Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.26

BloggausMicrosoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Taina, Erno, Heidi, Maria ja Eija, käyvät läpi huhtikuisen versiopäivityksen sisältöä?

Mitä uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia Dynamics 365 -pilviratkaisun versiopäivitykset pitävät sisällään? Tähän kysymykseen me Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat vastaamme Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys!-blogisarjassamme kahdeksan kertaa vuodessa. Jokaisella kerralla tavoitteenamme on auttaa Dynamics 365 -asiakkaita tutustumaan lähes jatkuvana virtana julkaistuihin uusiin toiminnallisuuksiin ja poimimaan niistä itselleen hyödyllisimmät. Jos haluat auttaa meitä ja kertoa, miten olemme tehtävässämme onnistuneet, jätä meille palautetta tämän lomakkeen kautta. Lupaamme, että vastaaminen vie päivästäsi vain hetken ja että aiomme ottaa jokaisen palautteen kuuleviin korviimme.

Ja sitten asiaan! Tällä kertaa unboxaamme huhtikuussa (15.4.2022) julkaistun versiopäivityksen 10.0.26 sisällön ja kokoamme yhteen versiopäivityksen parhaat palat. Luvassa on pieniä parannuksia niin koko sovellusalustan kuin yksittäisten järjestelmienkin osalta.

 

Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Pieniä muutoksia käyttöliittymässä – huomioi vaikutus automaatioihin!


Microsoft on julkaissut aikaisemmissa versiopäivityksissä lukuisia, koko Dynamics 365 -alustaan liittyviä pieniä käyttöliittymämuutoksia – ja sama jatkuu myös versiopäivityksessä 10.0.26. Muutoksien tavoitteena on helpottaa Dynamics 365 -alustan käyttöä ja käyttöliittymässä navigoimista. Aiemmin sarkainsiirtymät (tabulaattori) toimivat vain näytön osan sisällä (esimerkiksi navigointipaneelissa tai toimintokeskuksessa), mutta nyt sarkainsiirtymät on mahdollista ottaa käyttöön koko näytön alueella. Lisäksi parannuksena on lisätty mahdollisuus ottaa käyttöön ruutujen (engl. tiles) koon muuttaminen. Ruutujen koon voi valita neljästä eri vaihtoehdosta.

Vaikka käyttöliittymämuutokset voivat vaikuttaa pieniltä ja harmittomilta, on hyvä muistaa, että muutokset käyttöliittymässä voivat vaikuttaa esimerkiksi ohjelmistorobotin (RPA) toimintaan. Käyttöliittymämuutosten jälkeen kannattaakin testata varsinaisen toiminnon lisäksi se, että mahdolliset automatisoinnit toimivat edelleen halutulla tavalla.

Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä

Versiopäivityksessä Dynamics 365 Finance -järjestelmään julkaistiin useita pieniä parannuksia, joista nostamme luettavaksesi kolme keskeisintä.

Laskun summan näyttäminen toimittajan laskukirjauskansiolla


Asiakkaamme ovat silloin tällöin nostaneet esille toiveen siitä, että verollinen ja veroton summa näytettäisiin kirjauskansiolla selkeämmin ennen kirjausta. Iloksemme toteamme, että tähän toiveeseen on nyt vastattu – ainakin osittain. Versiopäivityksessä 10.0.26 Microsoft on parantanut verollisen ja verottoman summan esitystapaa toimittajan laskukirjauskansiolla – ja ehkäpä tulevaisuudessa näemme vastaavaa esimerkiksi myös kirjanpidon puolella.

Uusi ominaisuus on päällä oletusarvoisesti, ja sen avulla laskun summa, eli nettosumman ja verojen yhteenlaskettu arvo, näkyy ja muuttuu reaaliaikaisesti rivillä. Tämä uusi sarake parantaa käyttökokemusta myös manuaalisten laskujen tai liittymän kautta tuotujen laskujen tarkastuksen osalta. Summaa tarkastellessa on kuitenkin huomioitava, onko kirjauskansion asetuksissa netto- vai bruttokäsittely.

Suorituskykyparannuksia valuutan uudelleenarvostukseen


Tämä uusi toiminnallisuus luo Ostoreskontran ja Myyntireskontan valuutan uudelleenarvostustapahtumista eränajon prosessin suorituskyvyn parantamiseksi. Eräajo jakaa työn eriksi avoimien tapahtumien määrään perustuen.

Käyttöomaisuuteen liittyvät parannukset


Käyttöomaisuuden siirto järjestelmästä toiseen on yksi talousjärjestelmäprojektien kompleksisimmista migraatioista. Aikaisemmin migraatioprosessissa on ollut kipukohtia, joihin versiossa 10.0.26 on julkaistu pieniä parannuksia. Ensimmäinen parannus varmistaa, että vanhasta käyttöomaisuusjärjestelmästä migroitujen käyttöomaisuuskohteiden osalta käyttöönottopäivä ei päivity automaattisesti hankintaa kirjattaessa. Tätä voidaan säädellä käyttöomaisuuskohteen asetuksista.

Toinen käyttöomaisuutta koskeva parannus liittyy toiminnallisuuteen, joka mahdollistaa käyttöomaisuuskirjan tilan päivityksen jatkossa sekä käyttöliittymän että Tietojenhallinnan työtilan kautta.

Uutta Dynamics 365 Project Operations -järjestelmässä

Dynamics 365 Project Operations -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä ole tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.

Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä

Seurantadimensioiden synkronointi konsernin sisäisillä myynti- ja ostotilausriveillä


Tämän uuden ominaisuuden avulla voidaan määrittää, synkronoidaanko sarja- ja eränumeroiden seurantadimensiot konsernin sisäisten myynti- ja ostotilausrivien välillä. Ominaisuus lisää uusia asetuksia asiakkaiden ja toimittajien Konsernin sisäinen -määrityssivun Ostotilauskäytännöt- ja Myyntitilauskäytännöt-välilehdille. Asetuksista löytyy uudet valinnat Eränumero-tilausrivillä ja Sarjanumero-tilausrivillä.

Jos yrityksessä käytetään edistynyttä varastonhallintaa (WMS), on huomioitava, että tämä ominaisuus synkronoi erä- ja sarjanumerot vain silloin, kun nämä dimensiot on asetettu sijainnin yläpuolelle Varastovaraushierarkiassa.

Omat työt -välilehti tuotannon käyttöliittymässä


Tuotannon käyttöliittymä voidaan tämän uuden ominaisuuden myötä rakentaa niin, että se sisältää Omat työt -välilehden, jossa työntekijät voivat helposti tarkastella kaikkia heille määritettyjä aloittamattomia ja keskeneräisiä töitä. Ominaisuus on hyödyllinen yrityksille, jotka määrittävät työt tietyille työntekijöille (henkilöstöresursseille) muiden resurssityyppien sijaan.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Omat työt -välilehdellä ei näy niitä töitä, jotka työntekijäresurssi on jo aloittanut ja joiden työ on määritetty jollakin toiselle resurssityypille, kuten koneelle. Näitä aloitettuja töitä voidaan tarkastella tuotannon käyttöliittymän Aktiiviset työt -välilehdellä.

Tyhjennä tuotemääritearvot


Tämä ominaisuus lisää Tuotetietojen hallintaan kausittaisen Tyhjennä tuotemääritearvot -tehtävän, joka tyhjentää tuotemääritteen arvotietueet, joita ei enää ole liitetty mihinkään tuotteeseen tuoteluokan kautta.

Varaston näkyvyys -lisäpalvelu ja sen kaksi uutta toiminnallisuutta


Varaston näkyvyys -lisäpalvelu (engl. Inventory visibility add-in) on Microsoftin tarjoama mikropalvelu, joka mahdollistaa Dynamics 365 Finance and Operations -järjestelmässä käsiteltävien varastosaldojen reaaliaikaisen näkyvyyden ulkopuolisissa järjestelmissä. Versiopäivityksessä 10.0.26 Varaston näkyvyys -lisäpalvelu on laajentunut kahdella uudella lisäominaisuudella.

Tuki laajennettuun varastonhallintaan

Versiopäivityksestä 10.0.26 lähtien Varaston näkyvyys -lisäpalveluun on nyt mahdollista ottaa mukaan nimikkeet, joita ohjataan laajennetun varastonhallinnan prosessien mukaan. Aikaisemmin ei ole ollut mahdollista seurata varastosaldoja saatavuuden ja varauksien mukaan sellaisten nimikkeiden osalta, joita hyödynnetään laajennetun varastonhallinnan prosesseihin.

Luvattavissa oleva määrä

Varaston näkyvyys -lisäpalveluun on 10.0.26 versiossa tullut toinenkin uusi ominaisuus, Luvattavissa oleva määrä (ATP). Uuden ominaisuuden avulla ulkoisiin järjestelmiin saadaan näkyville käytettävissä oleva varastosaldo, joka huomioi tulevaisuuden tarpeet. Toiminnallisuus mahdollistaa näkyvyyden tuleviin varastosaldoihin ja tilausten seuraavan saatavuuspäivämäärän selvittämisen. Toiminnallisuuden avulla voidaan välttää riski myyntimahdollisuuksien menettämistä tai liian suuren varaston ylläpitämisestä.

Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Power App -portaalissa ominaisuuden Käytössä olevan muutoksen ajoitus (On-hand change schedule) -ominaisuuden aktivoinnin ja parametroinnin. Tilauksen jälkeen Dynamics 365 Finance and Operations -järjestelmässä suoritetaan varsinainen varastosaldojen varaaminen tilaukselle.

Pistä palautetta!

Avaa meille sanallinen arkkusi ja auta meitä kehittämään Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! -blogisarjaa entistäkin hyödyllisemmäksi. Keräämme palautetta blogisarjaamme perehtyneiltä Dynamics 365 -asiakkailta tämän kyselylomakkeen kautta. Kerro, mistä haluisit kuulla lisää ja miten voisimme kehittää blogisarjamme sisältöjä. Palautteesi on kultaakin kalliimpaa!

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä.

Kirjoittaja

Efiman Dynamics 365 -tuotetavastaavat

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Unboxataanerppi
Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365 Finance
Microsoft Dynamics 365 Project Operations
Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia