Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

7 VINKKIÄ, KUINKA OPTIMOIT VERKKOKAUPAN SUORITUSKYKYÄ

BloggausVerkkosivuston suorituskykyä voidaan optimoida monella tapaa. Kuitenkin monilla verkkosivuilla jätetään perusperiaatteet huomiotta, mikä saa potentiaaliset asiakkaat ostamaan muualta. Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiin: Mitä on verkkosivuston suorituskyvyn optimointi? Kuinka verkkosivustojen tehokkuus vaikuttaa yritystoimintaani? Ja viimeiseksi, mitä nopeita tapoja on parantaa ja optimoida verkkosivuston suorituskykyä?

MITÄ WWW-SIVUSTON SUORITUSKYVYN OPTIMOINTI ON?

Verkkosivuston suorituskyky liittyy nopeuteen eli aikaan, jolla verkkosivusi latautuu tai näytetään käyttäjän tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun yrität parantaa verkkosivustosi suorituskykyä, tarkastellaan sivun latausnopeutta.

 

MITEN VERKKOSIVUSTON SUORITUSKYKY VAIKUTTAA LIIKETOIMINTAAN?

Sivustosi latausaika vaikuttaa olennaisesti verkkokauppasi menestykseen, sillä hitaampi latausnopeus eliminoi arvokkaita potentiaalisia asiakkaita jokaisella tuhlatulla millisekunnilla.

Googlen tutkimuksen mukaan sekä nopeus että poistumisprosentti liittyvät läheisesti toisiinsa. Kun verkkosivustosi nopeus hidastuu, poistumisprosentti jatkaa nousuaan. 1-3 sekunnin latausnopeudella poistumisnopeus kasvaa 33%. Ja hidastuessa 1 sekunnista 5 sekuntiin poistumisnopeus nousee 90%:iin. Tällä on merkittävä vaikutus markkinointi- ja myyntitiimisi kykyyn konvertoida lisää asiakkaita.

Viime vuosina Google on korostanut entistä enemmän sivuston nopeutta. Vallitsevassa tilanteessa vuonna 2020 asiakkaat ovat rynnänneet verkkokauppoihin ja asiantuntijat ennustavat sähköisen kaupankäynnin lisääntymisen jatkuvan. Nyt on hyvä aika optimoida sivustosi tai harkita uuden sivuston perustamista mukautuaksesi markkinoiden nykytrendeihin.

 

MITKÄ OVAT NOPEITA TAPOJA PARANTAA TAI OPTIMOIDA VERKKOSIVUSTON SUORITUSKYKYÄ?

 1. Mittaa verkkosivuston suorituskykyä
 2. Optimoi kuvatiedostot
 3. Poista tarpeettomat laajennukset
 4. Javascript-bundlaus
 5. Käytä välimuistia
 6. Ota CDN käyttöön
 7. GZIP-pakkaus

 

1. MITTAA VERKKOSIVUN SUORITUSKYKYÄ

Tämä voi vaikuttaa itsestään selvältä, mutta miten voit optimoida tai parantaa verkkosivustosi tehokkuutta ilman tietoa nykyisistä metriikoista? Suorituskyvyn seuranta (PET) on prosessi, jolla mitataan kuinka vakaa ja reagoiva järjestelmä on tietyn kävijämäärän alaisena. Käyttämällä työkaluja suorituskyvyn seuraamiseen voit viime kädessä lisätä suorituskykyä ja asiakastyytyväisyyttä.

Tässä on muutamia työkaluja, joiden avulla voit seurata verkkosivustosi suorituskykyä:

 1. GTMetrix
 2. Pingdom
 3. Uptrends
 4. Google Page Speed Insights

2. OPTIMOI KUVATIEDOSTOT

Vaikka kuvatiedostojen optimointi voidaan tehdä helposti esim. Adobe Photoshopin tai TinyJPG.comin kautta, monet verkkokauppiaat eivät pakkaa tai muuta kuvatiedostojen kokoa ​​ennen kuin ne ladataan verkkosivulle. Sivuilla on megatavun kokoisia kuvia, kun kokonaisen sivun koon tulisi pysyä alle 1 megatavun. Seuraavien temppujen käyttäminen antaa sivuston suorituskyvylle ylimääräisen piristysruiskeen.

Ennen kuvan lataamista kannattaa miettiä, mitä kuvamuotoa käytetään. Älä tallenna tiedostoa GIF-muodossa, ellet animoi kuvaa. Toiseksi, kun harkitset tiedoston tallentamista joko JPG- tai PNG-tiedostoksi, mieti, kuinka aiot käyttää kuvaa: JPG on hyvä valokuville ja PNG logoille. Jos valitset JPG:n, älä laske kuvan laatua alle 50%:n, jotta kuvasta ei tule liian huonolaatuinen. Tallenna PNG-kuvat 8-bittiseksi eikä 24-bittiseksi, jotta tiedoston kokoa voidaan pienentää entisestään.

 

3. POISTA TARPEETTOMAT LAAJENNUKSET

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä arvioidessasi verkkosivustojen tehokkuutta, on tarkistaa nykyiset verkkosivustosi laajennukset. Jos käytät Magento Commerce -versiota, kokeneet koodaajat ovat varmistaneet, että alusta toimii tehokkaasti. Kolmannen osapuolen laajennuksissa näin ei välttämättä ole. Jotkin lisätyistä kolmannen osapuolen laajennuksista saattavat heikentää sivustosi tehokkuutta.

Aloita poistamalla kolmansien osapuolien laajennukset, joita ei ehdottomasti tarvita tai joita ei käytetä jatkuvasti ja seuraamalla sivustosi tehokkuutta heti sen jälkeen. Tämä voi auttaa nopeuttamaan sivustoasi.

 

4. JAVASCRIPT-BUNDLAUS

Javascriptin bundlaus on toinen tekniikka, jota käytetään sivustosi tehokkuuden optimointiin. Prosessi koostuu useiden Javascript-tiedostojen yhdistämisestä yhdeksi tiedostoksi. Jos niputat Javascript-tiedostoja, vähennät sivupyyntöjen määrää ja parannat sivuston suorituskykyä.

Magento-käyttäjille löytyy lisää ohjeita täältä. Jos aiot bundlata Javascript-tiedostoja, varmista, että olet tuotantotilassa ja sitten aktivoit CLI:n (Command-line interface), joka mahdollistaa koodin nopean arvioinnin.

 

5. KÄYTÄ VÄLIMUISTIA

Kun käytät koko sivun välimuistia, sivuston kävijällä on mahdollisuus ladata edellinen versio sivustostasi käyntinsä yhteydessä. Kun aiempi versio on otettu käyttöön, potentiaalinen asiakas näkee Googlessa mahdollisuuden ladata sivustosi uudemman version. Vaihtoehdon tarjoaminen voi parantaa sivuston latausnopeutta jopa 80%. Tämän pikakorjauksen avulla sivustosi voi käsitellä enemmän liikennettä.

 

6. OTA CDN KÄYTTÖÖN

Jos sivustolla vierailijat ovat enimmäkseen Kiinasta ja sinä isännöit esim. Yhdysvalloissa, tämä saattaa tarkoittaa, että sivusi latausajat hidastuvat. Ottamalla käyttöön sisällönjakoverkon (CDN, Content Delivery Network) palvelimet linkittävät sivustosi maailmanlaajuiseen palvelinverkkoon. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä tarkastelee sivustoasi nopeammin, kun hän käyttää palvelinta lähempänä omaa sijaintiaan.

 

7. GZIP-PAKKAUS

GZIP-pakkaus pienentää tiedostojen kokoa sivustollasi ja mahdollistaa nopeamman verkkosivustojen latausajan asiakkaille. Kun tiedostoja pyydetään käyttäjän saapuessa verkkosivustollesi, isojen tiedostojen lataaminen vie enemmän aikaa.

Vaikka tämä prosessi saattaa vaatia hieman enemmän ammattitaitoa, se voi lisätä verkkosivustosi suorituskykyä.

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogista

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

B2B-verkkokauppa
verkkokauppa
B2C-verkkokauppa
verkkokauppa-alusta

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia