Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Valmet – teollisuusautomaation edelläkävijä

ReferenssiValmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja sekä kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle yli 200 vuoden teollisuushistorialla. Valmetin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 3,7 miljardia euroa.

Valmet on ollut digitaalisten automaatiojärjestelmien kehityksen eturintamassa 1960-luvulta lähtien. Yli 40 vuotta digitaalista teollisuusautomaatiota toimittaneen Valmetin tavoitteena on varmistaa, että sen asiakkaiden teollisuuslaitokset ovat turvallisia ja tehokkaita sekä pystyvät täyttämään niille asetetut laatu- ja tuotantotavoitteet. Nykyään Valmetin edistyneet automaatiojärjestelmät pyörittävät mm. sellu-, kuitu-, paperi-, kartonki- ja paperitehtaita, voimalaitoksia, prosessiteollisuuden tuotantolaitoksia sekä risteily- ja rahtialuksia ympäri maailman.

Pitkän elinkaaren teollisuusautomaatiota

Valmetin DNA automaatiojärjestelmän laajaa tuotekehitystä toteutetaan noin 150 osaajan voimin. Tuotekehitys on organisoitu useisiin rinnakkain toimiviin sovelluskehitystiimeihin. Program Manager Ari Leppäniemi vastaa pääosin Tampereella toimivasta järjestelmän konfiguroinnista vastaavasta hajautetusta tuotekehitystiimistä, joka koostuu noin 20 osaajasta. Tiimissä on mukana myös monadilaista osaamista.

Kaiken kaikkiaan rakennamme jo Valmet DNA -automaatiojärjestelmän neljättä sukupolvea. DNA järjestelmä on alusta ”platform”, jonka täytyy olla räätälöitävissä vaativimmankin asiakkaan tarpeisiin. Koska ratkaisujen elinkaaret ovat pitkiä, alusta täytyy suunnitella siten, että aiemmista versioista on olemassa migraatio ja päivityspolku uuden sukupolven ratkaisuihin”, kuvaa Ari Leppäniemi kokonaisuutta ja sen laajuutta.

Keväällä 2019 Valmet julkaisi DNA -automaatiojärjestelmän uuden sukupolven käyttöliittymän, joka on ehtinyt saada jo runsaasti hyvää palautetta käytettävyydestään. Julkistus on osa Valmet DNA -automaatiojärjestelmän jatkuvaa kehitystä. Moderneja teknologioita hyödyntävä Valmet DNA User Interface (DNA UI) -käyttöliittymä on laajentanut automaatiojärjestelmän käytön perinteisen tehdasvalvomon ulkopuolelle.

Kumppanit tuovat vahvaa osaamista kehitystiimiin

Valmetin kehitystiimi koostuu niin omista osaajista kuin rinnalla toimivista kumppaneista, joiden eduksi on koettu vahva osaaminen ja skaalautuvuus.

Tällä hetkellä projekti on kuumimmillaan, joten resursseille on kova tarve. Kumppaneita hyödyntämällä olemme saaneet skaalautuvuutta ja vahvaa osaamista mukaan kehitystyöhön”, kertoo Leppäniemi.

Erityisen tärkeää Valmetille on rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, sillä laajamittaisen ja pitkän historian omaavan kehitystyön oppiminen vaatii uusilta osaajilta aikaa.

Kokonaisuus on kohtuullisen laaja ja kompleksinen. Sen oppiminen siten, että pääsee tuottavaan tilaan vie helposti useamman kuukauden. Pyrimme rakentamaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja tukemaan jatkuvuutta esimerkiksi tehtäväkierron kautta, jolloin osaajat pystyvät perehdyttämään toisiaan”, kuvaa Leppäniemi Valmetin kumppanuusstrategiaa.

Onnistunutta yhteistyötä Monadin kanssa vuosien kokemuksella

Valmet ja Monad ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Leppäniemi kertoo, että Monadilta saatu osaaminen on koettu erittäin vahvaksi. Vahvan sovelluskehitysosaamisen lisäksi iloisena yllätyksenä sitä on löytynyt myös jatkuvien integraatioiden (continuous integration) saralta. Laaja ja monitasoinen osaaminen on tuonut vauhtia ja tehoa koko tiimin tekemiseen. Tämän lisäksi Valmetilta kehutaan kykyä ottaa haltuun vaativiakin kokonaisuuksia.

Olen ollut kovin tyytyväinen tähän yhteistyöhön ja toivon sen jatkuvan mahdollisimman pitkään”, toteaa Leppäniemi yhteistyöstä Monadin kanssa.

Kertoman mukaan hauskana lisänä monadilainen pyöräilyinnostus on tarttunut koko tiimiin. Näin kesän korvalla, tiimin kilometrikisa on jo kovassa vauhdissa.

Lisätiedot: monad.fi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Monad Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Valmet Automation Inc.

Lisätietoja

Yritysprofiili Monad kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Ohjelmistorobotiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Monad kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monad - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Monad - Muita referenssejä

Monad - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia