Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työsuojeluhallinto

ReferenssiTyösuojeluhallinto on Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnonalalla toimiva organisaatio, jonka muodostavat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet ja niitä ohjaava STM:n työsuojeluosasto. Työsuojeluhallinnon tehtävänä on valvoa, että työ Suomessa on työelämää koskevan lainsäädännön mukaista sekä mahdollisimman tervettä ja turvallista. Valvonnan lisäksi työsuojeluhallinto tarjoaa myös neuvoja ja ohjeita työelämään liittyvissä kysymyksissä.

Haaste

STM:n hallinnonalan organisaatioiden työsuojeluhallinnon, Säteilyturvakeskuksen, Valviran, Fimean ja Työterveyslaitoksen verkkopalvelut päätettiin keskittää yhteiselle verkkopalvelualustalle. Tavoitteena oli uudistaa työsuojeluhallinnon verkkopalvelu pohjautumaan yhteiseen käyttöliittymään sekä yhteisiin toiminnallisuuksiin, sivuston ulkoasun säilyessä kuitenkin yksilöllisenä. Tämän lisäksi tavoitteena oli verkkopalvelun visuaalisen ilmeen uudistaminen sekä uusien ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien lisääminen verkkopalveluun. Sivuston rakennetta haluttiin myös selkeyttää tiedon löydettävyyden parantamiseksi.

Ratkaisu

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu liitettiin osaksi STM:n hallinnonalan organisaatioille luotua keskitettyä Liferay-verkkopalvelualustaa. Koska yhteinen verkkopalvelualusta toteutettiin Liferay-alustana, oli myös työsuojeluhallinnon verkkopalvelun uudistus luontevaa toteuttaa Liferayta hyödyntäen.

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelua uudistettaessa verkkopalvelusta tehtiin responsiivinen, mikä mahdollistaa sen sujuvan käytön päätelaitteesta riippumatta. Palvelun visuaalinen suunnittelu ja käyttöliittymäsuunnittelu toteutettiin vastaamaan tiettyjä standardeja (WCGA 2.0 -esteettömyysohjeiden taso AA), mikä puolestaan mahdollistaa palvelun esteettömän käytön esimerkiksi ruudunlukulaitetta käytettäessä. Lisäksi verkkopalvelulle suunniteltiin sivustotunnus, jonka ansiosta palvelun käyttäjälle käy aiempaa selkeämmin ilmi, mikä palvelu on kyseessä. Palveluun lisättiin uutena toiminnallisuutena myös esimerkiksi uusi hakusovellus, jonka avulla palvelun käyttäjät löytävät oman aluehallintoviraston yhteystiedot mahdollisimman helposti.

Lopputulos

Toteutettujen muutosten myötä lopputuloksena on rakenteeltaan ja visuaaliselta ilmeeltään uudistettu, aiempaa monipuolisempi sekä monin tavoin käyttäjäystävällisempi Tyosuojelu.fi -verkkopalvelu. Uudistusten toteuttaminen Liferayta hyödyntämällä mahdollisti keskitetyn ja kustannustehokkaan ratkaisun rakentamisen organisaatioille.

"Projektin aikana oli todella mukava huomata, miten loistavasti yhteistyö työsuojeluhallinnon kanssa sujui. Projektin eteenpäin viemisessä oli todellakin kyse aidosta yhteistyöstä, eikä vain toimittaja-asiakas -suhteesta," kertoo Arcusysin Projektipäällikkö Jussi Makkonen.

Onnistuneesta yhteistyöstä kiittelee myös Tyosuojelu.fin päätoimittaja Katariina Göös: "Arcusys ymmärsi nopeasti organisaatiomme tarpeet ja löysimme tehokkaasti ratkaisuja verkkoviestintämme kehittämiseen. Olemme saaneet uudistuneesta Tyosuojelu.fistä paljon positiivista palautetta. Käyttäjät ovat antaneet kiitosta varsinkin verkkopalvelun selkeästä ja raikkaasta ulkoasusta."

Suosittelija:

"Arcusys ymmärsi nopeasti organisaatiomme tarpeet ja löysimme tehokkaasti ratkaisuja verkkoviestintämme kehittämiseen. Olemme saaneet uudistuneesta Tyosuojelu.fistä paljon positiivista palautetta. Käyttäjät ovat antaneet kiitosta varsinkin verkkopalvelun selkeästä ja raikkaasta ulkoasusta."

Katariina Göös

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis logo

Tiedot

Tilaaja: Työsuojeluhallinto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Valamis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Graafinen suunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Käyttäjähallinta
Arkkitehtuuri

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Omat tagit

Liferay
IT-ratkaisumäärittely
IoT
verkkopalvelu
digitaalinen viestintä
käyttäjäystävällisempi

Siirry yrityksen profiiliin Valamis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia