Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.33

BloggausMicrosoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy useita kertoja vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Eija, Taina, Erno, Elli, Heidi, Maria ja Annukka, käyvät läpi huhtikuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoftin Dynamics 365 -liiketoiminta-alustaan julkaistaan vuonna 2023 seitsemän versiopäivitystä, joiden sisällöstä pidämme Dynamics 365 -käyttäjät ajan tasalla tässä blogisarjassa. 

Edellinen, maaliskuussa julkaistu versiopäivitys oli kattava pääversiopäivitys, joka oli pullollaan kiinnostavia uusia toiminnallisuuksia. Pääversiopäivityksen jälkeinen versiopäivitys on usein suppeampi, ja huhtikuinen versiopäivitys 10.0.33 pitikin sisällään lähinnä pienempiä parannuksia aiemmin julkaistuihin toiminnallisuuksiin mutta myös muutamia täysin uusia toiminnallisuuksia. Poimimme näistä kiinnostavimmat luettavaksesi seuraavien Dynamics 365 -sovellusten osalta:

Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä 

Parannuksia taloushallinnon tunnisteisiin 

Kuten edellisessä blogitekstissämme lupailimme, Microsoft on jatkanut Taloushallinnon tunnisteiden käyttöönottoa ja laajentanut niiden käyttöä kirjanpidon kirjauskansioiden ulkopuolelle. Versiossa 10.0.33 taloushallinnon tunnisteet onkin käyttöönotettu myös tapahtumien selvitykseen, eli niitä voidaan jatkossa käyttää automaattisessa tapahtumien selvityksessä kriteerinä, kun tasetilien tapahtumia kohdistetaan toisiinsa.

Toinen laajennus taloushallinnon tunnisteiden käyttöön on mahdollisuus käyttää tunnisteita asiakkaan maksukirjauskansiolla ja toimittajan maksukirjauskansiolla. Edelleen jäämme seuraamaan, mihin kaikkeen tunnisteiden käyttö seuraavissa versioissa mahdollistetaan ja pidämme blogimme lukijat ajan tasalla!


Uusia kieliä

Vaikka Dynamics 365 Finance tukee jo todella monia kieliä, on versiopäivityksen yhteydessä käyttäjän kielivaihtoehtoihin lisätty jälleen 11 uutta kieltä. Uudet kielet ovat tällä kertaa maakohtaisia versioita jo olemassa olevista pääkielistä:

  • Espanjan kielen uudet maakohtaiset versiot: Chile, Kolumbia, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Paraguay, Uruguay, Argentiina
  • Englannin kielen uudet maakohtaiset versiot: Pakistan, Filippiinit ja Malta

Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä 


Kustomoidut tarratulosteet yrityskohtaisiin tarpeisiin

Oletko kaivannut tehokkaampia työkaluja erilaisten tarrojen ja etikettien luomiseen ja tulostamiseen varastonhallinnan prosesseissa? Versiopäivityksen 10.0.33 myötä Dynamics 365 Supply Chain Management -käyttäjät voivat luoda ja tulostaa kustomoituja tarroja, esimerkiksi tuote-etikettejä ja sijaintitarroja, suoraan järjestelmän eri näkymistä käsin. Käytännössä tarroja voidaan kustomoida lähes mihinkä tahansa asiakaskohtaiseen tarpeeseen – kunhan tarran tietolähteet ja asetukset on ensin kertaalleen määritetty.

Aikaisemmin tarrojen ja etikettien tulostaminen järjestelmästä käsin ei onnistunut ilman raskaita muutostöitä, mutta nyt alkuasetusten jälkeen tarratulostustarpeiden täyttäminen on huomattavasti helpompaa. 

Ominaisuus jäljittelee olemassa olevaa laajennetun varastonhallinnan rekisterikilpien tulostamistoimintoa, mutta uuden ominaisuuden myötä tarrojen tulostaminen on mahdollista entistä laajemmin järjestelmän eri näkymistä.

Tarratulostustoiminnon käyttöönotto vaatii tarratulosteiden tietolähteen, johon määritellään, mihin näkymään tulostustoiminto halutaan aktivoida. Tämän jälkeen määritellään itse tarratuloste, joka linkitetään luotuun tarratulosteiden tietolähteeseen. Tarratulosteen ulkoasu määritellään ZPL-koodikielellä, ja tulostamiseen tarvitaan laite, joka osaa lukea kyseistä koodia. Järjestelmäkoodausta ei tarvita, sillä on olemassa erilaisia työkaluja, joilla ZPL-koodikielinen ulkoasu voidaan rakentaa helpommin. Sekä tietolähteiden että tarratulosteiden ulkoasun määrittelyssä voit tukeutua osaavan Dynamics 365 -kumppanin apuun.

Ennen käyttöönottoa on määriteltävä myös tarrojen tulostukseen liittyvät asetukset. Mikäli yrityksen käytössä ovat jo olleet laajennetun varastonhallinnan rekisterikilpitarrat, ei tulostusasetuksia tarvitse määritellä uudelleen. 


Yrityskohtaisten numerosarjojen määrittäminen

Tämän uuden ominaisuuden avulla Tuotetietojen hallintaparametrit -sivulla voidaan jatkossa määrittää sekä kaikkia yrityksiä koskevia että yrityskohtaisia numerosarjoja. Kaikkia yrityksiä koskevat numerosarjat löytyvät Jaetut numerosarjat -välilehdeltä ja yrityskohtaiset Numerosarjat-välilehdeltä.

Näkymä Dynamics 365 -järjestelmästä

Suunnittelun optimoinnin prosessivalmistuksen tuki 


Versiopäivityksen 10.0.33 myötä Suunnittelun optimointi -moduulia on mahdollista käyttää myös prosessiteollisuudessa silloin, kun käytetään erätilauksia. Tällöin Suunnittelun optimointi luo suunnitellut tilaukset myös sellaisille tuotteille, joissa käytetään tuoterakenteena kaavaa (Formula) ja joiden kaavassa on mukana sivu- ja oheistuotteita.

Uutta Dynamics 365 Commerce -järjestelmässä

Luo asynkronisia asiakastilauksia reaaliajassa ja suorita eräkäsittelynä, jos reaaliaikainen käsittely epäonnistuu

Versiopäivityksen yhteydessä kassan toimintoprofiiliin on lisätty uusi kenttä: Käytä reaaliaikaista palvelua tilauksen luontiin asynkronisen varmuuskopioinnin kanssa. Kenttä on valittavissa, kun toimintoprofiililla on ensin määritetty, että kassan asiakastilausten luonti Dynamics 365 -taustajärjestelmään tapahtuu eräajon kautta. Kun tämä ominaisuus on käytössä, kassa pyrkii luomaan asiakastilauksen ensin reaaliaikaisesti D365-järjestelmään RTS-palvelun (Retail Transaction Service) kautta. Jos tämä yritys epäonnistuu, tilaus luodaan käyttämällä Dynamics 365:n eräprosessia. Kassa ei kuitenkaan odota RTS-kutsun valmistumista, jolloin tilausten luontiprosessi kassalla nopeutuu aiempaan verrattuna.

Uutta Dynamics 365 Project Operations

-järjestelmässä

Versiopäivityksessä 10.0.33 ei julkaistu merkittäviä, Dynamics 365 Project Operations -järjestelmää koskevia uusia toiminnallisuuksia.

Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Versiopäivityksessä 10.0.33 ei julkaistu merkittäviä, koko Dynamics 365 -alustaa koskevia uusia toiminnallisuuksia.

Asiantuntijamme auttavat eteenpäin

Herättikö jokin parannuksista tai uusista toiminnallisuuksista mielenkiintosi? Jos haluat sukeltaa vielä syvemmälle ja kuulla versiopäivityksen sisällöistä tarkemmin, älä epäröi jättää meille viestiä alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä.

Kirjoittaja

Efiman Dynamics 365 -tuotetavastaavat

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365 Commerce
Microsoft Dynamics 365 Project Operations
Microsoft Dynamics 365 Finance
Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management
Unboxataanerppi

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia