Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Suunto – Käyttäjälähtöinen GPS-älykello

ReferenssiLiiketoiminnallinen lähtökohta

Suunto haluaa kuunnella tarkasti kuluttajien toiveita. Kuluttajien vaatimukset ovat kasvaneet älykellojen yleistyessä. Suunto halusi vastata vaatimuksiin luomalla kaikkiin urheilusuorituksiin sopivan älykellon, joka palvelisi niin päivittäistä harjoittelua kuin ulkoilmaseikkailuakin. Tämä oli lähtökohta Ambit –älykellolle, ensimmäiselle käyttäjälähtöiselle GPS-älykellolle, joka yhdistäisi haastavat ulko- ja sisäharjoitteluominaisuudet. Kellon tulisi mitata monipuolisesti sekä suoritusta että olosuhteita Käyttäjän tulisi voida muokata käyttöliittymä itselleen sopivaksi ja asentaa uusia sovelluksia Suunnon Movescount.com –palvelusta Movescount –yhteisön avulla käyttäjä voisi jakaa urheilusuorituksensa ystäviensä kanssa ja seurata heidän edistymistään.


Ratkaisu

Näistä lähtökohdista Suunto on luonut ainutlaatuisen älykellon, jossa yhdistyy kuluttajien toivomat ominaisuudet, robusti design ja poikkeuksellisen pitkä akunkesto. Haasteista suurimmaksi nousi virrankulutuksen optimointi. Nykykäyttäjän vaatimukset täyttääkseen Ambit tarvitsi kattavan laiteoptimoinnin aina matalan tason raudan rajapinnasta nykyaikaiselle REST -pilvirajapinnalle. Ambitin akunkesto onkin yksi sen merkittävimmistä kilpailuvalteista.

Suunto valitsi hankkeeseen kumppanikseen Symbion erinomaisen teknologisen osaamisen ja aidon tarpeiden ymmärryksen ansiosta. Tiimi koostui toisiaan täydentävistä asiantuntijoista, jotka pystyisivät yhdistämään sulautettujen järjestelmien ja verkkoympäristöjen parhaat käytännöt kokonaisratkaisuksi.

Laitteeseen on sisällytetty useita sensoreita kuten GPS, kiihtyvyysanturi, magnetometri, painesensori ja lämpömittari. Kerätty tieto analysoidaan laitteessa, mikä mahdollistaa välittömän palautteen harjoittelun aikana. Suorituksen jälkeen analyysiä jatketaan verkkopalvelussa, mikä mahdollistaa laajemmat analyysit ja kattavat tilastot. Juoksuvauhdin, sykkeen ja 3D-kompassin näyttäminen oli vasta alkua. Ambit myös ohjaa sinut kotiin metsän keskeltä, mikäli eksyt, varoittaa lähestyvistä myrskyistä ja arvioi uintitehosi. Se myös analysoi palautumisesi harjoituksen rasituksista. Tiukan harjoittelun jälkeen Ambit yhdistyy Suunnon Movescount -palveluun. Pilvipalvelussa voit jakaa kokemuksesi ystäviesi ja muiden käyttäjien kanssa sekä valmistautua seuraavaan harjoitukseen laatimalla itsellesi harjoitusohjelman ja lataamalla sitä varten erillisiä applikaatioita, jotka laskevat vaikkapa hiilihydraattitarpeesi tai vuorenrinteen jyrkkyyden.

Projekti on vaatinut tiimin erittäin kokeneita insinöörejä ja parhaan projektinhallinnan, jotta markkinoiden tiukat aikatauluvaatimukset saavutettiin. Kumppanuus Symbion kanssa on mahdollistanut, että Suunnolla on ollut oikeat ohjelmisto- ja laadunvarmistusosaajat oikea-aikaisesti projektin jokaisessa vaiheessa. Uudet toiminnallisuudet kehitettiin nopeina design-iteraatioina ohjelmistokehittäjien ja käytettävyyssuunnittelijoiden tiiviinä yhteistyönä. Automaatiotestauksella ja laajoilla kenttätesteillä varmistettiin lopputuotteen laatu. Ketterän kehityksen periaatteita noudattamalla projektissa saavutettiin hyvä läpinäkyvyys ja kontrolli tuotekehityksen aikana. Työnkulkua arvioitiin koko ajan, ja sopeutettiin ja kehitettiin palvelemaan täsmentyneitä kuluttajien tarpeita ja aikataulutavoitteita.


Liiketaloudellinen hyöty

Ambit on ollut menestystuote sekä kaupallisesti että laatuominaisuuksiltaankin. Se tarjoaa täysin uudenlaisen, monipuolisen ja pitkäkestoisen harjoittelun apuvälineen ja innoittajan. Pilvipalvelu mahdollistaa ohjelmistopäivitykset tuotteen julkaisun jälkeen ja Movescount.com -palvelun kautta käyttäjät voivat seurata ja suunnitella omaa harjoitusohjelmaansa sekä jakaa saavutuksia ystäviensä kanssa.

Palkinnot:
• National Geographicin Gear of the Year 2012
• Gear Patrolin Top 100, 2013
• Good Design Award 2012
• GearJunkie’s ”Ultimate Outdoor Watch 2012” (outdoor retailer, US)

Suosittelija:

"Having Symbio as a technology partner enabled us to create great product” – Michael Miettinen, Suunto

Mikael Miettinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Symbio logo

Tiedot

Tilaaja: Suunto
Ajankohta: 2011 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tomi Haapanen, 0440233306, tomi.haapanen@symbio.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Symbio kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

IoT
Ohjelmistokehitys
Laadunvarmistus
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys
Ketterät menetelmät
Arkkitehtuuri
Big Data
Mobiilikehitys
Analytiikka

Toimialakokemus

Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Android
iOS
Linux

Siirry yrityksen profiiliin Symbio kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Symbio - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Symbio - Muita referenssejä

Symbio - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia