.

TCO (Total Cost of Ownership): Toimintakustannusten vähentäminen ja tehokkuuden lisääminen, sekä toimitusten nopeuttaminen ovat avainasemassa paitsi talousjohtajille, myös kaikille yrityksille. Joustavuuden, helpon opittavuuden ja korkean skaalautuvuuden yhdistelmä tehokkaaseen resurssien käyttöön vähentää asiakkaan kustannuksia lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä verrattuna muihin vaihtoehtoisiin ratkaisuihin.

 

Toiminnallinen tehokkuus korostuu – commercetoolsin ennusteet vuodelle 2023

• Omistajuuden kokonaiskustannusten (Total Cost of Ownership) optimointi on ajankohtaista. Vanhojen teknologioiden säilyttäminen saattaa tulla liian kalliiksi yrityksille. Pakollisia päivityksiä ja käyttökatkoksia saattaa myös ilmaantua.

• Yritykset jotka pyrkivät parantamaan asiakaskokemustaan, saavuttavat todennäköisemmin myös liikevaihdon kasvua.

• Asiakaskokemuksen parantaminen on ensisijaisen tärkeää: ostotilanteiden kitkaa tulee vähentää ja asiakashankinta- sekä pitämisstrategioita tulee innovoida ja parantaa.

 

Lue lisää commercetoolsista »

 

Vaimo LaunchPad siivittää yrityksesi composable-matkalle

 

Jani Maljanen, Technical Manager Vaimolta, jakoi Vaimon jännittävät ajankohtaiset uutiset: Vaimo on hiljattain lanseerannut LaunchPad-tuotteen. Mistä oikein on kyse? LaunchPadin nimi juontaa juurensa raketeissa käytettäviin laukaisualustoihin. Tässä yhteydessä se voidaan kuitenkin nähdä alustana, joka mahdollistaa composable-matkasi liikkeellelähdön turvallisesti. Kantava teema LaunchPadin kehittämisen takana on asiakaslähtöisyys.

Asiakkaat toistavat usein kolmea eri kysymystä. Ensimmäisenä, miksi juuri LaunchPad on erityinen? Toinen kysymys koskee kilpailukykyä: Mitä muut alan yritykset tekevät? Kolmantena, usein asiakkaat eivät halua olla ensimmäisinä testaamassa uusia asioita, ja riskinhallinta mietityttää.

Vaimo on käyttänyt tuhanseja tunteja selvittääkseen asiakkaiden puolesta, mikä toimii ja mikä ei. LaunchPad on vankka alusta ja ohjekirja, joka on koostettu tarkoin harkituista ja testatuista rakennuspalikoista. Kokonaisuus on luotu yrityksiä varten vahvaksi lähtökohdaksi composablen maailmaan.

 

Vaimo LaunchPadin sisältö

LaunchPad pitää sisällään…

• Alustan, teknologioita ja tuotteita, jotka ovat tarkoin valikoituja ja alansa parhaita, mm. käyttöliittymä, personointi, hakukokemus, sekä sisällön ja tuotetiedon hallinta.

• Tuotteita ja järjestelmiä yhdistävät komponentit, jotka on rakennettu tarkoin joko Vaimon tai alan parhaiden partnereiden toimesta.

• Kattavan tukirakenteen. Kokonaisuutta rakentavan ja hallinnoivan tiimin huippuunsa hiotut toimintatavat, arkkitehtuurisuunnitelmat sekä parhaat käytännöt muun muassa hakukokemukseen ja hakukoneoptimointiin liittyen.

Miksi valita Vaimo LaunchPad?

• Valmis modulaarinen arkkitehtuuri varustettuna alansa parhailla järjestelmillä ja valmiiksi valikoiduilla partnereilla

• Turva – rakennettu yrityksiä varten, yli 14 vuoden kokemuksen pohjalta

• Mahdollisuus laajentaa ja kustomoida juuri yrityksen tarpeita parhaiten palvelevilla ratkaisuilla 

 

Tapahtuman kysymykset ja vastaukset

Esitysten päätteeksi asiantuntijat vastasivat yleisön kysymyksiin. Tapahtuman videotallenteelta löydät kokonaisuudessaan kaikki osuudessa esitetyt kysymykset sekä vastaukset.

Katso Q&A-osio kokonaisuudessaan tallenteelta! Luvassa tiukkoja kysymyksiä ja kattavia vastauksia »

Kuinka aloittaa composable-matka?

Jos päätöstä siirtymästä ei ole vielä tehty, on tärkeää selvittää mitkä ovat nykyiset kyvykkyydet sekä tulevaisuuden tarpeet niin strategian, organisaation, kuin teknologian kannalta.

Jos päätös siirtymästä Composable Commerceen on jo tehty, on kaksi tyypillistä vaihtoehtoa ensimmäisen askeleen ottamiseen.

Usein ensimmäisenä implementoidaan headless frontend, jolla saadaan välitön vaikutus asiakaskokemukseen, joka puolestaan johtaa heti parempaan konversioprosenttiin ja myyntiin. Toinen tyypillinen tapa on valita esimerkiksi yksi tai kaksi komponenttia, kuten PIM ja headless CMS ja aloittaa niistä. On siis mahdollista edetä pienin askelin, eikä aloittaessa tarvitse laittaa kaikkea uusiksi yhdellä kertaa.

 

Mitä yrityksen tulisi ottaa huomioon, jos kaupankäynnin moottoriksi on valittu commercetools?

Yrityksen tulisi olla valmis sitoutumaan pitkäjänteisyyteen. Implementoinnilla voi hyvinkin olla myös nopeaa arvoa, esimerkiksi skaalautuvuuden ja tilaustenhallinnan puitteissa, mutta yrityksen tulisi olla realistinen tavoitteiden saavuttamisen aikajanan kanssa. Suuret tulokset alkavat yleensä näkyä 6–12 kk jälkeen, jolloin voidaan vasta nähdä mitkä ovat aidosti parhaat menetelmät. Kärsivällisyys on siis kultaa tässä lähestymistavassa.

 

Haluatko lukea artikkelin kokonaisuudessaan? Klikkaa täältä »

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Vaimo Nordics
Vaimo
B2B-verkkokauppa
verkkokauppa
asiakaskokemus
composable commerce
commercetools
Contentful
Vaimo LaunchPad

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia