Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vahvistus.fi -osaajapankki tuo kumppaniverkoston konsultit avoimesti verkkoon

BloggausCinoden osaamisen hallintajärjestelmään integroidussa palvelussa omien ja freelanceireden osaaminen pääsee tasapuolisesti esille.

Etsitkö senior fullstack-kehittäjää vai kenties Scrum Masteria? Mitä jos sopivan osaajan CV ja hinta löytyisi avoimesti verkosta ja voisit suoraan valita itsellesi sopivan konsultin?

Tällainen palvelu on Vahvistus.fi.

Vahvistus.fi on Sysartin ja sen kumppaniverkoston avoin verkkopalvelu, josta asiakkaat voivat etsiä sopivia konsultteja osaamisen, työkokemuksen, sijainnin ja muiden parametrien perusteella. Sivuston moottorina toimii Cinoden osaamisen hallintajärjestelmä, jonka avulla monien konsulttien CV:tä on helppo hallita ja pitää ajan tasalla.

Vahvistus.fi ja Cinode tuovat konsulttien CV:t läpinäkyvästi verkkoon 

Vahvistus.fi avattiin vuoden 2021 keväällä. Palvelu sai alkunsa Sysartin halusta lisätä avoimuutta konsulttien palkkaamiseen.

– Perinteisesti ICT-alan projektit toimivat niin, että asiakas kertoo millaista hanketta ollaan suunnittelemassa ja joku kaivaa sopivat osaajat takataskustaan. Halusimme tuoda avoimesti esiin, millaisia osaajia meiltä on vapautumassa ja millaisiin projekteihin he haluavat mukaan. Konsulttien ei tarvitse mennä tekemään aina samanlaisia hommia, vaan he voivat itse kertoa millaiset projektit kiinnostavat, kertoo Sysartin markkinointipäällikkö Heli Järvenpää.

Vahvistus.fi yhdistää Sysartin omat konsultit, kumppaniyritysten konsultit sekä freelancerit yhdeksi osaajien ekosysteemiksi.

– Palvelusta on meille paljon hyötyä. Voimme tarjota asiakkaille osaajia joita omista riveistä ei löydy, muodostaa suurempia tiimejä sekä tarjota freelancereille isompia projekteja, Järvenpää toteaa.

Asiakkaille konsulttien palkkaamisesta tulee nopeampaa ja läpinäkyvämpää.

– Vahvistus.fi helpottaa asiakkaiden työtä, sillä he näkevät heti tarjolla olevat osaajat ja voivat itse valita kenestä ovat kiinnostuneita. Prosessi nopeutuu, sillä neuvotteluissa päästään heti yksi askel eteenpäin. Kun asiakkaat ottavat meihin yhteyttä, he ovat yleensä jo selvittäneet millainen konsultti heitä kiinnostaa.

Konsulttien CV:t on listattu osaajapankkiin anonyymisti ja konsultit voivat itse päivittää tietojaan. Avoimuus ja anonyymiys tuo tasapuolisuutta konsulttien välille. Palvelu ei suosi omia konsultteja freelancereiden kustannuksella, vaan asiakkaat saavat tehdä päätöksensä puhtaasti CV:n perusteella. Myös hinnoittelu on täysin läpinäkyvää.

– Olemme saaneet hyvää palautetta läpinäkyvyydestä. Freelancerit saavat tietää täsmälleen paljonko laskutamme palvelusta ja paljonko otamme provisiota, Järvenpää kertoo.

Räätälöity integraatio yhdistää Cinoden CV-hallinnan verkkopalveluun 

Osaajapankin ensimmäinen versio oli yksinkertainen WordPress-pohjainen sivu, jossa Sysartin omien konsulttien tiedot oli esitelty anonyymeinä kortteina.

Tarve paremmalle toteutukselle heräsi nopeasti, kun myös kumppaniyritykset pyysivät saada osaajiaan sivustolle. Cinode valittiin yhteistyökumppaniksi, sillä se oli jo tuttu palvelu eräästä kumppaniyrityksestä.

– Cinodesta löytyi monia tarvittavia ominaisuuksia. Freelancerit ja konsultit voivat kirjautua palveluun omilla tunnuksillaan ja hallinnoida osaamistaan itse. Tarjolla on erilaisia CV-pohjia ja mahdollisuudet niiden jakamiseen. Osaamiseen hallintaan löytyy helpottavia toimintoja kuten kattavat hakukoneet, synonyymisanastot ja monikielituki. Avoimet rajapinnat mahdollistivat Cinoden integroinnin verkkopalveluun, kertoo senior software designer Matti Korttila.

– Otimme sivuston käyttöliittymän UI-suunnitteluun avuksi Crasmanin. Verkkosivuston käyttöliittymän ja Cinoden väliin rakensimme itse välityskerroksen AWS Serverless Frameworkilla ja Nodella. Sen tehtävänä on hakea data Cinodesta ja muokata se käyttöliittymään sopivaan formaattiin. Käyttöliittymä verkkosivuille tehtiin responsiivisena web-sovelluksena Reactilla ja TypeScriptillä.

Kehitystyötä Korttila ja Järvenpää kehuvat nopeaksi ja jouhevaksi. Sivusto saatiin pystyyn vain puolessa vuodessa.

– Cinode mahdollisti nopean kokeilun ja säästi meiltä kehitysaikaa. Pääsimme sen avulla nopeasti testaamaan, onko palvelulle kysyntää.

Järvenpää ja Korttila ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Cinoden kanssa.

– Kehitystyössä ei tullut eteen suuria haasteita. Yhteydenpito on sujunut hienosti ja asiakaspalvelu on ripeää. Uskomme, että Cinoden palvelu tulee jatkossakin kehittymään todella paljon. Meillä on joskus hyvin lennokkaitakin kehitysideoita, joita Cinoden päässä kuunnellaan mielellään. Aivan kaikkia toiveita ei tietenkään voida aina toteuttaa, mutta kehitysmahdollisuuksista kommunikoidaan hyvin avoimesti.

Cinodella uusiin tapoihin hyödyntää osaamisen hallintajärjestelmää suhtaudutaan inokkaasti.

– Tänä päivänä kumppaniverkostot ovat olennainen osa liiketoimintaa ja yritysten osaamisen johtamista ja meille on kunnia-asia toimia tämän asiantuntijaverkoston moottorina. Cinodelle Vahvistus.fi-projekti on tarjonnut huikean mahdollisuuden olla mukana kehittämässä uudenlaisia toimintatapoja ICT-alalla. Fiksujen järjestelmien ja rajapintojen avulla on antoisaa luoda yhdessä uutta bisnestä, kertoo Cinoden Suomen maajohtaja Michael Ljungqvist

Pinterest
Cinode logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Cinode kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Cinode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cinode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cinode - Muita referenssejä

Cinode - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia