Valmet – teollisuusautomaation edelläkävijä
Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja sekä kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle yli 200 vuoden teollisuushistorialla. Valmetin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 3,7 miljardia euroa.
Valmet on ollut digitaalisten automaatiojärjestelmien kehityksen eturintamassa 1960-luvulta lähtien. Yli 40 vuotta digitaalista teollisuusautomaatiota toimittaneen Valmetin tavoitteena on varmistaa, että sen asiakkaiden teollisuuslaitokset ovat turvallisia ja tehokkaita sekä pystyvät täyttämään niille asetetut laatu- ja tuotantotavoitteet. Nykyään Valmetin edistyneet automaatiojärjestelmät pyörittävät mm. sellu-, kuitu-, paperi-, kartonki- ja paperitehtaita, voimalaitoksia, prosessiteollisuuden tuotantolaitoksia sekä risteily- ja rahtialuksia ympäri maailman.
Pitkän elinkaaren teollisuusautomaatiota
Valmetin DNA automaatiojärjestelmän laajaa tuotekehitystä toteutetaan noin 150 osaajan voimin. Tuotekehitys on organisoitu useisiin rinnakkain toimiviin sovelluskehitystiimeihin. Program Manager Ari Leppäniemi vastaa pääosin Tampereella toimivasta järjestelmän konfiguroinnista vastaavasta hajautetusta tuotekehitystiimistä, joka koostuu noin 20 osaajasta. Tiimissä on mukana myös monadilaista osaamista.
Kaiken kaikkiaan rakennamme jo Valmet DNA -automaatiojärjestelmän neljättä sukupolvea. DNA järjestelmä on alusta ”platform”, jonka täytyy olla räätälöitävissä vaativimmankin asiakkaan tarpeisiin. Koska ratkaisujen elinkaaret ovat pitkiä, alusta täytyy suunnitella siten, että aiemmista versioista on olemassa migraatio ja päivityspolku uuden sukupolven ratkaisuihin”, kuvaa Ari Leppäniemi kokonaisuutta ja sen laajuutta.
Keväällä 2019 Valmet julkaisi DNA -automaatiojärjestelmän uuden sukupolven käyttöliittymän, joka on ehtinyt saada jo runsaasti hyvää palautetta käytettävyydestään. Julkistus on osa Valmet DNA -automaatiojärjestelmän jatkuvaa kehitystä. Moderneja teknologioita hyödyntävä Valmet DNA User Interface (DNA UI) -käyttöliittymä on laajentanut automaatiojärjestelmän käytön perinteisen tehdasvalvomon ulkopuolelle.
Kumppanit tuovat vahvaa osaamista kehitystiimiin
Valmetin kehitystiimi koostuu niin omista osaajista kuin rinnalla toimivista kumppaneista, joiden eduksi on koettu vahva osaaminen ja skaalautuvuus.
Tällä hetkellä projekti on kuumimmillaan, joten resursseille on kova tarve. Kumppaneita hyödyntämällä olemme saaneet skaalautuvuutta ja vahvaa osaamista mukaan kehitystyöhön”, kertoo Leppäniemi.
Erityisen tärkeää Valmetille on rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, sillä laajamittaisen ja pitkän historian omaavan kehitystyön oppiminen vaatii uusilta osaajilta aikaa.
Kokonaisuus on kohtuullisen laaja ja kompleksinen. Sen oppiminen siten, että pääsee tuottavaan tilaan vie helposti useamman kuukauden. Pyrimme rakentamaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja tukemaan jatkuvuutta esimerkiksi tehtäväkierron kautta, jolloin osaajat pystyvät perehdyttämään toisiaan”, kuvaa Leppäniemi Valmetin kumppanuusstrategiaa.
Onnistunutta yhteistyötä Monadin kanssa vuosien kokemuksella
Valmet ja Monad ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Leppäniemi kertoo, että Monadilta saatu osaaminen on koettu erittäin vahvaksi. Vahvan sovelluskehitysosaamisen lisäksi iloisena yllätyksenä sitä on löytynyt myös jatkuvien integraatioiden (continuous integration) saralta. Laaja ja monitasoinen osaaminen on tuonut vauhtia ja tehoa koko tiimin tekemiseen. Tämän lisäksi Valmetilta kehutaan kykyä ottaa haltuun vaativiakin kokonaisuuksia.
Olen ollut kovin tyytyväinen tähän yhteistyöhön ja toivon sen jatkuvan mahdollisimman pitkään”, toteaa Leppäniemi yhteistyöstä Monadin kanssa.
Kertoman mukaan hauskana lisänä monadilainen pyöräilyinnostus on tarttunut koko tiimiin. Näin kesän korvalla, tiimin kilometrikisa on jo kovassa vauhdissa.
Lisätiedot: monad.fi
Tiedot
Tilaaja: | Valmet Automation Inc. |
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Tuotanto | |
Tuotekehitys ja suunnittelu |
Erikoisosaaminen
Integraatiot | |
Ohjelmistokehitys | |
Ohjelmistorobotiikka | |
Pilvipalvelut / SaaS | |
Webkehitys |
Toimialakokemus
Valmistava teollisuus |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Toteutustyö | |
Tuki- ja ylläpitotyö |
Monad - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Monad - Muita referenssejä
Monad - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Nordea - Qualtrics XM Process Specialist
- Laura - Analyytikot, tietohallinto
- Laura - Project Director, PMO
- Nordea - Sr IT Operations Support Engineer (Adobe/SAS Marketing Automation)
- Laura - Full Stack kehittäjä
- Digia Oyj - iPaaS-integraatiokehittäjiä ja -arkkitehteja
- Laura - DevOps Engineer
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Red & Blue Oy - Taivalkosken uusi saavutettava ja erottuva verkkopalvelu
- Hion Digital Oy - Vauvan ja vanhemman matkassa – Verkkosovellus, jonka sisältö mukautuu elämäntilanteeseen
- Verkkovaraani Oy - Uudet kotisivut Talin ja Ruusulan keilahalleille
- S1 Networks Oy - Pitäiskö teidän hankkia parempi netti?
- Altoros Finland Oy - Automaattinen kestävyysraportointityökalu CSRD siirtymää varten / Sustashift
- Digiteam Oy - Verkkokaupan toteutus Apollokaihdin.fi
- Digiteam Oy - Kattokeskuksen sivut ykköseksi Googlessa
Tapahtumat & webinaarit
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Nordea - Dušana Milinkovićin kokemus Nordean graduaattiohjelmasta
- Kisko Labs Oy - Hackathonien haasteet ja ratkaisut: reiluuden ja tuloksellisuuden tavoittelu
- SD Worx - Herkkukori tai viinipullo, ovatko ne enää nykypäivää? Mitä työntekijöille joululahjaksi
- SD Worx - 5 HR-trendiä vuodelle 2025: ihmislähtöisen ja tekoälyvetoisen tulevaisuuden rakentaminen
- Timeless Technology - Aranet4 HOME sisäilman laadun langaton mittari!
- Kisko Labs Oy - Innovatiivisuuden kiihdyttäjä: Miten hackathonit voivat tuoda yrityksellesi uutta potentiaalia
- Ready Solutions Oy - Harjoittelu data- ja tekoälyratkaisujen parissa Ready Solutions Oy:lla
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |