Suomen Yrittäjät ja ite wiki yhteistyöhön pk-yritysten digitalisaation edistämiseksi

13.6.2018 - Elina Koskipahta - Digitalisaatio

Digitalisaatio ei ole yksinomaan suuryritysten ja startupien hyödynnettävissä

Suomen Yrittäjät ja ite wiki yhteistyöhön pk-yritysten digitalisaation edistämiseksi

Suomen Yrittäjät haluaa edistää kotimaisen yrityskentän digitalisaatiota. 115 000 yrityksen järjestön tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään digitaalisten työkalujen ja ohjelmistojen tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä.

Suomen Yrittäjien tavoitteet ovat on siis hyvin samanlaisia kuin ite wikillä. Nyt toimijat ovat rakentaneet yhteistyökuvion konkreettisen polun tarjoamiseksi liiketoimintaansa kehittäville yrityksille.

– Halusimme helpottaa yrittäjän digitaipaletta laatimalla helpon ja käytännönläheisen oppaan. Sen avulla yrittäjä pääsee heti liikkeelle liiketoimintansa kehittämisessä. Digioppaamme sisältää myös virikkeitä sopivien kumppaneiden löytämiseen, osaamis- ja digiasioista Suomen Yrittäjissä vastaava Joonas Mikkilä kertoo.

 

Joonas Mikkilä vastaa Suomen Yrittäjissä osaamis- ja digiasioista. Kuva: Markus Sommers

 

Yrittäjäjärjestön tuottama Yrittäjän digiopas kokoaa yhteen digitalisaation eri aihepiireihin perehdyttäviä artikkeleita sekä kehitysprojekteissa tarpeellisia it- ja ohjelmistoalan palveluntarjoajia. Jatkossa oppaaseen on tarkoitus sisällyttää myös aiheeseen liittyviä koulutuksia ja laajentaa artikkeleja eri digitalisaation substansseihin.

Tietoa palveluntarjoajista välitetään linkittämällä digioppaan artikkeleista aihepiirin osaajayritykset listaaviin näkymiin ite wikin hakupalvelussa, joka kokoaa yhteen yli 1600 johtavaa ohjelmistoyritystä sekä näiden referenssitoteutukset, suositukset ja tarjonnat.

Näin toimintaansa kehittävälle yrittäjälle tarjotaan mahdollisuus myös suoraan palvelutarjoajiin tutustumiseen ja kehityshankkeiden käynnistämiseen tulevaisuudessa.

”Jokaisen yrityksen kannattaa laittaa vähintään kotisivunsa kuntoon siten, että ne tukevat myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja

Yrittäjän digiopasta varten Suomen Yrittäjissä on tunnistettu ne aihepiirit, joilla on suurin merkitys ensimmäisiä digiaskeleitaan ottavalle yrittäjälle. Mukaan valikoitui esimerkiksi verkkosivuihin, tietoturvaan ja markkinointiin liittyviä opastavia sisältöjä.

– Esimerkiksi sähköisen taloushallinnon ohjelmistoilla voi saada pienillä kustannuksilla tehoja yrittäjän arkeen. Kehottaisin myös jokaista yritystä laittamaan vähintään kotisivunsa kuntoon siinä määrin, että ne tukevat myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja, sillä asiakkaat ovat joka tapauksessa verkossa. Kun liikkeelle lähtee osaavan digikumppanin kanssa, huomaa nopeasti kehittävänsä yrityksensä ydinprosesseja, ite wikin Johannes Puro kertoo.  

 

Suomen Yrittäjien verkkosivut tarjoavat paljon hyödyllistä tietoa yrittäjille. Jatkossa sivut opastavat yhä laajemmin myös liiketoimintaprosessien digitalisointia.

 

Ohjelmistoyritykset voivat merkata toteutuksen myötä Suomen Yrittäjien jäsenyyden ite wikin tietokantaan. Kehotammekin kaikkia Suomen Yrittäjien jäseniä tekemään tämän samantien, sillä Digioppaasta linkitetään tulevaisuudessa Suomen Yrittäjien jäsenet listaaviin näkymiin.

Yrittäjän digioppaan artikkelit on toteutettu haastattelemalla kyseisten aihepiirien asiantuntijoita. Haastatteluissa on suosittu yleishyödyllisten yhdistysten edustajia, jotta kaupalliset intressit eivät korostuisi sisällöissä.

– Digitalisaatio ei ole yksinomaan startupien ja kasvuyrittäjien pelikenttää. Tärkeintä on säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet, mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviä digiharppauksia, Joonas Mikkilä päättää.   

 

Suomen Yrittäjien digiopas >

 

Ite wikin yrityshaku
It-yritysten referenssit ja suositukset

 

Haastattelussa

Johannes Puro & Joonas Mikkilä

Kirjoittaja

Elina Koskipahta

Marketing & Communications manager, ite wiki oy

Aiempia julkaisuja kirjoittajalta

« Palaa blogin etusivulle

Muita julkaisuja

Johannes Puro - Liiketoiminnan kehittäminen
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Elina Koskipahta - Digitaalinen oppiminen
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa
Johannes Puro - Myynti
Näillä mittareilla myyntiä tulisi johtaa – Salesforce Einstein tuo tekoälyn CRM:n data-analyysiin
Johannes Puro - Integraatiot
Tiedon hyödyntämisen trendit 2018 – integraatiot murtautuivat it-osastolta liiketoimintaan
Johannes Puro - Tiedolla johtaminen
Yritykset eivät tiedä mitä niissä tapahtuu – kunnes tapaavat nämä miehet
Johannes Puro - Rekrytointi
Ite wiki hakee nuoria osaajia toimittajiksi b2b-digitalisaatiota käsittelevään mediaansa
Johannes Puro - Business Finland
HS: IBM-konsultti höynäytti Tekesiä Watson-hankkeessa – sai pääministeriä korkeampaa palkkaa
Johannes Puro - AWS
Virtuaalinen koulutus- ja testausalusta AWS-ympäristöön nopeuttaa teollisuuden installaatioita viikoilla
Johannes Puro - Osaajapula
Paljonko ohjelmistokehittäjän vuokraus maksaa? Uusi välitysfirma aikoo tuoda satoja ohjelmisto-osaajia Suomeen
Lataa lisää