Verkosta ostamisen aktiivisuus on kasvanut merkittävästi. Jo 60 % suomalaisista raportoi tehneensä verkko-ostoksia viimeisen kuukauden aikana, ja moni kokee koronaviruksen kasvattaneen verkkokauppojen käyttöä entisestään.

Tiedot selviävät Postin julkaisemasta Suuri verkkokauppatutkimus 2020 -selvityksestä. Tutkimus toteutettiin web-kyselynä noin 4000 vastaajalle Suomesta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.

Verkko-ostokäytös muuttuu

Tutkimuksesta käy ilmi, että verkko-ostajat jakautuvat selkeästi tunnistettaviin segmentteihin. Verkkokaupan edelläkävijöiden joukossa korostuvat 18-34 -vuotiaat ostajat. Peruskäyttäjät edustavat tasaisesti kaikkia ikäryhmiä, ja kokeilijat sekä epäilijät ovat usein muita iäkkäämpiä. 38 % verkko-ostajista on peruskäyttäjiä, 41 % kokeilijoita ja epäilijöitä ja 20 % edelläkävijöitä.

Vastaajilta kysyttiin heidän suhtautumistaan verkkokauppojen ja kivijalkakauppojen välillä nyt ja vuonna 2025. Edelläkävijöiden ja peruskäyttäjien ryhmiin kuuluvat raportoivat, että heidän verkko-ostamisensa tulee kasvamaan merkittävästi tulevaisuudessa. Kokeilijat ja epäilijät taas uskoivat kivijalkaostamisen jatkuvan melko samaan tapaan.

60 % suomalaisista raportoi ostaneensa jotain verkosta viimeisen kuukauden aikana, ja lähes 30 % suomalaisista uskoo koronaviruksen lisänneen heidän verkko-ostostensa määrää.

Verkosta ostaminen on lisääntynyt jo nyt. 60 % suomalaisista raportoi ostaneensa jotain verkosta viimeisen kuukauden aikana, ja lähes 30 % suomalaisista uskoo koronaviruksen lisänneen heidän verkko-ostostensa määrää. Korona on lisännyt eritoten edelläkävijöiden verkko-ostoksia.

 

Verkko-ostaminen kasvaa selkeästi. Kuva: Posti

 

Tietoa Googlesta, ostoksia Black Fridayna

Google ja muut hakukoneet ovat verkko-ostajan tärkein tiedonlähde. 84 % vastaajista raportoi löytäneensä tietoa verkko-ostoksista hakukoneiden välityksellä viimeisen kuukauden aikana. Tämän lisäksi merkittävimpiä tiedonlähteitä olivat ystävät (62 %), tavalliset kaupat ja kauppakeskukset (60 %), kotiin jaettava henkilökohtainen (56 %) ja osoitteeton mainonta (53 %) sekä sosiaalinen media (52 %).

Black Friday-ostoksilla raportoi käyvänsä kolmannes (36 %) vastaajista.

Kampanjat ja sesongit houkuttelevat verkko-ostoksille. Black Friday-ostoksilla raportoi käyvänsä kolmannes (36 %) vastaajista. Sen jälkeen suosituimpia olivat joulu (31 %), kesäalet (28 %) sekä Stockmannin Hullut Päivät (15 %).

Verkosta ostetaan etenkin vaatteita ja elektroniikkaa

Vaatteet, kengät ja asusteet ovat ylivoimaisesti suosituin verkko-ostamisen tuotekategoria, sillä 27 % vastaajista raportoi ne viimeisimmäksi verkko-ostoksekseen. Muita suosituimpia olivat tietotekniikka ja kodin elektroniikka (17 %) sekä fyysiset kirjat ja lehdet (8 %).

Viime aikoina verkko-ostaminen on lisääntynyt erityisesti harrastustuotteiden ja ruuan kategorioissa. Harrastustuotteiden ja -tarvikkeiden ostaminen oli vuoteen 2018 verrattuna lisääntynyt seitsemän prosenttia 25 prosentista 32 prosenttiin. Ruuan, juomien ja ravintola-annosten ostaminen verkosta lisääntyi viisi prosenttia kuudesta prosentista 11 prosenttiin.

Useimmiten verkko-ostoskori on arvoltaan alle 100 euroa, mutta eri tuotekategorioissa suuruus vaihtelee. Keskimääräinen elektroniikan ostoskori on arvoltaan 199 €.

Verkko-ostajat arvostavat helppoutta ja kotimaisuutta

Naiset ovat uskollisia suosikkikaupoilleen, miehet taas valitsevat kaupan hinnan perusteella. Lähes 50 % naisista valitsee ostoksilleen suosikkikauppansa, miehistä 55 % ostaa halvimman kokonaishinnan perusteella. Naisille tärkeää on myös kotimaisuus, sillä yli puolet naisista raportoivat suosivansa kotimaisia verkkokauppoja.

Ostamisen helppous on tärkein verkko-ostamiseen vaikuttava tekijä. Vastaajilta kysyttiin, miksi he aikovat lisätä verkko-ostamista jatkossa. Suurimmiksi syiksi listattiin helppous (47 % vastaajista), hinnat (11 %), valikoima (11 %) sekä ajansäästö (10 %).

Mieluisin tapa vastaanottaa verkko-ostokset oli pakettiautomaatti (43 %) ja mieluisin kuljetusyhtiö Posti (57 %).

 

Moni asia vaikuttaa ostohalukkuuteen. Kuva: Posti

 

Huono maine ja sivut suurimpia verkkokauppojen kompastuskiviä

Vastaajilta kysyttiin tärkeimpiä asioita, jotka vähentävät halukkuutta ostaa verkkokaupoista. Suurimpina syinä esiin nousivat huono maine (82 %), verkkokaupan huono toimivuus (82 %), korkeat kuljetuskustannukset (82 %), epäselvät toimitus- ja palautusehdot (81 %), monimutkainen palautustapa (75 %) sekä maksamiseen liittyvät riskit (75 %).

Mikä sitten kasvattaisi asiakkaiden ostohalukkuutta? Ylivoimaisesti tärkeimmäksi tekijäksi mainittiin ilmaiset toimitukset, joita toivoi 65 % vastaajista. Tutkimuksesta käy ilmi, että asiakkaiden vaatimukset ovat nousussa kautta linjan: valtaosassa vastausvaihtoehdoista oli kasvua.

Ostoskorin kasvattaminen ilmaisen kuljetuksen takia on tehokas strategia. Lähes 90 % edelläkävijäryhmään kuuluvista vastaajista kertoi kasvattaneensa ostoskoria saadakseen ilmaisen kuljetuksen, ja peruskäyttäjistäkin noin 80 %.

Myös tuotteiden alkuperä, kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys kiinnostivat kuluttajia. Kaikille vastuullisuuskysymyksillä ei kuitenkaan vaikuta olevan väliä, sillä suosituimpien verkkokauppojen joukosta löytyivät esimerkiksi halpaa ja usein epämääräisistä lähteistä peräisin olevaa kiinalaista tavaraa myyvät Wish ja AliExpress. Julkaisimme parhaiden verkkokauppojen TOP20-listasta oman juttunsa, jonka pääsee lukemaan tästä.

 

Lue muita verkkokauppauutisia:

 

Löydät kaikki verkkokaupparatkaisuiden toimittajayritykset Ite wikin yrityshausta. Verkkokauppatoimittajien referenssitoteutukset listataan Ite wikin referenssihaussa.

 

Kansikuva: Unsplash