Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

6 vinkkiä verkkokauppiaalle Black Friday -sesonkiin valmistautumiseen

BloggausVerkkokaupan loppuvuoden huippusesonki alkaa marraskuussa Black Fridaylla ja sitä seuraavalla Cyber Mondaylla. Tämä ostosjuhla ja sen myötä lisääntynyt liikenne verkossa kannattaa hyödyntää verkkokaupassasi. Tässä blogitekstissä esittelemme muutaman vinkin verkkokaupan valmistelemiseksi sesonkia varten.

Jotta pääset loppuvuoden myyntitavoitteisiisi, valmisteluun kannattaa käyttää hetki aikaa ja resursseja. Black Friday antaa lähtölaukauksen koko loppuvuoden myyntiin. Nämä hyödylliset vinkit käyvät myös joulumyyntiin valmistautumiseen ja alkuvuoden alennusmyyntejä vauhdittamaan.

Black Friday kasvaa vuosi vuodelta

Vuoden 2020 Black Friday oli globaalisti myynniltään suurin tähän mennessä koronapandemian ja sitä seuranneen digiloikan vauhdittaessa osaltaan myyntiä. Kaupan Liiton mukaan marraskuun 2020 kaupan myynti kasvoi myös Suomessa 0,8% vuoteen 2019 verrattuna. Suurinta kasvu oli vähittäiskaupassa, jonka myynti kasvoi 7,1%.

Viime vuosina Black Friday ja Cyber Monday ovat käsitteinä jo kärsineet inflaatiota ja puhutaan enemminkin Black Weekistä. Useat kaupat ovat pidentäneet tätä pariin viikkoon näiden päivien ympärillä tai jopa kokonaiseen kuukauteen.

Seuraavassa esittelemme muutamia vinkkejä, joita sinun verkkokauppiaana kannattaa ottaa huomioon valmistautuessasi loppuvuoden myyntisesonkiin.

1. Päätä tuotetarjontasi

Käytä mahdollisuuksien mukaan edellisen vuoden myyntidataa hyväksesi ja päätä, mitä tuotteita tuot Black Friday -kampanjaasi. Mieti, mikä kuluttajia voisi kiinnostaa tuona hetkenä. Sinun arvioitavaksesi jää, onko strategiasi alentaa olemassaolevien, hyvin myyvien tuotteiden hintoja, vai kokeilla uusien tuotteiden myyntiä.

Arvioi myös tuotemenekki etukäteen ja varmista, että tuotteita on saatavilla tarpeellinen määrä.

2. Valmistele verkkosivusi juhlakuntoon

Jotta kuluttajat löytävät verkkokauppaasi, muista optimoida sivusi hakukoneita varten. Luo sivustollesi Black Friday -aiheista sisältöä, joka kiinnostaa asiakkaitasi ja antaa heille lisäarvoa. Tutki avainsana-analyysin avulla, mikä asiakkaitasi voisi kiinnostaa ja hakukoneoptimoi sivustosi vastaamaan hakusanoja.

Luo Black Friday -tarjouksillesi oma laskeutumissivu. Tätä sivua kannattaa käyttää mainostaessasi tarjouksia, jotta mainosta klikatessaan asiakas pääsee suoraan tutkimaan mainostettavaa tuotetta ilman tarpeettomia klikkauksia.

Varmista, että verkkokaupassasi on tuotteistasi kattavat tuotekuvat ja -tekstit. Tuotekuvilla on tärkeä osa verkkokaupassa, sillä ostopäätös tehdään monesti kuvien perusteella. Asiakkaalle kannattaa tarjota tuotteistasi kuvia eri kulmista, lähikuvia ja kuvia myös tuotteen takaa.

Konversio-optimointi auttaa, kun mietit miten saat asiakkaan ostamaan verkkokaupastasi varmemmin. Varmista, että ostoputkesi ei vuoda ja että ostotapahtuma toimii loppuun asti. Poista ostofunnelista mahdollisuudet hairahtua ostopolulta ja lyhennä putkea, jotta ostotapahtumasta tulee asiakkaalle helppo ja nopea. Tässä kohtaa on myös hyvä miettiä, kannattaisiko asiakkaalle tarjota lisäksi muita tuotteita tai kasvattaa ristiinmyyntiä.

Varmista myös, että palvelin kestää kävijäryntäyksen. Tämän varalle kannattaa miettiä suunnitelma, miten hoidat tilanteen palvelimen kaatuessa.

3. Aloita digitaalinen markkinointi ajoissa

Digimarkkinointi houkuttelee kävijöitä verkkosivuillesi ja tutkimaan tarjouksiasi. Digitaalista markkinointia varten on monia eri vaihtoehtoja. Voit investoida Google-mainontaan ja mainostaa hakukoneessa, tai voit hyödyntää Google Display -mainoksia.

Somemarkkinoinnilla saat kiinni potentiaaliset asiakkaat sosiaalisessa mediassa. Monet kuluttajat saadaan parhaiten kiinni Facebookista ja Instagramista, joten mainonta näillä alustoilla luo kiinnostusta tuotteisiisi ja saat potentiaaliset asiakkaat vierailemaan verkkokaupassasi. Mikäli asiakas ei ole vielä ostovalmis vieraillessaan sivuillasi, uudelleenmarkkinoinnilla voit vahvistaa luottamusta asiakkaaseen ja muistuttaa tarjouksista.

Digitaalinen markkinointi kannattaa aloittaa ajoissa. Seuraa dataa aktiivisesti, jotta pystyt reagoimaan tuloksiin ja tekemään korjausliikkeitä. Huippusesongin aikana mainonta monesti kallistuu, mutta kun pidennät mainostusaikaa, saat ostettua edullisempaa mainontaa ja varmistat useamman tavallista paremman kauppapäivän.

4. Luo sisältöä sosiaaliseen mediaan

Sisällöntuotanto sosiaalisen median kanaviisi kannattaa aloittaa ajoissa, jotta asiakkaat löytävät verkkokauppasi hyvissä ajoin ennen sesonkia. Somesisällöllä herätät kiinnostusta tuotteitasi ja brändiäsi kohtaan.

Somessa voit aktivoida nykyisiä seuraajiasi vaikkapa äänestyksillä tai tuotepaljastuksilla. Vaikuttajamarkkinoinnin avulla voit myös laajentaa somen seuraajakuntaa ja tavoittaa uusia asiakkaita. Kun annat potentiaaliselle asiakkaalle lisäarvoa, hän sitoo itsensä brändiisi ja pysyy asiakkaanasi myös huippusesongin jälkeen.

5. Hyödynnä sähköpostimarkkinointia

Sähköpostimarkkinointi on oiva tapa informoida asiakkaitasi Black Friday -tarjonnastasi. Email marketing onkin yksi tehokkaimmista digimarkkinoinnin muodoista. Sähköpostimarkkinointia voi toteuttaa viikoittain, kuukausittain tai kampanjaluontoisesti.

Huippusesonkina sähköpostimarkkinointi on tehokas ja helppo tapa tiedottaa ja houkutella asiakkaitasi verkkokauppaasi. Voit brändätä uutiskirjeet kampanjan tai oman brändisi visuaalisuuden mukaan, jolloin ne jäävät potentiaalisten ostajien mieleen ja ovat asiakkaan mielessä tallessa myös seuraavan kerran, kun hän törmää brändiisi.

6. Varmista verkkokaupan asiakaspalvelun toimivuus

Kiireisenä myyntisesonkina on kriittistä, että verkkokaupan asiakaspalvelu on tarpeeksi miehitetty ja avoinna oikeaan aikaan. Varmista, että asiakaspalvelusi henkilökunta tietää tarjouksista ja niiden tuotteista mahdollisimman paljon nopeuttaaksesi asiakkaan ostoprosessia.

Chat-asiakaspalvelu on tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus, varsinkin kuluttajakaupassa. Livechatilla palvelet asiakasta heti, kun hän kaipaa apua, ja vauhditat ostotapahtumaa. Chat-asiakaspalvelun hienous piilee siinä, että asiakas saa avun nopeasti eikä ehdi seikkailemaan kilpailijasi kauppaan.

Verkkokaupan asiakaspalvelun voi myös ulkoistaa kokonaan tai voit hyödyntää ulkoistettua asiakaspalvelua esimerkiksi ilta- tai yöaikaan. Tällöin et joudu käyttämään omia resurssejasi, vaan saat ulkoistettuna säästettyä vaivaa ja rahaa.

Näillä verkkokauppiaan vinkeillä varmistat onnistuneen Black Friday -huippusesongin!

Mikäli tarvitset apua digimarkkinointiin tai haluat ulkoistaa verkkokaupan asiakaspalvelun meille, ota yhteyttä

Lisää artikkeleita löydät Digizerin blogista!

Pinterest
Digizer Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Digizer kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Markkinointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Google

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

digimarkkinointi
verkkokauppa
Verkkokaupan markkinointi
Verkkokaupan logistiikka
digizer
verkkokaupan digimarkkinointi
ulkoistettu asiakaspalvelu
ulkoistettu chat
asiakaskokemus
verkkokaupan tukipalvelut
digimarkkinoinnin koulutus
somemarkkinointi
Black Friday
cyber monday

Siirry yrityksen profiiliin Digizer kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digizer - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Digizer - Muita referenssejä

Digizer - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia