Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VSAT-videopuhelu - merenkulun etätuen mahdollistaminen

BloggausVoiko VOIP-videopuheluita soittaa satelliittiverkon kautta? Entä VSAT-videopuhelu? Voitko käyttää nykyaikaisia lisätyn todellisuuden videotyökaluja (AR-video) merellä olevien alusten tekniseen etätukeen? Voitko luottaa siihen, että yhteys toimii? Vastaus on kyllä.

Näitä kysymyksiä tutkittiin Euroopan avaruusjärjestön, Wärtsilän, Valmetin, Koneen ja Delta Cygni Labsin yhteisessä hankkeessa.

Maanpäällinen matkaviestintä (4G) ja VSAT C-kaista ovat trendi merenkulussa.

VSAT:n osalta tärkein parannus on ollut C-kaistayhteyksien käyttöönotto. Se tarjoaa todellisen nopean internetyhteyden laivoille.Nopea internetyhteys ei ole vain laivan toimintaa varten, vaan se tuo mukavuutta ja turvallisuutta myös miehistölle ja matkustajille. VSAT-satelliittiyhteyksien lisäksi 4G/LTE-tekniikka, jossa on suunnattu antenniasetus, on herättänyt kiinnostusta offshore-yritysten keskuudessa. Tämä verkkotekniikan kehitys avaa uusia mahdollisuuksia offshore VSAT-videopuheluille.

VSAT pysyy tällä hetkellä "syvänmeren" yhteyksien ykköslinkkinä. Merenkulkuyritykset hyödyntävät kuitenkin mahdollisuuksien mukaan 4G/LTE-viestintää rinnakkain. 4G/LTE:n tärkein käyttövoima on VSAT:n kustannukset ja kaistanleveys. Eri lähteiden mukaan (Bluewireless, 2018/2019) 4G-verkkoa voidaan hyödyntää jopa 70 km:n etäisyydellä rannasta.

comparison of typical connectivity options for offshore businesses 

Offshore-yritysten tyypillisten yhteysvaihtoehtojen vertailu

POINTR VSAT -videopuhelun testaus aluksella

Tässä artikkelissa tarkastelemme verkon parametreja ja suorituskykyä offshore-yrityksissä. Kerromme myös joitakin yksityiskohtia POINTR-testistä eri paikoissa ja aluksilla maailmanlaajuisesti.

Testasimme POINTR:ia satelliittiyhteyden avulla yhteensä yli 100 käyttäjällä yli 25 paikasta ympäri maailmaa. Testijakson aikana soitimme onnistuneesti jopa 500 puhelua. Puheluita soitettiin toimivista aluksista maihin ja maalta merellä oleviin aluksiin. Tyypillisiä esimerkkejä käytetyistä laitteista on lueteltu alla.

VSAT video call test equipment conditions

Testausjakson aikana soitettiin muun muassa Eurooppaan, Etelä-Amerikkaan, Meksikoon, Yhdysvaltoihin, Etelä-Afrikkaan, Japaniin, Kiinaan, Singaporeen, Australiaan ja Etelä-Koreaan.

Testauksesta saadut kokemukset

Suorituskyky:

Testitulokset olivat myönteisiä. POINTR toimi hyvin laivojen tyypillisissä olosuhteissa. Huomasimme, että se pystyy käsittelemään ja ylläpitämään puheluita, kun yhteysolosuhteet ovat huonot. Pienin kaistanleveys, jolla POINTR VOIP-videopuheluita voitiin soittaa, oli 128 kbit/s, ja puhelu kesti pitkät viiveet ja suuret viiveiden vaihtelut. Kaikki olosuhteet ovat tyypillisiä satelliittiyhteyksille.

Tulokset - POINTR toimii hyvin tyypillisissä olosuhteissa kaikissa annetuissa olosuhteissa. Ja jopa L-kaistan VSAT-verkon varajärjestelmänä. 128 kbit/s ja 1000 ms:n latenssi riittävät edelleen videopuhelun ylläpitämiseen.

Ihanteellinen kaistanleveys olisi 500kbit/s, jolloin toiminta olisi sujuvaa ja mukavaa, mutta merellä ei voi luottaa näihin olosuhteisiin.

POINTR video calls network capabilities

Käyttötapaukset ja käytettävyys:

Keräsimme myös paljon käytettävyyteen liittyvää palautetta. Itse sovelluksen käytettävyys, eri laitteistot ja yleiset käyttötapaukset. Yksinkertaisuus ja kestävyys olivat tärkeimmät tulokset käytettävyyden näkökulmasta. Tämä koskee sekä laitteistoa että ohjelmistoa. Kirjoitamme lisää käytettävyydestä erillisessä kirjoituksessa. Käyttötapaukset, joita voidaan nähdä, liittyvät tyypillisesti ylläpitoon. Yllättävän laajoja, mutta kaikkea, mitä aluksella on, on ylläpidettävä. Myös käyttötapauksista kerrotaan lisää myöhemmin erillisessä kirjoituksessa.

POINTR-suunnitteluperiaatteet

Pointr on suunniteltu haastaviin olosuhteisiin. Ensimmäinen asiakasprojektimme oli Euroopan avaruusjärjestö ESA, kansainvälisen avaruusaseman International Space Station Columbus module huolto. Suunnittelutavoitteemme tulivat sieltä: meidän on kyettävä voittamaan seuraavat haasteet:

   hallita suurta, jopa 1000 ms:n latenssia,

   hallita jopa 540 ms:n viiveen vaihtelua.

   Kaistanleveyden hallinta (ylös/alas) 128 kt/sekunnissa.

   Skaalata puhelu automaattisesti olosuhteiden mukaan ilman taukoja.

   Yhden kuvan laatu on aina korkea

Tätä varten olemme kehittäneet oman tietoliikenneprotokollan, joka on osoittautunut paitsi erittäin tehokkaaksi myös turvalliseksi. Turvallisuudesta kerrotaan lisää toisessa kirjoituksessa.

Pointsat-projekti - VSAT-videopuhelu uudelle tasolle

Pointsat-hankkeen tavoitteena oli analysoida, miten satelliittiverkkojen avulla voidaan mahdollistaa kriittisten tehtävien etähuolto ja -tuki. Hanke toteutettiin yhteistyössä Euroopan avaruusjärjestön ESA:n ESA PointSat-hankkeen kanssa. PointSat-hankkeessa asiakkaamme Valmet, KONE Marine ja Wärtsilä toteuttivat laajoja POINTR-pilottihankkeita merenkulkuympäristössä 18 maassa ja esittelivät POINTR VSAT-videopuheluita useille merenkulkualan asiakkailleen.

Pinterest
Delta Cygni Labs Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Delta Cygni Labs kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

IoT
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Delta Cygni Labs kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Delta Cygni Labs - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Delta Cygni Labs - Muita referenssejä

Delta Cygni Labs - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia