Teknologiajätti Apple on jo useasti puolustanut brändiään oikeudessa viime vuosien varrella. Tällä kertaa yhtiö on ottanut kynsiinsä pienen viiden hengen yrityksen nimeltään PrePear ja syyttää tätä ikonisen Apple-logon jäljittelemisestä. Pikkuyritys kuitenkin tekee parhaansa puolustaakseen oikeuksiaan.

Kyseessä on ilmaissovellus, joka toimii ateriansuunnittelun apuna sekä tarjoaa ruokareseptejä. Yrityksen logo esittää piirrettyä päärynää ja se kuvaa PrePearin mukaan hyvin heidän palvelunsa sisältöä. Apple on maailman toiseksi arvokkain yritys, joka on pakottanut jo monet pienet yritykset vaihtamaan hedelmäaiheiset logonsa. Kokeeko Apple todella brändinsä uhatuksi vai onko kyse vain periaatteesta?

Apple on maailman toiseksi arvokkain yritys, joka on pakottanut jo monet pienet yritykset vaihtamaan hedelmäaiheiset logonsa.

Applen mukaan PrePearin logon perusajatus on sama, eli minimalistinen hedelmäkuvio, jossa on oikealla puolella lehti. Heidän mukaansa päärynä muistuttaa asiakasta Applen tunnetusta omena-logosta. Apple uskoo logojen yhdennäköisyyden jättävän varjoonsa niiden eriäväisyydet. Todellisuudessa logot ovat kuitenkin helposti erotettavissa toisistaan.

“On järkyttävä kokemus olla oikeudellisesti yhden maailman suurimman yrityksen hyökkäyksen kohteena, vaikka emme selvästikään ole tehneet mitään väärin”, kertoo PrePear Change.orgissa julkaisemassaan vetoomuksessa.

Pienten yritysten resurssit eivät yksinkertaisesti riitä taistelemaan oikeudessa suurempiaan vastaan, tässä tapauksessa Applea. PrePear kertookin ymmärtävänsä hyvin, miksi pikkufirmat yleensä luovuttavat ja vaihtavat logonsa mukisematta.

PrePear sen sijaan ei aio luovuttaa, vaan on valmis tositoimiin. Yritys kertoo, että heillä on moraalinen velvollisuus käydä vastarintaan Applen aggressiivista toimintaa pieniä yrityksiä kohtaan ja puolustaa oikeuksiaan pitää logonsa. 

”Puolustamme oikeuksiamme Applea vastaan, ei pelkästään pitääksemme logomme, mutta myös näyttääksemme suurille teknologiayrityksille, että pienten yritysten kiusaamisesta on kannettava seuraukset.”

Prepear on aloittanut Change.orgissa vetoomuksen, jonka tarkoituksena on lopettaa Applen hyökkäävä toiminta pienempiä yrityksiä kohtaan. Vetoomus on kerännyt jo 226 000 allekirjoitusta.

 

Lue myös: