Mitkä ovat verkkokaupan megatrendit vuonna 2015? Tapasimme kaksi verkkomaksamisen ammattilaista ja saimme kuulla verkkokaupan megatrendeistä vuonna 2015, sekä maksuliikenteen verkkokauppiaille uudistavasta palvelusta.

 

Solinor-maksaminen

Solinorin Sami Karhunen ja Arno Hietanen kehittävät verkkomaksamisen palveluja

Verkkokaupan kaksi megatrendiä 2015

Verkkomaksamiseen keskittyvän ohjelmistotalon täytyy olla sisällä verkkokaupan trendeissä. Tapasimme Sami Karhusen ja Arno Hietasen Solinorilta ja keskustelimme verkkokaupan trendeistä ja maksupalveluiden markkinasta.

Maksuliikenteen veteraani Sami Karhunen puhuu verkkokauppaa tällä hetkellä muokkaavasta kahdesta megatrendistä.

”Verkkokkaupassa on 2 isoa trendiä. Ensinnäkin verkkokaupan globaalius: hankimme tuotteet sieltä, mistä saamme ne parhaiten”, Sami Karhunen aloittaa. ”Kuluttajia houkuttelevat globaalin verkkokaupan tarjoamat laajat tuotevalikoimat ja halvimmat hinnat.”

”Toisekseen, käyttäytymisemme on muuttunut niin, että kaikki leikkivät kännyköillä. Siksi kaikki mahdollinen menee tällä hetkellä kännykkään ja myös verkkokaupassa asiointi tapahtuu kasvavasti kännyköillä.”

Verkkokaupan megtrendit2

 

Miltä mobiilin verkkokaupan statistiikka näyttää? Kuinka suuri osa verkko-ostoksista tehdään jo mobiilisti?

”Esimerkiksi Walmartin verkkokaupassa tehtiin Black Fridayna 1,5 miljardia sivulatausta. Näistä peräti 70% tehtiin mobiilipäätteellä. Myös Suomalaisen verkkokaupan statistiikka kertoo mobiilin trendin kasvusta.”

Onko mobiililla verkkokaupalla erityispiirteitä suhteessa työasemalla tehtäviin ostoksiin?

”Suurin osa ajasta mobiilisti internetissä ollessa toimitaan sovellusten läpi. Jos kaupat aikoo tehdä mobiilissa selaimessa, päivittäin on vain lyhyt aikaikkuna kauppojen tekemiseen.”

 

walmart

Walmartin valikoima kulkee myös mukana taskussa

 

Mikä toimisi esimerkkinä menestyneestä verkkokauppa-applikaatiosta?

Esimerkiksi Groupon tekee Yhdysvalloissa yli 65 % satojen miljoonien myynnistään applikaationsa kautta.”

Miten megatrendit vaikuttavat verkkomaksamiseen?

”Sekä kuluttajalle että kauppiaalle tärkeää on maksamisen vaivattomuus. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen maksaminen hoituu nappia painamalla.”

”Kun yhdistää globaalin muutossunnan ja mobiilin trendin, maksutavoista vain korttimaksaminen tukee näitä kahta. Oli kyseessä mikä tahansa maa, luottokortti on käytettävissä.”

 

Groupon suomi

Groupon tekee kauppaa yhdysvalloissa erityisesti applikaationsa kautta.

 

Solinor Payment Highway tarjoaa uuden maksutavan verkkokauppiaille

Karhusen edustama ohjelmistokehitystalo Solinor on erikoistunut maksamisen prosesseihin.

Solinor Payment highway on yrityksen tarjoama maksupalvelu verkkokauppiaille. Se tarjoaa uudenlaisen palvelun verkkokauppiaille maksuliikenteen hoitamiseen.

Esimerkiksi kaikkien yli miljoonan uuden PINS – kanta-asiakaskortin maksupäätteissä vastaanotetut pistetapahtumat Suomessa kulkevat Solinor Payment Highwayn läpi.

”Kaikilla kilpailevilla verkkomaksamisen palvelutarjoajilla on sama yhtenäinen palvelulupaus: ne toimivat kauppiaan ja pankin välissä ja niiden kautta pystyy vastaanottamaan maksuja kaikilla maksutavoilla.” Sami Karhunen kertoo. ”Tällöin kaksi osapuolta, sekä maksutarjoaja että pankki valvovat rahojen käsittelyä.”

 

Verkkokauppa-verkkomaksamin

Sami Karhunen avaa verkkomaksamisen prosesseja ja maksamisen palveluiden toimintaa eri osapuolille

Payment Highway tarjoaa rajapinnat sekä kauppiaalle että hänen käyttämälleen pankille Solinorin maksamisen palveluun. Näin Payment Highway toimii alustana, jolla luottokorttitietoja hallinnoidaan tietoturvastandardien mukaan, mutta itse rahan siirtyminen loppuasiakkailta kauppiaan pankkitilille tapahtuu suoraan pankin ja kauppiaan välillä.

Loppuasiakkaalle Payment Highway mahdollistaa mobiiliresponsiivisen maksukokemuksen ja ostamisen muutamalla klikkauksella ensimmäisen ostotapahtuman jälkeen.

”Käyttökokemus mobiilissa on ensisijaisen tärkeää. Antamalla käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää kännykkänsä kameraa, hänen ei tarvitse edes näpytellä korttinumeroaan. Kortin kuvasta tiedot poimitaan automaattisesti maksulomakkeelle. Ensimmäinenkin korttimaksu on näin helppo ja mukava kokemus ostajalle”, Arno Hietanen avaa mobiilin maksukokemuksen olennaisia tekijöitä.

 

Verkkokaupan kaksi megatrendiä 2015 ja uusi mullistava maksupalvelu

”Näin jokainen toimija pääsee keskittymään omaan ydinosaamiseensa, pankki tileihin, asiakkaisiinsa ja riskienhallintaan ja kauppias omaan verkkokauppaansa ja asiakkaihin” Karhunen tiivistää Payment Highwayn toiminnan.

”Solinor Payment Highwayn malli antaa kaikkien keskittyä siihen, mitä osaavat parhaiten.”

Solinor Payment Highway integroituu erilaisiin verkkokauppa-alustoihin ja lupaa olla ”Verkkomaksamisen kunkkupalvelu parhailla hinnoilla”.

 

Tutustu Solinor Payment Highwayn kotisivuihin

Solinorin kotisivut

Solinorin ite wiki-profiili

Seuraa Solinoria Twitterissä

Lue aiempi bloggaus ”Solinor avaa ketterän sopimusmallinsa kaikkien käyttöön

 

Lue lisää ite wikistä:

Verkkokaupparatkaisujen osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Maksamisen osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Mobiilikehityksen osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Käyttöliittymäsuunnittelun osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

 

Digitalisoinnin oppaassa: Verkkokaupparatkaisut, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Käyttöliittymä- & käyttäjäkokemussunnittelu (UI & UX Design), Maksaminen, Markkinointi