Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Bonalive Biomaterials - Luut kuntoon NetSuiten luotsaamana

ReferenssiBonalive Biomaterials Oy on johtava implantoitavien luunkorvikkeiden valmistaja. Yritys tarjoaa luotettavia ja innovatiivisia biomateriaalituotteita kroonisesti infektoituneen luun hoitoon Euroopassa, Aasian-Tyynenmeren alueella, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa jälleenmyyjäverkon sekä suoramyynnin kautta. Liiketoiminnan perustana olevan bioaktiivisen lasin kliinisen käytön tukena on 20 vuoden tutkimushistoria ja monia kymmeniä vertaisarvioituja artikkeleita.

Bonalive perustettiin Turussa vuonna 2009 kilpailluille luunkorvikkeiden markkinoille. Bioaktiivisen lasin kohdalla kilpailijoita on kuitenkin melko vähän, etupäässä Pohjois-Amerikassa, ja Bonalive onkin kohonnut sillä alueella johtavaan asemaan kymmenen toimintavuotensa aikana. Myynnistä noin 90 % suuntautuu Suomen ulkopuolelle. Kaikki tuotanto tehdään Turussa, ja yritys on sertifioitu ISO 13485:2016 mukaisesti.

NetSuite tueksi tytäryhtiöiden lisääntyessä


Customer Service Coordinator Lola Keskikallio ja projektipäällikkö, Production Director Heidi Rantala kertaavat lähtökohtia, miksi Bonalive päätyi NetSuite-alustan hankintaan liiketoimintansa johtamisen tueksi:

”Olemme kasvaneet nyt kaikki toimintavuotemme kovaa tahtia. Manuaalinen tekeminen taloushallinnossa ja liiketoiminnan ohjaamisessa on tämän takia muuttunut yhä haasteellisemmaksi. Meillä oli käytössä ERP-pohjainen varastonhallinta, varastonseuranta ja laskutus, mutta esimerkiksi CRM-ohjelmaa ei ole ollut käytössä.”

Liiketoiminta-alustan valinnassa merkitsikin paljon CRM-ominaisuuksien saaminen mukaan saumattomana osana kokonaisuutta. Lisäksi tärkeitä tekijöitä olivat tuotannonsuunnittelun työkalu sekä mahdollisuus liittää tytäryhtiöt samaan järjestelmään. Bonalivelle on tärkeää saada kaikki tytäryhtiöt mukaan samaan järjestelmään, josta löytyy taloushallinnossa tarvittava sisältö ilman turhaa manuaalista työtä.

”Aiemmin meidän on täytynyt tehdä mm. laskujen täsmäytykset käsin. Aikaa on kulunut aivan liikaa tiedon kopioimiseen taulukosta toiseen. Meille on kertynyt paljon dataa, mutta emme ole saaneet tähän mennessä analysoiduksi ja hyödynnetyksi tietoa tarpeeksi hyvin. Siksi on ollut hankala luoda esimerkiksi KPI-mittaristoa”, Keskikallio toteaa.

Staria – vakaa ja osaava kumppani

Miksi sitten Bonalive päätyi juuri NetSuiten ja Starian valintaan?

”Muut ERP-ratkaisut olivat mielestämme joko liian isoja sopiakseen meidän tarpeisiimme tai liian kevyitä, jolloin niissä ei ollut riittävästi räätälöintimahdollisuuksia”, Keskikallio ja Rantala vertailevat. ”NetSuite tuntui meille parhaalta ratkaisulta. Myös Oraclen panostus NetSuiteen painoi vaakakupissa: voimme luottaa siihen, että järjestelmää kehitetään ja siihen tulee jatkossa uusia ominaisuuksia.”

Bonalive kilpailutti useampaa NetSuiten tarjoajaa, joista Staria valikoitui lopulliseksi implementointikumppaniksi. ”Henkilökemia Starian avainihmisten kanssa oli hyvin tärkeä tekijä valinnassa, samoin heidän tietotaitonsa ja kokemuksensa. Starian oma kasvu vakuutti myös meidät: yritys on tarpeeksi suuri ja vakaa yhteistyökumppani, jottei tarvitse pelätä, että resurssit loppuvat kesken tai että firma on konkurssissa kesken projektin”, Rantala kuvailee. ”Mukavana lisänä Starialla on toimisto Turussa, joten on helppo tavata ihmisiä myös kasvokkain.”

Lisää läpinäkyvyyttä, vähemmän manuaalista työtä ja CRM kuntoon

Bonalive ei ole päässyt vielä kokeilemaan NetSuiten toimivuutta käytännössä. Vaatimusmäärittely tehtiin viime marraskuussa ja käyttöönotto on aikataulutettu juhannuksen korville. Odotukset NetSuiten käytöstä koituvia hyötyjä kohtaan ovat kuitenkin jo korkealla.

”Varsinkin CRM-puolella meillä on paljon odotuksia: manuaalisen työn vähentäminen on tietysti ilmeinen, mutta arvostamme myös datan läpinäkyvyyttä kaikille sitä tarvitseville. Lähes jokainen noin 40:stä työntekijästämme tulee käyttämään NetSuitea jossain muodossa, ja uskomme että myös asiakastyytyväisyys kohoaa sen myötä uudelle tasolle”, Keskikallio ja Rantala kertovat.

Ensimmäisenä tavoitteena käyttöönotossa on saada rutiinit jatkumaan sekä tehdä vuoden 2020 budjetointi ja tilinpäätös NetSuiten avulla. ”Kaikkia ominaisuuksia ei oteta käyttöön heti implementointivaiheessa, vaan säästämme jotain myöhempiin vaiheisiin. Jatkossa jalkautamme NetSuiten myös uusiin kansainvälisiin toimipisteisiin, ja yhden tai kahden tilinpäätöksen jälkeen näemme sitten, miten alusta toimii siinä tilanteessa”, Rantala valottaa jatkosuunnitelmia.

Starian kokemusten mukaan usein jopa 60-70 % talousjohdon ajasta kuluu lukujen oikeellisuuden varmistamiseen manuaalisesti. ”Ehdottomasti uskomme, että manuaalinen työ vähenee tulevaisuudessa, ja asiakaspalvelun taso myös nousee, kun lukujen oikeellisuuteen voi NetSuiten ansiosta luottaa”, Keskikallio ja Rantala toteavat lopuksi.

Suosittelija:

"Henkilökemia Starian avainihmisten kanssa oli hyvin tärkeä tekijä valinnassa, samoin heidän tietotaitonsa ja kokemuksensa. Starian oma kasvu vakuutti myös meidät: yritys on tarpeeksi suuri ja vakaa yhteistyökumppani, jottei tarvitse pelätä, että resurssit loppuvat kesken tai että firma on konkurssissa kesken projektin”, Rantala kuvailee. ”Mukavana lisänä Starialla on toimisto Turussa, joten on helppo tavata ihmisiä myös kasvokkain.”

Heidi Rantala / Production Director

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Bonalive Biomaterials
Ajankohta: 2008 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jaakko Kairtamo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

OracleNetSuite
NetSuite
NetSuiteERP
ERP
Crm
NetSuiteCRM

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia