Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Sandvik - Kaivosrobottien etäohjaus

ReferenssiLiiketoiminnallinen lähtökohta

Kaivosteollisuuden makroekonomia on muuttunut merkittävästi. Helposti louhittavat kaivokset on jo louhittu, minkä vuoksi kaivosteollisuus on joutunut siirtymään haastavampiin olosuhteisiin. Tämä luo uusia vaatimuksia myös kaivosteollisuuden laitevalmistajille, kuten turvallisuusvaatimukset, kustannus malmitonnia kohden ja laitteiden kestävyys ääriolosuhteissa. Kaivosten operatiivisen toiminnan ohjaaminen ja seuranta olivat haastavia ennen teollisuusautomaation käyttöönottoa.

Ratkaisu

Sandvik on ottanut edelläkävijän aseman kaivosteollisuuden innovaatioissa yhdistämällä mekatroniikan, hallinta- ja turvallisuusteknologian sekä ohjelmistot täysin uudella tavalla. Tuloksena on kaivosteollisuuden automaatiojärjestelmä, joka on muuttanut kaivosteollisuutta pysyvästi. Teknologia mahdollistaa, että kaivosrobotit voivat toimia kapeissa kaivostunneleissa itsekseen, ilman ajoneuvokohtaista kuljettajaa, mikä sekä parantaa turvallisuutta että lisää tehokkuutta ja tuottavuutta. Sandvik valitsi Symbion teknologiakumppanikseen, koska Symbiolla on vahva osaaminen Microsoft -teknologioista ja laadunvarmistuksesta sekä kyky skaalata toiminta globaaliksi. Symbion tiimi integroitui osaksi Sandvikin tiimiä. Tämä mahdollisti nopean ideoinnin ja prototyyppien kautta todentamisen sekä asiakasvaatimuksien kautta varmentamisen. Näin toimien Automine Lite - ja Automine Process Management -ratkaisuista jalostui kaivosautomaation johtavat toteutukset etäohjaukseen ja analysointiin.

Microsoft-teknologia valittiin, koska se tukee molempien tuotteiden mekaniikka- ja ohjelmistoratkaisuja. Samalla tuotteille saatiin pitkä teknologiatuki. Microsoft-teknologioita käyttämällä tuki on taattu, mikä on tärkeää laitteissa, joiden elinikä on pitkä. Muita valinnan perusteita olivat paras tuki kameroille, turvallisuusjärjestelmille ja muille käytetyille oheisjärjestelmille.
Visual Studion, SQL-serverin ja .NETin avulla toteutettu kehitysympäristö mahdollisti ohjelmistokehityksen tehostamisen ja kattavan laadunvarmistuksen oikeissa laiteympäristöissä.

Automine Lite –ratkaisun avulla yksittäinen lastaaja voi työskennellä ilman, että kuljettaja on laitteen sisällä. Kuljettaja voi ohittaa etäohjausautomatiikan halutessaan ja ottaa laitteen hallintaansa. Etäohjauksen tärkein prioriteetti on turvallisuus. Automine Process Management –ratkaisu tehostaa perinteisiä kaivosten seuranta- ja palauteprosesseja. Mobiilipäätteiden avulla kaivoksen valvomotyöntekijät ja vuoropäälliköt näkevät tilanteen, voivat havaita mahdolliset ongelmat ja ratkaista ne reaaliajassa.

Liiketoiminnalliset hyödyt

Co-creation -mallin käyttöönotto on vaatinut molemminpuolista avoimuutta, halua oppia, rakentaa ja kehittyä yhdessä. Tämän seurauksena tulokset ovat upeat. Asetettuihin turvallisuusvaatimuksiin on päästy: kaivoksissa, joissa järjestelmä on käytössä, ei ole sattunut ainuttakaan onnettomuutta. Tuottavuus on noussut 25% ja kapasiteetti 30%. Järjestelmä myös optimoi laitteiden käyttöä siten, että käyttöikää on saatu nostettua 50%.

Myös ulkopuolinen maailma on havainnut Sandvikin aseman kaivosautomaation edelläkävijänä. Sandvik nousi ”100 maailman innovatiivisinta yritystä” - listalle (Reuters) ja voitti Suomen insinööripalkinnon 2013.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Symbio logo

Tiedot

Tilaaja: Sandvik
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Minna Pulkkinen, minna.pulkkinen@symbio.com, puh. 0504390638

Lisätietoja

Yritysprofiili Symbio kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Supply chain management SCM
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS
IoT
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus

Teknologia

CAD
Microsoft

Siirry yrityksen profiiliin Symbio kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Symbio - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Symbio - Muita referenssejä

Symbio - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia