Yritysblogi on erinomainen B2B-yrityksen inbound-markkinoinnin työkalu ja suositeltava ensiaskel sisältömarkkinoinnin aloittamisessa. Blogi on helppo perustaa ja ylläpitää, ja se voi parhaimmillaan olla tehokas tapa hankkia liidejä ja kasvattaa tunnettuutta verrattain pienellä vaivalla.

Laadukas ja kiinnostava yritysblogi on vaivaton myyntitykki, joka pyörii internetissä vuorokauden ympäri. Yritysblogin pitäminen kannattaa aloittaa siis vaikka heti! Tässä jutussa listaamme tärkeimmät seikat, joista hyvä yritysblogi muodostuu.

Lue lisää sisältömarkkinoinnin hyödyistä artikkelissa Ohjelmistoyritys, satsaa sisältömarkkinointiin! – B2B-päättäjistä jopa 71 % aloittaa tiedon etsimisen Google-haulla.

1. Laadukas ja strategisesti tuotettu blogisisältö on kaiken A ja O

Aivan mitkä tahansa tekstit eivät tuo sivuille asiakasryntäystä, vaan yritysblogeissa kannattaa panostaa laadukkaaseen ja suunnitelmallisesti tuotettuun sisältöön, joka puhuttelee juuri oikeaa kohderyhmää.

Bloggausten tehtävänä on paitsi tuoda yritykselle lisää liidejä, myös rakentaa mielikuvia, lisätä tunnettavuutta sekä kouluttaa asiakkaita. Blogitekstejä tuotettaessa on siis tunnettava oma kohderyhmänsä. Mistä aiheesta he etsivät tietoa ja millaisia ongelmia heillä on ratkaistavana? Miten paljon he tietävät aiheesta jo valmiiksi? Mitkä ovat heille tärkeitä arvoja? Millaisia hakusanoja he käyttävät tietoa etsiessään? Mitkä asiat voivat toimia ostopäätöksen esteenä tai vauhdittajana?

Hakusanatutkimus on hyvä ensimmäinen askel blogien suunnitteluun.

Hakusanatutkimus on hyvä ensimmäinen askel blogien suunnitteluun. Hakusanatutkimuksen avulla voidaan selvittää, millaisilla hakutermeillä ihmiset etsivät yrityksesi tarjontaan liittyvää tietoa verkosta. Niiden pohjalta blogisisältöjen aiheet voidaan suunnitella palvelemaan mahdollisimman kattavasti asiakaskunnan tiedonjanoa. Hakusanatutkimus auttaa myös keksimään uusia blogiaiheita, jos aihepiiri tuntuu läpeensä puhki jauhetulta.

2. Sujuva kieli ja selkeä jäsentely tekevät lukemisesta mukavaa

Kun kohderyhmää puhuttelevat blogiaiheet ovat tiedossa, huomio kääntyy kielenhuoltoon.

Sekä lukijat että Googlen algoritmi suosivat selkeitä ja hyvällä suomen kielellä kirjoitettuja tekstejä. Heti tekstin alussa kannattaa kertoa, mitä aihetta teksti käsittelee. Väliotsikot rytmittävät tekstiä ja tekevät lukijalle helpoksi silmäillä nopeasti, vastaako teksti kysymykseen joka hänellä on mielessään. Kuvituskuvat täydentävät aihetta ja herättävät mielenkiintoa.

Yritysbloggaajan ei kuitenkaan tarvitse olla ammattikirjoittaja. Kirjoittamista oppii parhaiten kirjoittamalla paljon, ja tekstit voi varmuuden vuoksi oikoluettaa työkavereiden kesken.

3. Vetävä otsikointi herättää uteliaisuuden

Vetävä blogiotsikko toimii tekstien sisäänheittäjänä ja herättää lukijan uteliaisuuden.

Vinkkejä houkutteleviin otsikoihin on paljon, ja erilaisia otsikoita voi kokeilla rohkeasti. Usein hyvin toimivat esimerkiksi erilaiset listat, vertailut, tosielämän tarinat, konkreettiset luvut tai tilastot sekä kysymykset. Otsikko voi herättää kysymyksiä, epäilyksiä tai tunteita. Se voi tehdä lupauksia tai kiistää lukijan aiempia tietoja, olla humoristinen, kärkäs tai yllättävä.

Tärkeää on erottua joukosta ja luvata lukijalle jotain kiinnostavaa. Klikkaisitko mielummin linkkiä nimeltä “Yritys Oy:n asiakastarina” vai “Näin paransimme Yritys Oy:n verkkokaupan konversiota yli 60%”?

Klikkaisitko mielummin linkkiä nimeltä “Yritys Oy:n asiakastarina” vai “Näin paransimme Yritys Oy:n verkkokaupan konversiota yli 60%”? 

Vältä kuitenkin klikkiotsikoita: bloggauksen kannattaa vastata siihen, mitä otsikossa luvataan. Parhaassa tapauksessa otsikko herättää lukijassa halun tietää lisää, ja linkin takaa avautuva juttu tarjoaa juuri sitä mitä lukija etsii.

Lue myös Millainen on hyvä blogiotsikko? – Houkuttelevan yritysblogin ABC.

4. Hakukoneoptimointi löytää lukijat

Hakukoneoptimointi varmistaa, että huolella laaditut blogitekstit myös löytävät lukijansa ja sijoittuvat hyville paikoilla Googlen hakutuloksissa. Etenkin suosituissa aiheissa hakutulosten kärkipaikoille on kova tunku, joten optimointiin kannattaa panostaa.

Blogitekstit kannattaa aina kirjoittaa ensisijaisesti lukijaa eikä algoritmeja ajatellen, mutta avainsanatiheys, kuvaavat otsikot ja muut hakukoneoptimoinnin perusteet kannattaa pitää mielessä.

Olemme kirjoittaneet tekstien hakukoneoptimoinnista pidemmin omassa artikkelissaan.

Lue myös Hakukoneoptimoitu teksti: 5 vinkkiä SEO-optimointiin.

5. Sitouta kävijä 

Harva asiakas ryntää yhden blogijutun luettuaan soittamaan suoraan myyjälle ja tilaamaan tuotteen, mutta blogien avulla asiakkuutta voi rakentaa, tukea ja kehittää. Kannusta lukijaa pysymään sisältöjesi parissa.

Selkeä ja helposti navigoitava verkkosivuston rakenne helpottaa sivustolla liikkumista. Call to actionit kuten uutiskirjeen tilaajaksi liittyminen, yhteydenotto tai sosiaalisessa mediassa seuraaminen sitouttavat kävijän seuraamaan sisältöjäsi myös jatkossa.

6. Promoa sisältöjäsi

Kun blogi on julkaistu, hanki sille lukijoita! Bloggaukset kannattaa jakaa kiinnostavien saatetekstien kera esimerkiksi Facebookissa, Linkedinissä, Twitterissä sekä yrityksen uutiskirjeessä.

Myös Ite wiki-profiili toimii: Ite wiki-profiilin avulla ohjelmistoalan yritykset voivat ikään kuin luoda itselleen toiset verkkosivut internetiin, ja sitä kautta tavoittaa sisällöilleen ja tarjonnalleen enemmän liikennettä. Sisältöjen sijainti arvokkaalla saitilla boostaa niiden näkyvyyttä hakukoneessa. Omalle it-yritykselle Ite wiki-profiilin voi luoda tästä linkistä.

7. Mittaa blogiin tehtyjen panostusten toimiminen

Jotta blogiin tehtyjen panostusten hyötyjä voidaan mitata, tarvitaan mittareita. Yleisin tapa on Google Analytics. Analyticsin työkalut tuottavat verkkosivujen liikenteestä huiman määrän dataa, jonka joukosta voi haravoida tärkeimmät mittarit ja kehittää blogin sisältöstrategiaa niiden pohjalta.

Ulkoista sisällöntuotantosi

Jos yrityksesi resurssit eivät riitä tekstisisältöjen tuottamiseen omin voimin, Ite wiki voi auttaa. Sisällöntuotantotiimimme toteuttaa räätälöidysti ja joustavasti esimerkiksi yritysblogit, referenssit, uutiset ja verkkosivujen tekstit. Lue lisää sisällöntuotantopalveluista tästä linkistä.

 

Tilaa liiketoiminnan digitalisaation viimeisimmät uutiset sähköpostiisi! Liity Ite wikin uutiskirjeeseen tästä.

 

Kansikuva: Unsplash