Sisältömarkkinointi kuuluu nykypäivänä jokaisen yrityksen työkalupakkiin tavalla tai toisella. Myös B2B-ohjelmistotoimittajia etsivät asiakkaat hankkivat tietoa omatoimisesti verkosta. He etsivät potentiaalisia tarjoajia, kartoittavat vaihtoehtoja ja opiskelevat tietoa parhaiten omalle yritykselleen sopivista ratkaisuista. Siksi sisältömarkkinointi kannattaa myös it- ja ohjelmistoalalla.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi sisältömarkkinoinnilla on väliä myös B2B-markkinassa.

Lue myös juttumme 7 askelta hyvään yritysblogiin – Millaisia sisältöjä yritysblogiin kannattaa tuottaa?

Sisältömarkkinointi on inboundia parhaimmillaan

Sisältömarkkinointi eli content marketing tarkoittaa markkinointia, jossa asiakas tavoitetaan digitaalisissa kanavissa arvokkaalla, hyödyllisellä ja jatkuvalla markkinointisisällöllä. Se on osa inbound-markkinointia, jonka tarkoituksena on saada potentiaalinen asiakas itse tavoittelemaan yritystä.

Sisältömarkkinointi toimii, koska se kiinnostaa asiakkaita. Sen sijaan, että asiakasta lähestytään yksisuuntaisesti esimerkiksi perinteisillä tv-mainoksilla tai mainosbannereilla, antaa sisältömarkkinointi asiakkaalle kiinnostavaa tietoa. Sisältömarkkinointi ei häiritse asiakasta, vaan tuottaa lisäarvoa.

Sisältömarkkinointi toimii, koska se kiinnostaa asiakkaita.

Käytännössä sisältö voi tarkoittaa esimerkiksi blogeja, somejulkaisuja, e-kirjoja, oppaita, videoita tai podcasteja, jotka tarjoavat informaatiota, vastaavat kysymyksiin, auttavat tai viihdyttävät.

Sisältömarkkinoinnin avulla voidaan lisätä ja ylläpitää tietoisuutta tuotteesta, luoda positiivisia mielikuvia ja herättää kiinnostusta, vahvistaa brändiä, parantaa asiakasuskollisuutta, tehdä lisämyyntiä vanhoille asiakkaille sekä jalostaa liidejä kaupaksi.

Hyvä esimerkki toimivasta sisältömarkkinoinnista on Ite wiki. Alustamme keräsi viimeisen 12 kuukauden aikana jo noin 922 000 sivunkatselua ja 400 000 uniikkia käyttäjää, ja kävijämäärämme ovat nousussa joka vuosi.

Ite wikin kävijöistä noin 85 % päätyy sivustolle orgaanisten Google-hakutulosten kautta. Ei siis maksetuista mainoksista, vaan tavallisista hakutuloksista, jotka johtavat Ite wikissä julkaistuihin sisältöihin. Kertaalleen alustallamme julkaistut artikkelit toimivat passiivisina liikenteen kerääjinä, jotka houkuttelevat kävijöitä sivustolle aivan ilmaiseksi jopa vuosia sen jälkeen, kun olemme ne julkaisseet.

Miksi sisältömarkkinointi on tärkeää B2B-markkinassa?

Yllättävän moni ohjelmistoalan B2B-toimija jurnuttaa edelleen eteenpäin vanhoilla metodeilla eikä huolehdi asiakkaista, jotka etsivät markkinatietoa verkosta. Vaikka perinteinen ihmiskohtaamisiin pohjautuva myynti edelleen pitää pintansa, kulkee sen rinnalla anonyymi tiedonhaku, joka vaikuttaa asiakkaiden hankintapäätöksiin.

Vaikka perinteinen ihmiskohtaamisiin pohjautuva myynti edelleen pitää pintansa, kulkee sen rinnalla anonyymi tiedonhaku, joka vaikuttaa asiakkaiden hankintapäätöksiin. 

Asiakkaat etsivät tietoa internetistä ostoprosessin jokaisessa vaiheessa. Tutkimusten mukaan jopa 98 % suomalaisista etsii sopivaa palveluntarjoajaa hakukoneella ja B2B-päättäjistä jopa 71 % aloittaa tiedon etsimisen yleisellä Google-haulla. Jopa 70 % koko ostoprosessista tapahtuu ennen kuin asiakkaalla on suora kontakti palveluntarjoajaan, joten verkosta löytyvällä tiedolla on valtavan suuri merkitys ostopäätöksille.

Ostaja voi kartoittaa verkosta mahdollisia yhteistyökumppaneita, etsiä lisää tietoa yrityksistä joiden kanssa neuvottelee tai hakea vahvistusta lopulliselle päätökselleen. Asiakkaat tutkivat, millaisia toteutuksia yritykset ovat aiemmin tehneet, miten ne viestivät itsestään ja mitä asiakkaat yrityksestä sanovat.

Lue myös Esittelyssä IT- ja ohjelmistoalan tuoreet referenssit.

Sisältömarkkinointi ei täysin korvaa henkilökohtaista myyntiä tai hyvin kohdennettua maksumainontaa, vaan sen vahvuus on laaja tavoittavuus. Onnistunut sisältömarkkinointi tavoittaa suuren joukon yrityksen toimialasta kiinnostuneita ihmisiä eikä vaadi aktiivista ylläpitoa julkaisunsa jälkeen. Kun blogi tai video on julkaistu, jatkaa se elämäänsä verkossa hiljalleen asiakkaita haravoiden. Yritysblogeilla, podcasteilla tai vaikkapa Youtube-videoilla yritys voi napata markkinatietoa etsivän asiakkaan huomion ja luoda tietoisuutta itsestään.

Boostaa yrityksesi sisältöjä Ite wikin avulla

Ulkoista sisällöntuotantosi – Laadukkaat tekstisisällöt verkkoon

Jos yrityksesi resurssit eivät riitä tekstisisältöjen tuottamiseen omin voimin, Ite wiki voi auttaa. Sisällöntuotantotiimimme toteuttaa räätälöidysti ja joustavasti esimerkiksi yritysblogit, referenssit, uutiset ja verkkosivujen tekstit.

Lue lisää sisällöntuotantopalveluista tästä linkistä.

Ite wiki-profiili kuntoon

Ite wiki on avoin markkinapaikka, jonka tarkoituksena on tarjota kiinnostuneille ihmisille markkinatietoa it- ja ohjelmistoalalta. Mikäpä siis parempi paikka it-yritykselle kertoa itsestään ja osaamisestaan?

Ite wiki-profiilin avulla yritykset voivat ikään kuin luoda itselleen toiset verkkosivut internetiin, ja sitä kautta tavoittaa sisällöilleen ja tarjonnalleen enemmän liikennettä. Sisältöjen sijainti arvokkaalla saitilla boostaa niiden näkyvyyttä hakukoneessa.

Mitä kattavampi Ite wiki-profiili, sen parempi. Laajasti täytetyt tarjonnat, referenssit ja suositukset sekä kuvaavien tagien käyttö tekevät profiilista hyvän. Sekä Ite wikin hakualgoritmi, Google että asiakkaat arvostavat yrityksiä, jotka tarjoavat tietoa osaamisestaan. Mikäli yrityksellänne ei vielä ole Ite wiki-profiilia, sen voi luoda tästä linkistä.

Ite wikin logo

Kannattaa lisätä Ite wikin ikoni yrityksen somelogojen joukkoon omilla verkkosivuilla. Vahvaan sivustoon linkittäminen nostaa sivuston vahvuutta Googlen silmissä. Tarkempia ohjeita logon lisäämiseen löydätte täältä.

Premium-profiili

Ite wiki-profiilit jaetaan perustasoon ja premium-tasoon, joista premium tarjoaa monenlaisia etuja. Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä mm. artikkelin toteutuksen Ite wikin blogimediaan, kattavamman yritysprofiilin, rekrytointi-ilmoitukset, kärkisijat Ite wikin yrityshauissa ja uutiskirjeessä sekä analytiikkaraportoinnin. Kattavat tiedot premium-ominaisuuksista löytyvät täältä.

Tilaa digitalisaation viimeisimmät uutiset sähköpostiisi! Liity Ite wikin uutiskirjeeseen tästä.

 

Kuva: Unsplash