Suomen Yrittäjät haluaa edistää kotimaisen yrityskentän digitalisaatiota. 115 000 yrityksen järjestön tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään digitaalisten työkalujen ja ohjelmistojen tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä.

Suomen Yrittäjien tavoitteet ovat on siis hyvin samanlaisia kuin ite wikillä. Nyt toimijat ovat rakentaneet yhteistyökuvion konkreettisen polun tarjoamiseksi liiketoimintaansa kehittäville yrityksille.

– Halusimme helpottaa yrittäjän digitaipaletta laatimalla helpon ja käytännönläheisen oppaan. Sen avulla yrittäjä pääsee heti liikkeelle liiketoimintansa kehittämisessä. Digioppaamme sisältää myös virikkeitä sopivien kumppaneiden löytämiseen, osaamis- ja digiasioista Suomen Yrittäjissä vastaava Joonas Mikkilä kertoo.

 

Joonas Mikkilä vastaa Suomen Yrittäjissä osaamis- ja digiasioista. Kuva: Markus Sommers

 

Yrittäjäjärjestön tuottama Yrittäjän digiopas kokoaa yhteen digitalisaation eri aihepiireihin perehdyttäviä artikkeleita sekä kehitysprojekteissa tarpeellisia it- ja ohjelmistoalan palveluntarjoajia. Jatkossa oppaaseen on tarkoitus sisällyttää myös aiheeseen liittyviä koulutuksia ja laajentaa artikkeleja eri digitalisaation substansseihin.

Tietoa palveluntarjoajista välitetään linkittämällä digioppaan artikkeleista aihepiirin osaajayritykset listaaviin näkymiin ite wikin hakupalvelussa, joka kokoaa yhteen yli 1600 johtavaa ohjelmistoyritystä sekä näiden referenssitoteutukset, suositukset ja tarjonnat.

Näin toimintaansa kehittävälle yrittäjälle tarjotaan mahdollisuus myös suoraan palvelutarjoajiin tutustumiseen ja kehityshankkeiden käynnistämiseen tulevaisuudessa.

”Jokaisen yrityksen kannattaa laittaa vähintään kotisivunsa kuntoon siten, että ne tukevat myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja

Yrittäjän digiopasta varten Suomen Yrittäjissä on tunnistettu ne aihepiirit, joilla on suurin merkitys ensimmäisiä digiaskeleitaan ottavalle yrittäjälle. Mukaan valikoitui esimerkiksi verkkosivuihin, tietoturvaan ja markkinointiin liittyviä opastavia sisältöjä.

– Esimerkiksi sähköisen taloushallinnon ohjelmistoilla voi saada pienillä kustannuksilla tehoja yrittäjän arkeen. Kehottaisin myös jokaista yritystä laittamaan vähintään kotisivunsa kuntoon siinä määrin, että ne tukevat myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja, sillä asiakkaat ovat joka tapauksessa verkossa. Kun liikkeelle lähtee osaavan digikumppanin kanssa, huomaa nopeasti kehittävänsä yrityksensä ydinprosesseja, ite wikin Johannes Puro kertoo.  

 

Suomen Yrittäjien verkkosivut tarjoavat paljon hyödyllistä tietoa yrittäjille. Jatkossa sivut opastavat yhä laajemmin myös liiketoimintaprosessien digitalisointia.

 

Ohjelmistoyritykset voivat merkata toteutuksen myötä Suomen Yrittäjien jäsenyyden ite wikin tietokantaan. Kehotammekin kaikkia Suomen Yrittäjien jäseniä tekemään tämän samantien, sillä Digioppaasta linkitetään tulevaisuudessa Suomen Yrittäjien jäsenet listaaviin näkymiin.

Yrittäjän digioppaan artikkelit on toteutettu haastattelemalla kyseisten aihepiirien asiantuntijoita. Haastatteluissa on suosittu yleishyödyllisten yhdistysten edustajia, jotta kaupalliset intressit eivät korostuisi sisällöissä.

– Digitalisaatio ei ole yksinomaan startupien ja kasvuyrittäjien pelikenttää. Tärkeintä on säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet, mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviä digiharppauksia, Joonas Mikkilä päättää.   

 

Suomen Yrittäjien digiopas >

 

Ite wikin yrityshaku
It-yritysten referenssit ja suositukset