Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

AMAZON JA POHJOISMAAT OSA 2: AMAZON ON OLENNAINEN OSA VERKKOKAUPPAPALAPELIÄ

BloggausKerroimme ensimmäisessä Amazon ja Pohjoismaat -sarjan artikkelissamme, että Amazon avasi sivustonsa Ruotsissa. Tämä vaatii nyt Ruotsin, Suomen ja Norjan yritysjohtajia arvioimaan Amazonin mahdollisia vaikutuksia.

Osassa 2 analysoimme Amazonin mahdollisuuksia ja rajoituksia. Tarkastelemme erityisesti Amazon Seller Central -tilin ja Amazon Vendor Central -tilin käytön etuja ja haittoja.

 

VERKKOKAUPPA ≠ AMAZON

Tuntuu siltä, ​​että kaikki verkkokauppatapahtumat kulkevat Amazonin kautta.

Amazon edustaa kuitenkin vain yhtä monista tuotteidesi myyntipaikoista. ECommerceFuelin raportissa 70% vastaajista ilmoitti oman verkkokauppansa suurimmaksi myyntikanavakseen. Amazon puolestaan ​​vaikutti 6,2% kokonaistuloista. Kauppiaat tarvitsevat edelleen useita myyntikanavia ja tilanne on hieman monimutkaisempi.

 

MITÄ AMAZONIN MARKKINOINTIPALVELUT OVAT?

Amazonilla on ppc-palvelu, johon voit laittaa bannerimainoksia, tuotemainoksia ja palvelussa kilpailet myös Osta-painikkeen voittamisesta.

Amazonin ostajat ohittavat usein tietoisuusvaiheen ja etsivät tiettyjä tuotteita ostettaviksi välittömästi. Koska Amazon houkuttelee ostajia tarkkaan, pääset suoraan kiinni ostovalmiisiin asiakkaisiin. Tällä tavalla Amazonista saa paremmat liidit kuin Googlesta.

Aloittaessasi Amazonissa sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Amazon Seller Central Account tai Amazon Vendor Central Account.

 

VENDOR CENTRAL JA SELLER CENTRAL -TILIEN EDUT

Amazonissa myymisestä tulee monia etuja: luottamus, asiakkaat ja logistiikka. Lisää tilien eduista alla.

Amazon Vendor Central -tilin edut

Vendor Central -tilille sinut kutsutaan erikseen. Siinä eri brändit ja jälleenmyyjät myyvät Amazonille. Tilillä on erilaisia etuja.

Helpompaa myyntiä

Jos hyväksyt Vendor Central -tilin, Amazonista tulee ostajasi. Seuraat Amazonin toimitusehtoja ja toimitat ostettuja tuotteita Amazonin ohjeiden mukaisesti. Sinun on noudatettava Amazonin käytäntöjä hyötyäksesi.

A+ sisältöä

Amazon-toimittajat pääsevät kiinni markkinointi- ja tuotesivuominaisuuksiin. Voit esimerkiksi lisätä tuotevideoita, kuvia ja käyttää Amazon Vine -palvelua. Lisäksi Amazon antaa tuotteen ammattimaisille arvostelijoille, jotka ostavat, käyttävät ja tarkistavat sisältöä puolestasi. Tämä lisää brandisi luotettavuutta.

Liityt Amazon Prime -palveluun. Amazon Primen kautta tuotteesi toimitetaan samana päivänä Amazonin logistiikkakeskusten kautta. Tämän seurauksena asiakkaasi saavat haluamansa asiakaskokemuksen.

Vain kutsusta

Vendor Central -tilille pääsee vain kutsusta. Tyypillisesti kutsut annetaan tunnetuille tuotemerkeille ja valmistajille, joiden tuotteiden myynti ja tuotot ovat korkeat. Vendor Central -tili erottaa sinut muista Amazon-myyjistä ja antaa sinulle paremmat mahdollisuudet tuotteittesi esittelyyn.

Useita mainosvaihtoehtoja

Amazon tarjoaa erilaisia ​​markkinointivaihtoehtoja itsepalvelumuodossa. Amazonin mukaan “itsepalvelumainokset voivat auttaa sinua lisäämään myyntiä ja kasvua Amazonissa. Sinä hallitset kuinka paljon investoit ja saat joustavuutta valita yrityksellesi parhaiten soveltuvaa mainontaa. Voit myös muuttaa päiväbudjettiasi milloin tahansa.”

Vendor Central -tilillä voit käyttää laadukkaita markkinointiominaisuuksia:

Sponsoroidut tuotteet korostavat yksittäisiä yritystietoja ja kohdistavat tiettyihin hakuihin tai tuotetyyppeihin. Ne näkyvät hakutuloksissa ja tuotetietosivuilla.

Sponsoroidut tuotemerkit mainostavat tiettyjä tuotteita ja niillä on räätälöity otsikko ja logo. Ostajat löytävät sponsoroidut tuotemerkit hakutulosten yläosasta ja ohjaavat käyttäjät räätälöidyille aloitussivuille.

Amazon-myymälät tarjoavat toimittajille monisivuisen hubin, joka sisältää kaikki saatavilla olevat tuotteet ilman lisäkustannuksia.

 

AMAZON SELLER CENTRAL -TILIN EDUT

Amazon Seller Central -tilille ei tule erityistä kutsua, mutta saat silti etuja.

Avoinna kaikille 

Pääset Amazoniin heti ja muodostat yhteyden asiakkaaseen välittömästi. Käytännössä on helppo aloittaa myynti Amazonissa – 24 tunnissa, jos sinulla on tarvittavat tiedot valmiina.

Pääset kiinni Amazonin asiakkaisiin

Trafiikki on valtava etu erityisesti nuorille yrityksille, joilla on pieni yleisö. Loppujen lopuksi Amazon houkuttelee asiakkaita, jotka ovat valmiita ostamaan, ja vapaudut asiakashankinnasta. Toinen vahvuus on Amazonin brandissa: asiakkaat luottavat Amazoniin. Myymällä Amazonin kautta yrityksesi hyötyy asiakkaiden luottamuksesta.

Lisää joustavia logistisia vaihtoehtoja

Seller Central -tili käyttää Amazonin toimitusvaihtoehtoja. Kun olet myynyt Amazonissa, voit käyttää useita eri toimitusvaihtoehtoja. Voit verrata Amazonin palveluja ja palkkioita muihin kolmansiin osapuoliin. Koeajon jälkeen voit miettiä, miten saat tuotteesi asiakkaallesi mahdollisimman nopeasti ja edullisesti.

Brandi ohjaa hinnoittelua

Hinnalla on tietysti merkittävä rooli kaikissa ostopäätöksissä. Amazon Seller Central -tilin alla myyjä päättää, kuinka paljon asiakkaat maksavat tuotteestaan.

Logistiikka 

Lyhyesti sanottuna Fulfilment by Amazon (FBA) tarkoittaa, että Amazonin logistiikkakeskukset pakkaavat, toimittavat ja tarjoavat asiakaspalvelua näille tuotteille. Säästät aikaa ja resursseja, kun Amazon tekee työn puolestasi.

 

VENDOR CENTRAL JA SELLER CENTRAL -TILIEN HAITAT

Vaikka Vendor Central ja Seller Central -tileillä on selviä etuja, molemmissa on myös muutamia haittoja.

 

AMAZON SELLER CENTRAL -TILIN HAITAT

Amazonin vahvuudet ovat myös sen heikkouksia. Kyllä, miljoonat kanta-asiakkaat tekevät ostoksia Amazonissa. Mutta he rakastavat Amazonin markkinapaikkaa – et sinä.

Rajoittaa brändiä

Amazon heikentää kykyäsi erottua. Voit näyttää vain logosi, nimesi ja muutaman kuvan. Menetät myös kontrollin linkittämisestä verkkosivustoosi tai sosiaalisen median tileihisi.

Hakukriteerit

Verkkokauppasi voittaa Amazonin brändinrakennuksessa. Esimerkiksi asiakas, joka etsii kuulokkeita, näkee vain välittömät tulokset. Jos hän on tyytymätön hakutulokseen, hän saattaa suodattaa tuloksia hinnan tai keskimääräisen asiakasarvion perusteella. Sponsoroidut tuotteet näkyvät sivun yläosassa ja saattavat viedä huomiota sinun tuotteiltasi. Amazon-asiakkaat jättävät brändisi huomiotta ja valitsevat sen sijaan sopivan tuotteen kuvien, arvosteluiden ja hinnan perusteella.

Jos olet valmistaja, joka myy vain Amazonissa, saatat menettää asiakkaita sivulistauksesi perusteella. Vaikka jotkut asiakkaat tulevat Amazoniin suosikkibrändinsä perässä, vain globaalit brändit pystyvät houkuttelemaan asiakkaita tällä tavalla.

Rajoitettu markkinointi 

Koska Amazon pidättää asiakastiedot, menetät mahdollisuuden tehdä sähköpostimarkkinointia, kohdennettuja kampanjoita ja personoituja ​​asiakaskokemuksia. Et voi suorittaa näitä kriittisiä markkinointitoimia tuntematta asiakkaitasi.

Varaston hallinta

Jos liityt FBA:han, menetät varaston hallinnan. Kun Amazon kuljettaa tavarasi eri varastoihin, tuotteitasi ei voi myydä kuljetuksen aikana. Antamalla Amazonin hallita varastonhallintaa, menetät myös logistiikkaketjun hallinnan. Ja sellaisilla konsepteilla kuin Last-Mile Logistics, Amazon toimittaa asiakkaille ja on vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa sinun sijastasi.

On luotettava moniin verkkokauppa-alustoihin

Yksi riski on, että tuotteesi menestyy. Amazon voi löytää valmistajan ja tehdä saman tuotteen ennen kuin huomaatkaan. Tuotesijoittelun hallinnan avulla he voisivat listata tuotteensa ennen sinun tuotettasi. Amazonin kontrollointi Seller Central -tilissä on vaarallista, jos käytät vain heidän alustaansa.

Maksut

Lopuksi Amazon ottaa kaikesta maksun ja vaikuttaa tuloihisi. Harkitse kustannuksia ennen FBA-sopimusta.

AMAZON VENDOR CENTRAL -TILIN HAITAT

Amazon Vendor Central -tilillä on muutamia haittoja. Opi lisää siitä, kuinka tärkeitä ne ovat tulevaisuudellesi Amazonin kanssa.

Amazon auttaa kilpailijoitasi 

Jos olet globaali yritys, jolla on suosittu brandi, Amazon edustaa yhtä myyntikanavaa. Esimerkiksi Nike on kehittänyt Amazoniin brandikaupan. Silti kilpailijat (mukaan lukien Amazon) voivat houkutella asiakasta.

Hintakontrolli katoaa 

Menetät hallinnan tuotteen hinnasta, koska Amazon laskee hintoja oman harkintansa mukaan. Ja valmistajat vaarantavat imagonsa, kun heidän tuotteensa esiintyvät vähemmän tunnettujen kilpailijoiden vieressä hintasarakkeessa.

Myöhästymismaksut

Vaikka logistiikka on edelleen olennainen osa Amazonin houkutusta, ne veloittavat myös tiukkoja maksuja noudattamatta jättämisestä. Amazonin nopeat toimitukset edellyttävät nopeita toimitusaikoja ja pakottavat sinut täyttämään Amazonin standardit tai kohtaamaan seuraukset: saatat saada lisämaksuja tai tuotteidesi jättetään pois Amazonista.

Rajoitettu varastotila

Amazonin logistiikkakeskuksissa on rajoitetusti tilaa tuotteille. Jos tuotetta ei myydä 6 kuukaudessa, Amazon veloittaa maksun pitkäaikaisesta varastoinnista.

Ei logistiikan hallintaa

FBA:n tapauksessa yrityksesi kypsyys ja menestys ovat tärkeitä. Vakiintuneille tuotemerkeille, joilla on omat jakelukeskuksensa, tiukempi logistiikka on tärkeämpää kuin Amazonin vaatimusten täyttäminen. Uudet tuotemerkit voivat kuitenkin testata FBA:ta selvittääkseen, miten se vaikuttaa niiden kustannuksiin.

Amazon-myynnillä on monia etuja ja haittoja, ja se vaatii yrityksesi tavoitteiden ja tulevaisuuden analysointia.

 

KAKSITERÄINEN MIEKKA

Amazonissa myyminen tarkoittaa täydellisen hallinnan menettämistä. Toisaalta oma verkkokauppa tarjoaa vapautta ja joustavuutta: hallitset suunnittelua, logistiikkaa, mainostamista, brändäystä ja sisältömarkkinointia. Voit myös luoda haluamasi asiakaskokemuksen.

Apokalyptinen ajattelu Amazonista on kaikkialla Pohjoismaissa – etenkin ajatus siitä, että kaikki pohjoismaiset verkkokaupat ja fyysiset kaupat olisivat uhattuna. Jos haluat tarkastella asian valoisaa puolta, voit käyttää Amazonin voimaa markkinoinnin, datan, brändäyksen ja globaalin asiakaskunnan suhteen.

Amazon on täällä – asia, joka on nyt vain hyväksyttävä.

 

Lue myös muut osat Amazon ja Pohjoismaat -blogisarjasta:

Amazon ja Pohjoismaat osa 1: Jättiläinen saapui Ruotsiin

Amazon ja Pohjoismaat osa 2: Amazon on olennainen osa verkkokauppapalapeliä

Amazon ja Pohjoismaat osa 3: Luo menestyvä verkkokauppa

Amazon ja Pohjoismaat osa 4: Amazon vai ei?

 

 

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogistaPinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

B2C-verkkokauppa
verkkokauppa
Vaimo
Vaimo Finland
amazon
amazon konsultointi
verkkokauppa-alusta

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia