Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.28

BloggausMicrosoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Taina, Erno, Heidi, Maria ja Eija, käyvät läpi elokuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy vuoden 2022 aikana runsaat kahdeksan kertaa. Toisinaan versiopäivityksiin on koottu kasapäin merkittäviä uusia ominaisuuksia – toisinaan versiopäivityksistä taas paljastuu pienempiä käytettävyyden ja suorituskyvyn parannuksia.

Elokuussa julkaistussa versiopäivityksessä 10.0.28 ei ollut vastassa merkittäviä muutoksia, mutta muutamaan pienempään parannukseen kannattaa tutustua. Monet näistä pienemmistäkin parannuksista saattavat olla asiakaskohtaisesti hyvinkin merkittäviä, ja ne voivat tehostaa prosesseja ja helpottaa Dynamics 365 -käyttäjän jokapäiväistä työtä.

Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä

Päätilin luokka näkyviin pääkirjaan

Pääkirjaa on tähän saakka ollut mahdollisuus tarkastella vain kirjanpidon tilien ja talouden dimensioiden, kuten kustannuspaikkojen, osastojen tai projektien, näkökulmasta. Uuden toiminnallisuuden myötä päätilin luokka on mahdollista nostaa pääkirjan sarakkeeksi. Toiminnallisuus laajentaa paitsi Dynamics 365 Financen sisäisen raportoinnin mahdollisuuksia, tarjoaa se myös paremmat mahdollisuudet täsmäyttää pääkirjaa muihin raportteihin, jotka perustuvat tililuokkiin. Tämä uusi toiminnallisuus on päällä oletusarvoisesti, kun uusi versio otetaan käyttöön, mutta itse sarake tulee valita näytettäväksi pääkirjan ikkunan asetuksista alla olevan kuvan mukaisesti.

Päätilin luokka pääkirjassaPäätilin luokka saadaan näkyville pääkirjaan asetuksia muuttamalla.

Perinnän tilan päivitys manuaalisen kohdistuksen yhteydessä

Luotonhallinnasta tuli aikoinaan erillinen moduuli Dynamics 365 Financen sisällä. Aikaisemmin Dynamics AX -järjestelmässä perinnän prosessit löytyivät Myyntireskontran alta. Sittemmin Microsoft onkin panostanut Luotonhallinta-moduulin kehittämiseen ja tuonut luotonhallinnan prosesseihin useita uusia toiminnallisuuksia aiemmissa versiopäivityksissä. Tällä kertaa moduuliin lisättiin pieni parannus, mutta joskus pienetkin parannukset voivat sujuvoittaa taloushallinnon arkea merkittävästi.

Erityisesti ulkomaankaupassa myyntireskontrassa törmätään usein tilanteisiin, joissa maksun saapuessa on epäselvää, mihin se tulisi kohdistaa. Maksu kirjataan silloin ensin reskontraan odottamaan tietoa asiakkaalta siitä, mihin laskuun tai laskuihin suoritus tulisi kohdistaa. Luotonhallinnan uuden toiminnallisuuden myötä perinnän tila päivittyy myös silloin, kun lasku ja maksu kohdistetaan manuaalisesti. Aikaisemmin perinnän tila päivittyi vain laskuilla, joille kohdistettiin suoritus asiakkaan maksukirjauskansion kautta.

Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä

Säilyvyysajan huomiointi Suunnittelun optimoinnissa

Versiopäivityksestä 10.0.28 lähtien Suunnittelun optimointi -apuohjelman avulla voidaan tunnistaa vanhentuvat varastonimikkeet ja korvata ne uusilla varastonimikkeillä automaattisesti. Käytännössä, jos yrityksellä on varastonimikkeitä, joiden säilyvyysaikaa on rajoitettu, Suunnittelun optimointi -apuohjelma tunnistaa varastonimikkeiden vanhentumisajan ja täydentää automaattisesti varastoa uusilla varastonimikkeillä. Tämän parannuksen ansiosta pilaantuvien varastonimikkeiden säilyvyysaika voidaan ottaa huomioon pääsuunnittelun aikana ja varmistaa, että varastossa on aina kysyntää vastaava määrä riittävän säilytysajan omaavia varastonimikkeitä.

Kuljetuskustannusten hallinta integraatiolla

Versiopäivityksen 10.0.28 myötä logistiikkakumppanit voivat lähettää matka-, kontti- ja laskutietueet, päivittää arvioidut kustannukset sekä tehdä toimittajan kustannuslaskun kohdistukset integraatiolla suoraan asiakkaan Dynamics 365 -järjestelmään. Kun käyttäjän ei enää tarvitse syöttää kuljetuskustannusten tietoja järjestelmään itse, säästetään aikaa ja vältytään tiedonsyötössä tapahtuvilta virhekirjauksilta.

Uutta ominaisuutta voidaan hyödyntää, jos Aiheutuneet kustannukset -moduuli on otettu käyttöön.

Uutta Dynamics 365 Project Operations -järjestelmässä

Versiopäivitykseen 10.0.28 ei sisältynyt merkittäviä Dynamics 365 Project Operations -järjestelmään liittyviä uusia toiminnallisuuksia.

Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Versiopäivitykseen 10.0.28 ei sisältynyt merkittäviä koko Dynamics 365 -alustaan liittyviä uusia toiminnallisuuksia.

Efimalaiset apunasi!

Herättikö jokin ominaisuus mielenkiintosi ja haluaisitko kuulla, mitä toiminnallisuus voisi tarkoittaa juuri teidän liiketoiminnallenne? Asiantuntijamme ovat yhteydenoton päässä!

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä.

Kirjoittaja

Efiman Dynamics 365 -tuotetavastaavat

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management
Microsoft Dynamics 365 Finance
Microsoft Dynamics 365 Project Operations
Unboxataanerppi

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia