Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vastuu Group — oma data käyttöön työnhaussa

ReferenssiBitfactorin ammattilaiset suunnittelivat ja toteuttivat yhdessä Vastuu Groupin ja sen yhteistyökumppaneiden kanssa Luotettava Työntekijä -palvelupilotin. Palvelu hyödyntää MyData-kyvykkyyksiä. Varmennetun datan avulla ratkaistaan rekrytoinnin ja työsuhteen hallinnan pullonkaulat.

Sidosryhmätyön avulla tunnistettiin tärkeimmät toimijat ja keskeisimmät haasteet

Bitfactor konseptoi yhdessä Vastuu Groupin ja muun verkoston kanssa Luotettava Työntekijä -palvelun. Työkaluina käytettiin osallistavia työpajoja ja alan toimijoiden haastatteluja. Bitfactor fasilitoi työpajat ja auttoi kiteyttämään niiden tärkeimmät havainnot.

“Järjestimme hankkeen aikana lähemmäs 50 tilaisuutta. Työpajoihin kutsuimme samalla alalla toimivia kilpailijoita. Halusimme ymmärtää haasteita, joiden kanssa he tekevät töitä päivittäin, ja priorisoida ne yhdessä”, Vastuu Groupin Petri Tuomela kuvailee. “Tarkoituksena oli auttaa jo olemassa olevia palveluita. Halusimme ratkaista haasteita, joita kukaan muu ei vielä ole lähtenyt ratkaisemaan, mutta joita voisimme ratkoa yhdessä.”

Luotettava Työntekijä -palvelu konkretisoitui Bitfactorin rakentamaan prototyyppiin

Luotettava Työntekijä -palvelusta haluttiin tehdä kokonaisvaltainen ja toimiva kaikissa eri elämäntilanteissa. Bitfactor hyödynsi palvelumuotoilussa tarveprofiileja ja käyttäjäpolkuja, jotka rakennettiin ilmiökartan ja työpajojen pohjalta.

Työpajojen avulla huomattiin nopeasti, että varmennetun datan avulla ratkaistaan suurin osa tunnistetuista haasteista. MyData-kyvykkyyksien avulla työnantajilla olisi tulevaisuudessa automaattisesti päivittyvät tiedot työntekijöistään, työntekijöiden omalla luvituksella.

MyData-kyvykkyyksien avulla myös työnhakijoiden tekemää manuaalista työtä työnhaun aikana voidaan vähentää. Lisäksi datan avulla voitaisiin auttaa työnhakijoita oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Luotettava Työntekijä -palvelu tulee muodostamaan KiRa-alan työelämäpalveluiden markkinapaikan, mutta isommat yhdessä tunnistetut haasteet ratkaistaan MyData-kyvykkyyksien avulla”, Tuomela selventää. “Työnhakijoiden ei tarvitse tulevaisuudessa kirjoittaa samoja tietoja uudelleen ja uudelleen erilaisiin työelämäpalveluihin, vaan ainoastaan luvittaa omia varmennettuja tietoja erilaisiin työelämäpalveluihin. Lisäksi työnhakija voi koko ajan hallita kenelle on tietojaan antanut ja mihin tarkoitukseen, sekä halutessaan lopettaa omien tietojen jakamisen.”

Haluatko lisätietoja? Lataa case-kuvaus

Case-kuvauksessa kerromme tarkemmin Luotettava Työntekijä -palvelun konseptoinnista ja prototyypin rakentamisesta. Lue lisää muun muassa näistä aiheista:

  • Mitä MyData-kyvykkyyksillä tarkoitetaan ja miten niitä voi soveltaa eri työelämäpalveluissa?
  • Miten varmennetulla datalla parannetaan kohtaantoa ja jatkuvaa oppimista, ja millaisia vaikutuksia sillä on?
  • Mitä vastaavien työelämäpalveluiden konseptoinnissa on hyvä ottaa huomioon?
  • Miten varmistetaan, että vastaavien palveluiden prototyypistä saadaan onnistunut?
  • Miten palveluita voi pilotoida?

Lataa case-kuvaus ja lue lisää >>

Suosittelija:

Olen tykännyt työskennellä Bitfactorin kanssa. Minulla oli koko ajan tunne siitä, että he ovat hankkeessa aidosti mukana koko sydämellään. Tunsin, että he haluavat edistää oikeita asioita ja ratkoa oikeita ongelmia, sekä olla mukana yhteiskunnallisesti vaikuttavassa hankkeessa. Suosittelisin Bitfactoria vastaavanlaisiin hankkeisiin.

Petri Tuomela, Business Owner, Vastuu Group

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loihde Factor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Vastuu Group
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Mars: +358 50 379 6841, mika.mars@bitfactor.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Factor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Sidosryhmä
Toteutustyö

Omat tagit

mydata

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Factor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Factor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Loihde Factor - Muita referenssejä

Loihde Factor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia