Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

AMAZON JA POHJOISMAAT OSA 3: LUO MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA

BloggausKuten blogisarjan edellisessä artikkelissa opimme, Amazon edustaa myyntistrategiassasi yhtä kanavaa monista. Sillä on valtavia etuja ja mahdollisuuksia, mutta sitä haittaavat myös tietyt rajoitukset verrattuna omaan verkkokauppaan.

Amazon ja Pohjoismaat -blogisarjan osassa 3 esitämme käytännön neuvoja Amazonissa tapahtuvaa myyntiä varten. Näiden käytännöllisten vinkkien avulla sinulla on työkalut ja tiedot, jotta voit aloittaa myynnin Amazonissa, jos ja kun sen aika tulee.

Ennen kuin tutustutaan Amazonin keskeisiin taktiikoihin, muistutetaan mieleen fakta:

Kilpailet monien muiden kauppiaiden kanssa ja sinulla on hyvin vähän hallintaa siihen, kuinka rakennat ja mainostat brändiäsi Amazonissa.

Siksi on erittäin tärkeää, että keskityt seuraaviin aiheisiin, jotta tuotteesi löydetään ja ostetaan yhä uudelleen ja uudelleen.

HAKUKONEOPTIMOINTI

Kun myyt Amazonissa, sinun on kohdeltava sitä kuin hakukonetta, esim. Google. Tämä tarkoittaa, että optimoit aloitussivusi ja tuotesivusi, jotta ne näkyvät paremmin hakijoille.

Useat yhdysvaltalaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että iso osa asiakkaista aloittaa haun ennemmin Amazonissa kuin Googlessa. Esimerkiksi Adeptmindin tutkimuksessa havaittiin, että 46,7% käyttäjistä aloitti tuotehaun Amazonissa, kun vastaava luku Googlessa oli 34,6%.

Google on kuitenkin edelleen tärkeä liikenteen lähde ja se on pidettävä mielessä. Searchmetricsin tutkimuksessa analysoitiin 10 000 avainsanaa, joiden osalta amazon.com on orgaanisen haun ykkönen. Tutkimalla Google Adsia, Imagesia, Google Shoppingia ja orgaanisia hakuja tutkimus osoittaa, että Google (sekä orgaaninen että maksettu liikenne) antaa arvoa Amazon-myyjille.

AMAZONIN HAKU

Tyypillisesti asiakkaat käyttävät hakupalkkia tai navigoivat kategorisoinnin avulla. Jotta tuotteesi rankataan tai indeksoidaan, sinun on optimoitava oikeat hakusanat tiettyjä hakuja varten.

Koska käytettävissä on rajoitettu määrä merkkejä, otsikkosi on sisällettävä kaikki asiaankuuluvat tiedot (tuotemerkki, tyyppi, koko, väri jne.). Otsikkosi alla on tilaa tärkeimmille ominaisuuksille – sinun kannattaa hyödyntää tätä osiota sisällyttääksesi tuotteeseen tärkeitä avainsanoja ja informatiivisia ominaisuuksia. Muista kuitenkin, että et voi vain listata avainsanoja satunnaisesti. Kopion on edelleen oltava helposti luettavissa (ja Amazonin vaatimusten mukainen).

Itse tuotekuvauksessa voit kertoa enemmän tarinaa, johon asiakkaat voivat samaistua, sekä jonkinlaisen toimitakehotuksen.

Emme voi puhua hakukoneoptimoinnista mainitsematta Alexaa. Äänihaku on lisääntymässä, joten on tärkeää alkaa miettiä, miten voit optimoida tekstin äänihakua varten. Ajattele tilannetta, kun joku etsii puhumalla eikä kirjoittamalla. Sanoisiko hän välttämättä tuotenimen, koon tai tietyn mallin? Mieti äänihakua, sillä vaikka se on vielä lapsenkengissään, se tulee kasvamaan.

Kaikki edellä mainitut voidaan saavuttaa orgaanisesti. Mutta jos haluat vähän ylimääräistä apua, voit panostaa tähän rahalla. On olemassa lukemattomia kolmannen osapuolen palveluita, jotka voivat auttaa sinua optimoimaan, jotta tuotteesi näkyvät tietyissä kategorioissa. Voit myös maksaa bannerimainoksista, uudelleenmarkkinoinnista ja PPC-kampanjoista.

Muista kuitenkin, että aivan kuten Google, Amazon on oma ekosysteemi – omilla säännöillään. Jos haluat todella sijoittaa Amazoniin alustana, se voi tarkoittaa sitä, että joudut palkkaamaan Amazon-ekspertin hallitsemaan kanavaa.

ARVOSTELUT JA ASIAKASPALAUTTEET

Edellisessä artikkelissamme näimme, kuinka vähän pystyt hallitsemaan brändäystä ja markkinointia, kun myyt Amazonin kautta. Se, mihin voit suoraan vaikuttaa, on asiakkaiden arvostelut, kysymykset ja vastaukset.

Hyvät asiakasarvostelut eivät pelkästään lisää uskottavuutta, myös nostavat Amazon-rankingissa – mikä tarkoittaa enemmän silmäpareja tuotteellesi. On erittäin tärkeää seurata arvosteluja, analysoida asiakkaiden palautetta ja sopeutua tilanteeseen tarvittaessa.

Amazon ei välttämättä pysty hallitsemaan asiakkaitasi, mutta “Kysymykset ja vastaukset” -osiossa voit suoraan vaikuttaa potentiaalisiin ostajiin. Koska olet yksi suorassa viestintäyhteydessä asiakkaiden kanssa, tämä on tilaisuutesi lisätä profiiliin persoonallisuutta, uskottavuutta ja asiakaspalvelua. Tämän osan avulla voit lisätä luottamusta ja avoimuutta ja kasvattaa uskollisten ja toistuvien asiakkaiden määrää.

Amazonissa myyminen on omaa tiedettään. Tässä artikkelissa olemme käsitelleet muutamia tärkeimpiä osa-alueita, jotka sinun on otettava huomioon aloittaessasi myyntiä Amazonissa. Jos haluat menestyä Amazonissa, sinun on ohjattava resursseja, aikaa ja energiaa maksimoidaksesi tulokset (kuten minkä tahansa uuden myyntikanavan kohdalla). Jos onnistut, Amazon voi edustaa arvokasta myyntikanavaa verkkokaupan ja fyysisten myymälöiden rinnalla.

 

Lue kaikki blogisarjassa ilmestyneet artikkelit:

Amazon ja Pohjoismaat osa 1: Jättiläinen saapui Ruotsiin

Amazon ja Pohjoismaat osa 2: Amazon on olennainen osa verkkokauppapalapeliä

Amazon ja Pohjoismaat osa 3: Luo menestyvä verkkokauppa

Amazon ja Pohjoismaat osa 4: Amazon vai ei?

 

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogistaPinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

amazon
Vaimo
Vaimo Finland
B2C-verkkokauppa
verkkokaupparatkaisu
verkkokauppa
verkkokauppa-alusta
verkkokauppa-integraatio
amazon konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia