Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Raportointi on elintärkeää kassavirran seuraamiseksi

post_image

TarjontaJotta myyntiä ja ostoja voidaan ohjata koko liiketoiminnan sujuvuuden kannalta, täytyy yritystoiminnan peruselementtien olla hyvin hallussa. Näitä peruselementtejä edustavat mm. tuote- ja asiakastiedot, toimittajat ja myyjät. Mitä monipuolisemmin pystyt peruselementtejä käsittelemään, sitä monimuotoisemmin ja tehokkaammin kykenet myös ostamaan ja myymään. Voidaankin sanoa, että taustatoiminnoilla on kassavirran ohjaamisessa yhtä tärkeä rooli kuin suoraan kassavirtaan tapahtumia tuottavilla sovelluksilla.

Kassavirta ja raportointi

Liiketoiminnan johtaminen kassavirran kautta edellyttää, että käytettävissä olevan rahan määrää seurataan säännöllisesti. Seuranta puolestaan edellyttää raportteja, jotka parhaimmillaan ovat helppolukuisia ja relevantteja. Raportoinnin rooli toiminnan seurannassa ja tulevaisuuden suunnittelussa on elintärkeä. Yrityksen kassavirtaa tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota kolmeen eri näkymään:

  1. Ajantasainen kassavirta kertoo käteisvarojen ja tilillä olevien varojen tämänhetkisen tilanteen
  2. Kassavirtalaskelma näyttää tulevien viikkojen ja kuukausien todellisen rahaliikenteen, jossa huomioidaan myös odotettavissa olevat tulot ja menot
  3. Kassavirtaennuste ennustaa rahaliikenteen virtoja kassavirtalaskelmaa pidemmälle.

Raportoinnin tarkkuus riippuu järjestelmästä

Kassavirran raportointi pystyy kuitenkin tuottamaan vain sellaista tietoa, jota kassavirtaa ohjaava järjestelmä osaa käsitellä. Olemme jälleen rikkaan tiedon tarpeen äärellä. Yksittäisten tietokokonaisuuksien kattavuus ja operatiivisten toimintojen monipuolisuus ratkaisee, miten laadukkaasti kassavirtaa tarkastellaan ja ohjataan.

Suurin osa markkinoilla tarjolla olevista kassajärjestelmistä toimii ohuen tiedon varassa. Yrityksen toimintaketjujen ohjaamisen näkökulmasta niiden logiikka voi monta kertaa olla jopa puutteellista. Keveys ja helppokäyttöisyys ovat vaarallisia hyveitä, jos ne lunastetaan ymmärryksen puutteella. Pientäkin yritystä on hyvä ohjata ammattilaisen keinoin ja välinein.

Ohjataan siis kassavirtaa, siihen kytkeytyy yrityksen kaikki toiminta – ja kaikki toiminta vaikuttaa kassavirtaan.

Pinterest
SKJ Systems Ltd logo

SKJ Systems Ltd:n tarjonta

BI ja raportointi

Lisätietoja

SKJ Systems Ltd:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta SKJ Systems Ltd:n tarjontaa

SKJ Systems Ltd:n BI ja raportointi -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

SKJ Systems kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia