Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Voimaannuttavaa kommunikaatiota: Vilo-vuorovaikutuspassi

ReferenssiVilo-vuorovaikutuspassi on sovellus vuorovaikutuksen tukemiseen henkilöille, joilla on kommunikoinnin haasteita. Sen avulla tehdään näkyväksi vuorovaikutukseen ja kommunikointiin liittyvät tuen tarpeet, toimintatavat sekä arjen tärkeät asiat. Passi on selainpohjainen, joten sitä pystyy käyttämään millä tahansa laitteella: älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. 

Vilon näkymät esitettynä tabletin ja kännykän näytöillä.

Haaste

Kommunikaatio ILOn perustaja, Henna Sillanpää, ideoi vuorovaikutuspassin vuonna 2020. Tuolloin hän toteutti yksinkertaisen prototyypin passista, mutta havaitsi, ettei yksin pysty toteuttamaan sellaista ratkaisua kuin haluaisi. Mukaan tulleen kumppanin kanssa vuorovaikutuspassin kokonaisuutta pystyttiin hahmottelemaan paremmin: miten passi voisi toimia ja miltä se näyttäisi. Kommunikaatio ILO ja Monad lähtivät toteuttamaan ideaa toimivaksi digitaaliseksi ratkaisuksi. Vilo-vuorovaikutuspassi sai toteutukseen ELY-rahoitusta.

Ratkaisu

Vilo-vuorovaikutuspassi ja siihen liittyvää liiketoiminnallinen näkökulma kirkastettiin Monadin kanssa alkuvuodesta 2023. Tarkkaan rajattu ja huolellisesti suunniteltu pilotoitava versio syntyi nopeasti puolitoista kuukautta etuajassa.

Ymmärrystyön osana pilottikäyttäjiä haastateltiin ja he saivat haastattelun jälkeen palvelun käyttöönsä. Aidoissa käyttötilanteissa voitiin tarkkailla käyttäjiä, passin käyttöönottoa, ymmärrettävyyttä ja mahdollisia käytettävyyshaasteita. Haastattelutilanteissa kartoitettiin myös liiketoiminnallista näkökulmaa, kuten minkä nykyisen ratkaisun vuorovaikutuspassi arjessa korvaisi, millaiset asiat ovat niin käytön mahdollistajia kuin estäjiä sekä millainen hinnoittelumalli olisi luonteva.

Kattavan suunnittelutyön ja selkeiden tavoitemäärittelyjen ansiosta ohjelmiston toteuttaminen oli suoraviivainen prosessi. Se toteutettiin React-pohjaisena, modernina web-sovelluksena. Ohjelmiston valmistumisen etuajassa yllätti asiakkaan positiivisesti:

– Koko prosessin ajan olin tietoinen mitä tehdään missäkin vaiheessa. Yksinkertaistamisen ja selkeyden ansiosta olen ymmärtänyt mikä on mahdollista toteuttaa ja missä rajoissa, kertoo Henna Sillanpää.

Alkuperäisestä ideasta rakennettiin kivijalka MVP-version (minimum viable product) luomikseksi. Tämä edesauttoi kehitystyön resurssien keskittämistä liiketoiminnan ja loppukäyttäjien kannalta ensisijaisesti tärkeiden ominaisuuksien kehittämiseksi. Viiden kuukauden pilotoinnin jälkeen Vilo julkaistiin laajemmalle yleisölle elokuussa 2023.

Tulokset 

Vilo-vuorovaikutuspassi on Kommunikaatio ILOn ensimmäinen verkkosovellus. Se hyödyttää yrityksen nykyisiä asiakkaita, tarjoaa ratkaisun sekä palveluasumisen yksiköiden asiakkaille että yksityisille tukea tarvitseville henkilöille. Helposti käyttöönotettava ja laiteriippumaton sovellus auttaa käyttäjää kertomaan arkeen liittyvistä asioista, tuen tarpeesta tai mieltymyksistään tekstin, kuvien tai videoiden avulla fyysisissä vuorovaikutustilanteissa. Sovelluksesta voi jakaa katseluoikeudet vuorovaikutuspassin sisältöön sekä lisätä muokkausoikeuksia esimerkiksi avustajalle tai perheenjäsenelle. 

Merkitys

Vilo-vuorovaikutuspassi helpottaa merkittävästi käyttäjien arkea, mahdollistaen luontevan kommunikoinnin ja itsensä ilmaisun eri tilanteissa. Passi poistaa rajoitteita, vähentää hämmennyksen ja turhautumisen tunteita sekä tarjoaa helpon tavan jakaa oleellista tietoa eri ihmisille. Lisäksi se on osoittautunut arvokkaaksi apuvälineeksi uusien ihmisten kohtaamisessa. Esimerkiksi huoltajat voivat olla turvallisin mielin, että tärkeät tiedot tulevat esimerkiksi oppilaan uuden opettajan tietoon.

– Elämäni ei ole arjessa enää niin rajoittavaa. Passin avulla olen voinut ilmaista itseäni ja kommunikoida itsenäisemmin, käyttäjäpalaute.

Suosittelija:

Koko prosessin ajan olin tietoinen mitä tehdään missäkin vaiheessa. Yksinkertaistamisen ja selkeyden ansiosta olen ymmärtänyt mikä on mahdollista toteuttaa ja missä rajoissa

Henna Sillanpää, toimitusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Monad Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kommunikaatio ILO
Ajankohta: 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Riikonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Monad kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Monad kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monad - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Monad - Muita referenssejä

Monad - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia