Verkkokauppoja perustetaan nyt ennätystahtia, tiedottaa kotimainen verkkokauppa-alusta Mycashflow.

Koronapandemia asettaa vähittäiskauppa-alan yritykset valtavaan paineeseen. Kivijalkakauppojen asiakkaat ovat kadonneet, joten yhä useampi yritys tutkii mahdollisuuksia ryhtyä kauppaamaan tuotteitaan verkossa.

Myös aiemmin verkkokaupan suhteen horroksessa olleet yrittäjät ovat nyt heränneet perustamaan verkkokauppoja.

Myös aiemmin verkkokaupan suhteen horroksessa olleet yrittäjät ovat nyt heränneet perustamaan verkkokauppoja.

”Joka kuudes verkkokauppa Suomessa on rakennettu MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, joten se on suosituin kotimainen palvelu verkkokaupankäyntiin ja avaa todella hyvän näkymän siihen mitä kotimaisessa verkkokaupassa tällä hetkellä tapahtuu.” kertoo Pulse247 Oy:n liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen yrityksen tiedotteessa.

Viime syksynä uutisoimassamme Suomen suosituimpien verkkokauppa-alustojen listassa Mycashflow sijoittui kolmanneksi. Ensimmäisellä ja toisella sijalla olivat Woocommerce ja Shopify.

 

Koronan vuoksi kotiin jäävät kuluttajat siirtyvät nyt kivijalkakaupoista verkkoon.

 

Yrittäjät ovat rynnänneet massoittain perustamaan verkkokauppoja.

”Jos verkkokauppojen perustamisen tahtia vertaa normaaliin viikkoon, niin siellä on kasvua reilusti yli 1000 %. Verkkokauppojen kiivas perustaminen on jatkunut myös läpi viikonlopun, eli kyllä siellä yrittäjät edelleen jatkavat yrittämistä, eivätkä jää tuleen makaamaan”, Juntunen kertoo.

Myös palvelun liikennemäärät ja verkkokauppojen myynti on kasvanut voimakkaasti, vaikka lisääntyvä verkkokauppojen määrä myös kiristää kilpailua.

”Tällä hetkellä tilanne näyttää todella hyvältä. Verkkokauppojen kokonaismyynti on kasvanut rajusti. Parhaina myyntipäivinä kasvua on yli 100 % kuukauden takaiseen verrattuna. Eikä tahti näytä hidastuvan. Esimerkiksi ruoan verkkokaupoissa tahti on todella hurjaa. Joidenkin tuotekategorioiden myynti on jopa viisinkertaistunut. Lisäksi kotiinkuljetukset ovat yli kymmenkertaistuneet viikonlopun aikana”, Juntunen kertoo.

Kuluttajat haluavat Juntusen mukaan myös tukea kotimaisia verkkokauppoja, joten niistä ostetaan tuotteita entistä enemmän.

”Verkkokauppojen kokonaismyynti on kasvanut rajusti.”

Esimerkiksi Suomalaisen Työn Liitto on kehottanut suomalaisyrityksiä suosiviin ostopäätöksiin yritysten tukemiseksi koronakriisin ylitse.

Kriisi pakottaa yrityksiä keksimään uusia innovaatioita. Pekka Juntunen näkee vallitsevassa tilanteessa myös hyviä puolia:

”Uskon, että tällä kriisillä on myös positiivisia vaikutuksia. Yritykset joutuvat miettimään uusia konsepteja ja toimintamalleja. Esim. ruoan tilaus verkosta ja kotiinkuljetus ovat todennäköisesti tämän poikkeuksellisen jakson jälkeen uusi normaali. Uskon myös verkkokauppojen määrän jatkavan kasvuaan lähitulevaisuudessa.”

Mycashflow tarjoaa tällä hetkellä kuusi kuukautta käyttöaikaa ilman kuukausimaksua sekä tehostettua tukea verkkokaupan perustamiseen.

 

Mycashflow:n Ite wiki-profiili
Mycashflow:n verkkosivut

 

Lue myös Tutkimus: käytetyimmät verkkokauppa-alustat ja -ohjelmistot Suomessa.