logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Valtiokonttorin järjestelmäuudistusten laadunvarmistus

ReferenssiLIIKETOIMINNALLINEN LÄHTÖKOHTA

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön tärkein kumppani valtionohjauksen toteuttamisessa. Sen tehtävänä on toimia valtionhallinnon sisäisten palveluiden kehittäjänä ja tuottajana. Valtiokonttori mahdollistaa toiminnallaan osaltaan toimintamenosäästöjen toteutumisen ja tuottavuuden kasvun valtion virastoissa ja laitoksissa. Sen hoidossa on valtion sisäiset palvelut kuten valtion rahoitustoiminnot, valtion virastojen ja laitosten lakisääteinen vahinkoturva sekä laskentatoimen ja maksuliikenteen ohjaus.

Symbio osallistui Hanselin kautta vuonna 2015 järjestettyyn kilpailutukseen, jossa Symbio valittiin Valtiokonttorin laadunvarmistuskumppaniksi. Valtiokonttori oli todennut, että he tarvitsivat luotettavan kumppanin ja osaajan auttamaan testauksen hallinnassa ja toteuttamisessa keskeisissä projekteissaan. Uudistusprojektit koskivat vakuutus- ja rahoitusalan järjestelmiä. Tältä pohjalta Valtiokonttori ja Symbio aloittivat kattavan testaus- ja testauksenhallintayhteistyön maaliskuussa 2015.

RATKAISU

Symbion tavoitteena oli rakentaa Valtiokonttorille vahva laatuajattelu, nykyaikaiset testausmenetelmät ja –työkalut sekä toimia laadunvarmistuksen asiantuntijana asiakkaan ja ohjelmistotoimittajan välillä.

Aloitimme laatukäytäntöjen rakentamisen menetelmäkehityksestä ja otimme projekteissa käyttöön HP:n ALM (Quality Center) –työkalun testauksen suunnittelulle, toteutukselle ja raportoinnille. Aluksi luotiin testauksen versionhallinta, toimitussyklit, julkaisuaikataulut ja –muistiot sekä määriteltiin tarkka aikataulu ja hyväksymiskriteerit testaukselle. Tämän lisäksi kehitettiin luotettavat laatumittarit ja näkymät, joilla voidaan reaaliaikaisesti seurata testauksen tilannetta ja laadun tasoa. Yhteistyön edetessä Symbio koulutti asiakkaan testaukseen osallistuvia liiketoiminnan asiantuntijoita laadunvarmistus- ja testauskäytäntöjen lisäksi myös uuden järjestelmän käyttöönotossa.

SAAVUTETUT EDUT

Yhteistyö ylitti asiakkaan odotukset moninkertaisesti. Sen myötä Valtiokonttorin laatuajattelu sekä liiketoimintaosaajien osaaminen testauksen menetelmistä, työkaluista ja ammattimaisesta hyväksymistestauksesta on lisääntynyt. Testauksen periaatteiden ja vaikuttavuuden sisäistämisen myötä asiantuntijoiden työn mielekkyys on lisääntynyt. Hyväksymistestausvaiheessa löydettiin runsas määrä kriittisiä vikoja, jotka tuotantoon päästessään olisivat aiheuttaneet vakavia haittoja järjestelmien toiminnalle. Tämän vuoksi järjestelmien käyttöönottoja myöhäistettiin.

”Symbio on ollut kokonaisvaltainen laadunvarmistuskumppani, joka on merkittävästi edistänyt Valtiokonttorin järjestelmäprojektien laatua,” Tomi Poikola, tietohallintojohtaja, Valtiokonttori 

Suosittelija:

Symbio on ollut kokonaisvaltainen laadunvarmistuskumppani, joka on merkittävästi edistänyt Valtiokonttorin järjestelmäprojektien laatua.

Tomi Poikola, tietohallintojohtaja, Valtiokonttori

Pinterest
Referenssin infoboxi
Symbio

Tiedot

Tilaaja: Valtiokonttori
Ajankohta: 2015 - 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Minna Pulkkinen, 0504390638, minna.pulkkinen@symbio.com

Lisätietoja

Symbio:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus
Auditointi
Big Data
Maksaminen

Toimialakokemus

Julkishallinto
Pankki ja vakuutus

Teknologia

Oracle
Sharepoint

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Symbio kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Symbio - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Symbio - Muita referenssejä

Symbio - Muita bloggauksia

Siirry Symbio kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia