Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.21

BloggausMarkkinoiden johtava pilvi-ERP, Microsoft Dynamics 365, päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman tuotevastaavat, Maria, Heidi, Erno ja Taina, käyvät läpi syyskuisen versiopäivityksen sisältöä?

Markkinoiden johtava pilvi-ERP, Microsoft Dynamics 365, päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman tuotevastaavat, Maria, Heidi, Erno ja Taina, käyvät läpi syyskuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoft Dynamics 365 on jatkuvasti kehittyvä pilvipohjainen teknologia-alusta, jonka lukuisista sovelluksista voidaan koota kullekin yritykselle tarkoituksenmukainen ja tehokas toiminnanohjausratkaisu. Ja kun sanomme jatkuvasti kehittyvä – se todella on sitä. Teknologiajätin tekemä kehitystyö on koottu vuosittain kahdeksaksi päivitykseksi, joista syyskuussa julkaistiin versiopäivitys 10.0.21 (julkaistu 17.9.2021).

Siinä missä kukin versiopäivitys tuo mukanaan lukuisia parannuksia ja täysin uusia toiminnallisuuksia (lue: mahdollisuuksia), jatkuvan kehityksen perässä pysyminen vaatii aikaa ja ajatustyötä. Tehdäksemme aallonharjalla pysymisestä himpun verran helpompaa, unboxasimme toiminnanohjausratkaisun version 10.0.21 ja kokosimme käyttöösi listan kyseisen versiopäivityksen tärkeimmistä uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Ratkaisun monista sovelluksista keskitymme tällä kertaa kolmeen kiinnostavaan ja laajasti käytössä olevaan Dynamics 365 -sovellukseen:

 • Dynamics 365 Finance
 • Dynamics 365 Project Operations
 • Dynamics 365 Supply Chain Management

Jos jokin näistä sovelluksista on (tai voisi olla) käytössänne, hyödynnä tämän lukuhetki mahdollisuutena pohtia, mitkä uudet toiminnallisuudet voisivat tukea teidän liiketoimintaanne. Lukuhetkesi päätteeksi kerromme, miten voimme auttaa seuraavissa askelissa eteenpäin!

Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä

Pääkirjaraportin luominen sisältäen kirjaamattomia tapahtumia

Tapahtumatiedot sisältävä pääkirjaraportti lisättiin uutena ominaisuutena Dynamics 365 Financeen jo aiemmissa versiopäivityksissä, ja se on aktivoitavissa Toimintojen hallinnasta. Raportti sisältää avaussaldon, debet ja kredit -saldot sekä loppusaldon tili- ja tapahtumakohtaisesti. Raportin käyttämiseen on ladattava sähköisen raportin muoto Trial Balance with Transactional Detail.

Versiossa 10.0.21 pääkirjaraporttiin lisätty uusi ominaisuus mahdollistaa kirjaamattomien tapahtumien näyttämisen tällä raportilla. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi migraatioaineiston sisään luvun jälkeen ennen kirjaamista. Toiminnallisuus mahdollistaa vain tietyn tyyppisten kirjaamattomien tapahtumien valitsemisen raportilla, esimerkiksi kirjanpidon muistioiden tai vapaatekstilaskujen.

Parannuksia tilikauden sulkemiseen

Versiossa 10.0.21 on tehty useita parannuksia tilikauden sulkemiseen liittyen. Kirjanpitomoduuliin (Kirjanpito – Kirjanpidon asetukset) on lisätty uusi asetussivu tilikauden sulkemisen asetuksille. Lisäksi Tilikauden lopetuksen sivu kirjanpitomoduulissa (Kirjanpito – Kausi suljettu – Tilikauden lopetus) on päivitetty. Sivu on jatkossa samantyyppinen kuin valuuttojen uudelleenarvostuksen sivu kirjanpidossa, eli sivun listauksessa näkyy, milloin tilikauden lopetus on ajettu tai peruutettu. Myös tilikauden lopetus voidaan ajaa uudelta sivulta. Kun tilikauden lopetusajo perutaan, peruutus vain peruuttaa aiemman tilikauden lopetuksen kirjaukset, mutta ei luo uusia automaattisesti.

Suorituskyvyn parannus maksukehotusten luonnissa

Versiopäivitykseen 10.0.21 sisältyvä uusi toiminnallisuus nopeuttaa maksukehotusten luontiprosessia. Toiminnallisuus tehostaa prosessia yleisesti, mutta erityisesti tilanteissa, joissa pienellä määrällä asiakkaita on paljon tapahtumia.

Esto poistojen kirjaamiseen kahdesti samalle kaudelle

Tämän uuden toiminnallisuuden avulla voidaan estää poistojen kirjaaminen kaudelle, jolle poisto on jo kirjattu. Toiminto tarkistaa poistotapahtumat kirjaamisen aikana ja kirjausprosessi pysäytetään, mikäli samalle kaudelle on jo kirjattu saman käyttöomaisuuden poisto. Varoitusviesti kertoo käyttöomaisuuserän ja -kirjan tunnuksen.

Salli toimittajalaskujen hyvitys

Versiopäivitykseen 10.0.21 sisältyvä uusi ominaisuus sallii toiminnallisuuden, jolla ostoreskontrapuolen hyvityslaskulla on viite alkuperäiseen laskuun. Vastaava ominaisuus on ollut käytössä aiemmin jo myyntireskontrassa ja projektilaskutuksessa.

Uutta Dynamics 365 Project Operations -järjestelmässä

Dynamics 365 Project Operations -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä ole tuotu uusia toiminnallisuuksia.

Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä

Varastonhallinta

Varaston viivakoodien skannaus GS1-muotostandardien avulla

GS1-järjestelmä on globaali standardi, jota käytetään tuotteiden, sijaintien ja osapuolten tunnistamiseen, tietojen lukemiseen sekä tiedon jakamiseen liiketoimintaprosesseissa. Versiopäivityksen myötä Microsoft tarjoaa tuen GS1-standardin hyödyntämiseen varaston käsipäätteellä, jolloin yhdellä viivakoodin skannauksella saadaan luettua useita tietoja kerralla. Tämä vähentää varastolla tehtävien skannausten määrä sekä manuaalista tiedon syöttämisen tarvetta. GS1-standardin käyttöönotto on suunniteltava ja toteutettava ennen kuin sen hyödyntäminen on mahdollista varaston käsipäätteellä.

Warehouse Management ‑mobiilisovelluksen vaiheiden otsikoiden ja ohjeiden mukauttaminen

Varastonhallinnan käsipäätteellä näkyviä työvaiheiden otsikoita ja ohjeita voidaan muokata jatkossa suoraan käyttöliittymässä vastaamaan yrityskohtaisia tarpeita. Tämän uuden ominaisuuden käyttöönotto on mahdollista ainoastaan uudistuneella varastonhallinnan käsipäätteellä, josta Erno kertoi aiemmin blogissaan.

Muuta ajankohtaista:

Versiopäivityksessä 10.0.21 on Dynamics 365 Supply Chain Managementin Tuotetietojen hallinta-, Pääsuunnittelu- ja Tuotanto-moduuleissa otettu oletusarvoisesti käyttöön useita aikaisempiin versiopäivityksiin sisältyviä uusia ominaisuuksia, joiden on tarkoitus tulla pakollisiksi vuonna 2022 (1. julkaisuaallossa alkaen 4/2022). Vaikka toiminnot ovat versiossa 10.0.21 otettu oletusarvoisesti käyttöön, ne voidaan toistaiseksi poistaa käytöstä manuaalisesti Toimintojen hallinta -näkymän kautta. Olemme listanneet alle kyseiset käyttöönotetut ominaisuudet kaikkien kolmen moduulin osalta.

Tuotetietojen hallinta – oletusarvoisesti käyttöönotetut ominaisuudet

Siirtyminen tuoterakenneriveiltä tuoterakenneversioon

Kun järjestelmän tuoterakenneversiointi on käytössä, uusi ominaisuus mahdollistaa siirtymisen suoraan

tuoterakenneriveiltä Tuoterakenneversio-sivulle.

Vaarallisten materiaalien tuotetiedot ja lähetysasiakirjat

Tuotteiden tietoihin voidaan tallentaa vaarallisia aineita koskevia lisätietoja. Versiopäivityksessä 10.0.21 on käyttöönotettu lisäasiakirjoja, joilla voidaan hallita vaarallisia aineita sisältäviä siirtoja. Nämä lisäasiakirjat toimivat samalla tavalla kuin nykyinen rahtikirja. Käyttäjä voi muodostaa asiakirjan tiedot ja sen jälkeen tarvittaessa lisätä ulkoisia tietoja tai muokkauksia, kunnes tiedot vastaavat toimitusta. Uusia asiakirjoja ovat parannettu rahtikirja, luettelon ylläpitopyynnön asiakirja, monimuotoisten vaarallisten aineiden asiakirja, parannettu pakkausluettelo ja tarkistetun bruttopainon asiakirja.

Oletustilausmäärien tarkka vahvistus

Tämä käyttöönotettu ominaisuus tuo mahdollisuuden käyttää oletustilausmäärille tarkkaa vahvistusta. Kun Oletustilausmäärien tarkka vahvistus ‑parametri on asetettu arvoon Tarkka, vahvistuksessa sovelletaan oletustilausmäärien tarkkaa vahvistusta, jolloin vakiotilausmäärän on oltava arvon monikerta. Valitse asetukseksi Tarkka, jos haluat käyttää vakiovahvistusta ja varmistaa, että kukin vakiotilausmäärä on liittyvän pikavälilehden (Ostotilaus, Varasto tai Myynti) Monikerta-asetuksen monikerta tuotteiden oletustilausasetuksissa.

Alkuperämaan/-alueen hallinnan ominaisuus

Kaupankäynti maiden rajojen yli edellyttää usein sitä, että yritykset antavat tietoja kuljettamiensa tuotteiden maasta tai alkuperästä. Dynamics 365 Supply Chain Managementissa nämä tiedot kirjataan päätuotteen tiedoista löytyvään kenttään. Usein toimittajat myös toimittavat asiakkailleen todistuksen, jossa on todistuksen voimassaoloaika ja numero. Versiopäivityksessä käyttöönotetun ominaisuuden avulla nämä tiedot voidaan dokumentoida järjestelmään ja seurata todistuksen vanhentumisaikaa.

Pääsuunnittelu – oletusarvoisesti käyttöönotetut ominaisuudet

Suunniteltujen tilausten rinnakkainen vahvistaminen

Suunnitellut tilaukset -sivun rinnakkaisen vahvistuksen avulla käyttäjä voi nopeuttaa vahvistusprosessia valitsemalla käytettävien säikeiden määrän tilanteessa, jossa vahvistetaan suuri määrä suunniteltuja tilauksia samaan aikaan. Rinnakkainen vahvistus ja säikeiden määrä ovat käytettävissä olevia ominaisuuksia, kun vahvistettaviksi valitaan useita suunniteltuja tilauksia.

Pääsuunnittelun edistymisen visualisointi

Pääsuunnitelmien takaa on uuden ominaisuuden käyttöönoton myötä mahdollista tarkastella pääsuunnitteluajojen historiatietoja visuaalisessa muodossa. Tiedot esitetään Gantt-kaaviona (Historia – Kyselyt – Näytä edistyminen). Kaavion avulla voidaan tarkastella, miten paljon aikaa aikaisemmin tehtyihin pääsuunnitteluajojen eri vaiheisiin on käytetty. Pääsuunnittelu-työtilan ja Keskeneräiset suunnitteluprosessit -valinnan kautta voidaan myös seurata aktiivisen, meneillään olevan ajon edistymistä ja tarkastella arvioitua jäljellä olevaa aikaa.

Tuotanto – oletusarvoisesti käyttöönotetut ominaisuudet

Tuotannon suorituksen käyttöliittymä

Tuotannon suorituksen käyttöliittymä (production floor execution) tarjoaa työntekijöille uuden käyttökokemuksen tuotannon suorittamiseen. Uusi käyttöliittymä palvelee samaa tarkoitusta kuin nykyinen työkorttilaite ja työkorttipääte, mutta tarjoaa uudelleen suunnitellun ja nykyaikaisen käyttöliittymän, joka on optimoitu kosketuskäyttöön. Tuotannon suorituksen käyttöliittymään sisältyy muun muassa seuraavat toiminnot:

 • Useiden töiden työstäminen: tuotannon tekijät voivat valita ja aloittaa useita töitä samalla kertaa tai aloittaa uuden työn samalla, kun jo aloitettujen töiden tekemistä jatketaan.
 • Laitepohjainen määritys: Tuotannon suorituksen käyttöliittymän määrittäminen toimii eri tavalla työkorttilaitteeseen ja työkorttipäätteeseen verrattuna. Sen sijaan, että kukin sovelluksen käyttäjä yhdistetään määritykseen, määritys yhdistetään nyt laitteessa suoritettavaan selaimeen. Kun sivu avataan ensimmäistä kertaa selaimessa, käyttäjä, jolla on valvojan rooli, valitsee määrityksen ja ensisijaisen suodattimen. Aina kun työntekijä tämän jälkeen kirjautuu tuotannon suorituksen käyttöliittymään tällä laitteella, nämä viitteet haetaan ja otetaan käyttöön.

Alihankintana hankittujen nimikkeiden osittainen vastaanotto ja Toimittaja-tyypin tuoterakennerivien hävikkilaskennan ongelman korjaus

Käyttöönotettu ominaisuus mahdollistaa alihankintana hankittujen nimikkeiden osittaisen vastaanottamisen. Aiemmin, kun osittaista määrää raportoitiin alihankintana hankitun huoltonimikkeen ostotilauksessa, tuotantotilauksen keräysluettelon kirjauskansiossa päivitettiin koko tilattu määrä.

Uuden ominaisuuden käyttöönoton myötä on mahdollista päivittää oikea, osittain vastaanotettu määrä. Tämä ominaisuus korjaa myös ongelman, joka liittyy virheelliseen päivitettyyn hukkatavaran määrään käytettäessä tuoterakennerivejä, joiden tyyppi on Toimittaja.

Dynamics 365 Guides tuotannolle

Dynamics 365 Guides on Dynamics 365 -sovellus, jonka avulla työntekijälle voidaan yhdistettyä todellisuutta (mixed reality) hyödyntäen heijastaa hologrammina ohjeita eri työvaiheisiin liittyen. Versiopäivityksessä 10.0.21 käyttöönotetun uuden toiminnon avulla Dynamics 365 Supply Chain Management on mahdollista integroida Dynamics 365 Guidesin kanssa.

Integraation myötä tuotantoprosesseille on nyt mahdollista luoda yhdistetyn todellisuuden oppaita (mixed reality / AR guides). Oppaita voidaan luoda esimerkiksi tuotannonohjauksen seuraaviin osa-alueisiin:

 • Resurssit
 • Resurssiryhmät
 • Vapautetut tuotteet
 • Tuoterakenteet ja tuoterakenteen versiot
 • Kaavat ja kaavaversiot
 • Reitit ja reittiversiot

Kun työntekijä aloittaa uuden työn tuotannossa, hän voi tarkastella QR-koodiluetteloa kyseiseen työhön liittyvistä oppaista. Työntekijä voi ladata oppaan HoloLensiinsä skannaamalla asiaankuuluvan QR-koodin, jolloin yhdistetyn todellisuuden työohjeet tulevat näkyviin hologrammina.

Työkorttilaitteen ja työkorttipäätteen parannukset

Työkorttilaitteeseen ja työkorttipäätteeseen on julkaistu useita niiden käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia. Seuraavat ominaisuudet ovat oletusarvoisesti käytössä versioista 10.0.21 lähtien:

 • Rekisterikilven numeron automaattinen luonti
 • Työkorttilaitteeseen on lisätty rekisterikilpi valmiiksi raportointia varten
 • Etiketin tulostaminen työkorttilaitteesta
 • Toiminto, jolla voi lukita työkorttilaitteen ja työkorttipäätteen desinfiointia varten
 • Työkorttipääte-sivulle on lisätty uusi Lopeta tauko -painike

Kilauta kumppanille

Herättikö jokin uusi ominaisuus mielenkiintosi ja haluaisitko kuulla, mitä toiminnallisuus voisi tarkoittaa juuri teidän liiketoiminnallenne? Vai yllättikö sittenkin informaatioähky ja et tiedä, mistä aloittaa? Molemmissa tapauksissa apu on yhteydenoton päässä!

Dynamics 365 -kumppanina olemme asiakkaidemme tuki ja turva pilvipalvelun versiopäivityksissä. Kerromme, mitä kääreistä paljastuneet uudet toiminnallisuudet käytännössä tarkoittavat ja mitkä niistä voisivat tukea juuri asiakkaamme liiketoimintaa. Ja kun uudet ominaisuudet ovat seulottu läpi, suunnittelemme yhdessä, minkälaisella prosessilla versiopäivitys otetaan käyttöön.

Kirjoittaja

Efiman Dynamics 365 -tuotetavastaavat

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365 Finance
Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management
versiopäivitys
Microsoft Dynamics 365 Project Operations

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia