Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Designia, pilviteknologiaa ja data-analyysiä – Qt Insightin toteutus

ReferenssiMaailmanlaajuinen ohjelmistoyritys laajentaa ohjelmistokehitysratkaisujensa kokonaisuutta käyttäjäanalytiikka-alustalla. Qt Insight auttaa tuotteen omistajia ja kehittäjiä ymmärtämään sovellusten ja älylaitteiden käyttäjiä uudella tavalla.

Kotimainen Qt Group on maailmanlaajuisesti toimiva ohjelmistoyritys, jonka päätuote on Qt-ohjelmistokirjasto ja -kehitysympäristö. Sen avulla yli 1,5 miljoonaa kehittäjää luo ympäri maailman sovelluksia ja älylaitteita käyttäjien tarpeisiin. Qt:ta hyödynnetään muun muassa autojen ja maansiirtokoneiden ohjaamoissa, viihdejärjestelmissä, digitaalisten televisioiden alustana, lääketeollisuuden laitteiden käyttöliittymissä sekä kodin pienelektroniikassa.

Haaste

Sovellusten ja älylaitteiden kehittäminen vaatii ymmärrystä miten asiakkaat käyttävät niitä. Jatkuvan käyttäjädatan saaminen onkin tärkeä osa kehitysprosessia. Sen avulla tuotteiden omistajat ja kehittäjät voivat tuntea asiakaskuntaansa ja tuotteiden todellisia käyttötapoja paremmin. Tämä mahdollistaa käyttäjäkokemuksen optimoinnin, palveluun sitoutumiseen vaikuttavien tekijöiden tunnistamisen, ylläpitotaakan keventämisen sekä kulujen vähentämisen. 

Asiakkaiden toiveita kuunnellen syntyi idea Qt:n omasta analytiikka-alustasta, jonka avulla voidaan kerätä skaalautuvasti käyttäjädataa miljoonista sovelluksista ja älylaitteista. Kerätty tieto esitetään selkeällä ja intuitiivisella tavalla alustan käyttäjille. 

Ratkaisu

Ratkaisun tarkoitus oli alusta alkaen tarjota analytiikka-alusta Qt:n ohjelmistokirjastoja hyödyntävien sovellusten ja laitteiden käyttäjädatan keräämiseksi. Monad liittyi mukaan jo projektin määrittelyvaiheessa. 

Qt Insight on suunniteltu alusta alkaen käyttäjälähtöisesti. Tavoitteena on ollut, että työkalu tuottaa käyttäjilleen relevanttia tietoa ja esittää sen selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Asiakkaita osallistavilla menetelmillä kohti parempaa käyttäjäkokemusta

Qt:n Mobile and Desktop Products -liiketoimintalinjan johtaja Tapio Haantien mukaan Monadilla oli hyvä ymmärrys hankkeen vaatimasta suunnittelusta. Osallistamalla Qt:n asiakkaita hankkeeseen luotiin parempi ymmärrys siihen kohdistuvista odotuksista. Asiakkailta kerätyn tiedon pohjalta muotoiltiin palvelua ja sen käyttäjäkokemusta vastaamaan heidän tarpeitaan. 

 – Jo alusta oli tärkeää, että meillä on ymmärrys mitata relevantteja asioita sekä esittää kerätty data tavalla, joka helpottaa sovelluksemme käyttäjän arkea, hän kertoo. 

Vahvaa ymmärrystä pilviteknologioista ja data-analyysistä

Qt:n ohjelmistokirjastoja ja -kehitysympäristöä käytetään maailmanlaajuisesti, jonka vuoksi analytiikkaratkaisun tulee skaalautua kymmenien miljoonien sovellusten ja älylaitteiden tuottamalle datalle sekä suurelle määrälle samanaikaisia käyttäjiä. 

Ratkaisun toteutuksessa hyödynnetään pilvipalveluresursseja sekä avoimen lähdekoodin ratkaisuja, joiden avulla pystytään keräämään ja hallitsemaan korkealaatuista ja yksityiskohtaista käyttäytymisdataa. Monad valikoitui projektiin pilviosaamisen ansiosta, jota tukivat niin ikään vahva osaaminen ja näytöt dataputkista ja -alustoista sekä data-analyysistä. Lisäksi Monadilla oli näkemystä, mitä globaalin ja helposti skaalautuvan SaaS-ratkaisun rakentaminen vaatii.

– Monadilla oli ymmärrys tarpeistamme ja tiimiämme täydentävää osaamista niin designin kuin teknisen toteutuksen saralta. Yhteistyön luonne mahdollisti ketterän tekemisen koko projektin ajan. Lähdimme tietoisesti rakentamaan yhteistyötä siten, että monadilaiset olivat osa laajennettua tiimiämme, kuvaa Haantie. 

Tulokset

Yhteistyön tuloksena syntyi Qt Insight -analytiikkaratkaisu, joka on suunniteltu tarjoamaan tietoa siitä, miten käyttäjät hyödyntävät sovellusta tai älylaitetta. Se kokoaa dataa sovelluksen tai laitteen suorituskyvystä, käytöstä ja käyttäjätiedoista. Qt Insight on yhtiön ensimmäinen SaaS-tuote Qt:n ohjelmistokehitysratkaisujen kokonaisuudessa.

Qt Insight tarjoaa käyttäjilleen dashboardien, raporttien ja user flow -näkymien avulla analytiikkaa, joka lisää ymmärrystä sovellusten tai laitteiden käyttötavoista. Alusta kertoo, miten käyttäjät navigoivat laitteissa sekä auttaa tunnistamaan mahdollisia kipupisteitä ja antaa tietoa sovelluksen tai laitteen suorituskyvystä. Qt Insightin tuottama data auttaa kehitystiimejä päätöksenteossa, kun halutaan optimoida tuotekehitystä, vähentää käyttökustannuksia ja poistaa käyttämättömiä ominaisuuksia.

– Pyrimme pitämään alussa ratkaisun ominaisuuksien määrän maltillisena ja panostamme vahvasti käyttäjäkokemukseen. Kehittämällä alustalle lisää ominaisuuksia vastaamme asiakkaidemme ja heidän edustamiensa toimialojen tarpeisiin, mutta samalla varmistamme, että tuotteen käytettävyys säilyy. Olemme onnistuneet luomaan Monadin kanssa käyttäjälähtöisen ratkaisun, jonka äärelle käyttäjä palaa mielellään aina uudelleen, kertoo Tapio Haantie. 

Merkitys 

Qt Insightin kaltaiselle ratkaisulle on suuri kysyntä, sillä yhtiön teettämä tutkimus paljasti, että suurin tekninen este innovatiivisille käyttäjäkokemuksille tai käyttöliittymille on ymmärryksen puute tuotteiden arkikäytöstä. Tutkimuksessa haastateltiin 250 autoteollisuuden, terveydenhuollon, kulutuselektroniikan ja teollisuusautomaation ratkaisujen valmistajaa. 

Suosittelija:

Monadilla oli ymmärrys tarpeistamme ja tiimiämme täydentävää osaamista niin designin kuin teknisen toteutuksen saralta. Yhteistyön luonne mahdollisti ketterän tekemisen koko projektin ajan. Lähdimme tietoisesti rakentamaan yhteistyötä siten, että monadilaiset olivat osa laajennettua tiimiämme

Tapio Haantie, Mobile and Desktop Products -liiketoimintalinjan johtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Monad Oy logo

Tiedot

Tilaaja: QT
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Riikonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Monad kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Siirry yrityksen profiiliin Monad kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monad - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Monad - Muita referenssejä

Monad - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia