logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Arrow Electronics käynnistää yhteistyön joukkorahoituspalvelu Indiegogon kanssa

10.10.2016 - Johannes Puro - Internet of Things

Joukkorahoitus avaa mahdollisuuksia myös perinteisille yrityksille.

Arrow Electronics käynnistää yhteistyön joukkorahoituspalvelu Indiegogon kanssa

Arrow Eletronics on julkistanut hiljattain strategisen yhteistyösopimuksen joukkorahoitusalusta Indiegogon kanssa.

Indiegogo tarjoaa verkkopalvelunsa kautta erityisesti startup-yrityksille mahdollisuuden joukkorahoittaa innovaatioitaan. Esimerkiksi suomalainen kämmentietokone Solu keräsi alustalta hiljattain 245 000 dollaria rahoitusta.

Myös perinteiset yritykset voivat saada joukkorahoituspalvelun kautta globaalia näkyvyyttä ja vahvistusta omille tulevaisuuden visioilleen. Arrow Electronicsin Jouni Teliö avaa Indiegogon hyödyntämisen potentiaalia:

– Indiegogoon voi tulla esimerkiksi kodinkonevalmistajia  testaamaan ideoita. Isompi yritys saattaa epäröidä tiettyyn liiketoiminnan suuntaan lähtemistä, jolloin “testialustalle” tullaan kokeilemaan idean kantavuutta. Jos kehitys menee läpi yhteisössä, se voidaan nostaa mukaan portfolioon. Joukkorahoitusta ei kannata ajatella pelkästään start up-juttuna, sillä se voi olla paljon muutakin.

”Joukkorahoitusta ei kannata ajatella pelkästään start up -juttuna.”


Minkälainen Arrown rooli on Indiegogo-yhteistyössä?

– Arrow’n roolina on antaa omaa teknistä asiantuntemustaan ja suunnittelutyökaluja yritysten käyttöön, mikä mahdollistaa tehokkaan prototyyppayksen. Samalla pyrimme edistämään ratkaisujen nopeampaa ja sujuvampaa pääsyä markkinoille.

Parhaimmat innovaatiot saavat Arrow Certified -leiman, joka tuo teknisen avun lisäksi myös lisärahoitusta ratkaisulle Arrow’n suunnalta.

Esimerkiksi Cleantech-yritys Solar Roadways, joka keräsi yli 2.2 miljoonaa dollaria rahoitusta vuonna 2014, aloitti hiljattain yhteistyön Arrown kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää autoteistä uudistuvan energian lähteitä.

 

 

Miten Arrow päätyi eri joukkorahoitusalustoista nimenomaan Indiegogoon?

– Heillä on selkeä strategia laajentaa omaa toimintamalliaan ja vähän erilainen visio verkostomaiseen toimintaan kuin muilla palvelutarjoajilla, Teliö avaa.

Indiegogon visiota kiinnostuneille tarjoutuu mainio mahdollisuus kuulla aiheesta lisää, sillä yrityksen co-founder Danae Ringelmann on tulossa esiintymään Slushiin Helsingin messukeskukseen tänä syksynä.

Myös Jouni Teliö ja muut Arrow Electronicsin osaajat ovat esillä ja tavattavissa messukeskuksessa, kun syksyn IBM BusinessConnect valtaa areenan 19. lokakuuta. Arrown BusinessConnect-kumppanuus syntyi, kun IBM:ltä toivottiin tapahtumaan mukaan elektroniikka-asiantuntijaa. Jouni Teliön mukaan pöydällä BusinessConnectissa tulee olemaan ennen kaikkea IoT.  

Erityisesti sensori, prosessointi- ja radiotekniikan kehitys on avannut täysin uusia mahdollisuuksia luoda ratkaisuja markkinoille


Mitkä ovat Jouni Teliön terveiset IoT-liiketoiminnan kehitystä suunnitteleville yrityksille?

– Teknisesti edistyksellinen laite huonolla palvelulla höystettynä ei houkuttele asiakkaita. Vastaavasti maailman paras palvelu huonosti toimivalla laitteella ei sekään toimi. Yritysten on tärkeää tunnistaa omat vahvuutensa ja välittää lisäarvoa korkeatasoisella asiakaskokemuksella. Koko end-to-end -ketjun täytyy olla tarkkaan mietitty ja kokonaisuuden toimiva, jotta markkinoilla pärjää.

”Kukaan ei voi rakentaa yksin täydellistä IoT-ratkaisua.”

Arrow’lla halutaakin haastaa asiakkaita miettimään omia tulevaisuuden näkymiä enemmän liiketoiminnan ja yhteisen tekemisen kannalta.

– On tärkeää muistaa, että kukaan ei voi rakentaa yksin täydellistä IoT-ratkaisua. IoT on alue, jossa tarvitaan osaavaa ekosysteemiä, Teliö lopettaa.

 

Arrow Electronicsin ite wiki -profiili

Arrow Electronicsin kotisivut

 

IBM Business Connect-tapahtuma järjestetään 19.10.2016 Helsingin messukeskuksessa teemanaan The new era of thinking. Tule mukaan verkostoitumaan digitaalisen liiketoiminnan ammattilaisten kanssa!

IBM BusinessConnect -tapahtuman sivut

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Suvi Lindström - IoT Summit 2019
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Lataa lisää