Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työ muuttui, muutuitko sinä?

Bloggaus

Teknologia mahdollisti työn muutoksen


Halusi sitä myöntää tai ei, tapamme tehdä työtä on muuttunut. Työ muuttui, muutuitko sinä?

Yhä useamman työpäivät muodostuvat etäpalavereista, erilaisista ryhmätöistä ja sadoista sähköposteista. Näitä kaikkia yhdistää se, että niitä pystytään tekemään riippumatta käyttäjien fyysisestä sijainnista. Tai ainakin pitäisi pystyä.

Tämä on erinomainen tilaisuus parantaa ihmisten työssä viihtymistä tuomalla työntekoon joustavuutta, jollaista ei aiemmin ole nähty. Toisaalta tämä vapaus ja joustavuus voi tuottaa organisaation turvallisuudelle riskejä, jollaisia ei ole aiemmin nähty.

Teknologia mahdollistaa työn kehityksen. Jo pelkästään työn tuotteena tuotettavat materiaalit, palvelut ja asiat muodostuvat nykyään pääasiassa datasta. Kaikki liiketoimintaan liittyvä tieto tallentuu dataksi ja siihen tarvitsee päästä helposti käsiksi, jotta vaatimus työn joustavuudesta toteutuu.

Tätä dataa saatetaan myös käsitellä erilaisissa ryhmätyötiloissa oman organisaation ulkopuolisten tahojen kanssa, kuten asiakkaiden tai kumppaneiden. Joskus on tarve keskustella näiden kanssa kasvotusten, mutta aina se ei vaadi fyysistä läsnäoloa. Etäpalaverit ovat korvanneet monet paikan päällä pidettävät kokoukset.

Ei silkkaa ruusuilla tanssimista


Teknologian, varsinkin uuden teknologian, käytön kuvaukset ovat usein ihanteellisia ja huolettomia. Liitettynä vielä asioihin kuten työnteko joustavasti paikasta ja ajasta riippumatta, josta moni on varmasti haaveillut turhaan vuosia, voidaan puhua visioista, jotka kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta. Ja rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että täysin ongelmatonta se ei olekaan.

Tietoturvan ja GDPR:n nimissä organisaatio on saattanut suhtautua skeptisesti liiketoiminnan siirtämiseen pilveen. Mikä voi olla ihan validi valinta, mutta silti tässä on saattanut jäädä huomaamatta, että samalla kun on sanottu ei pilvitransformaatiolle, on kuitenkin sanottu kyllä Office 365:lle. Ja missä ihmiset käsittelevät liiketoimintakriittistä dataa eniten? Vastaus on sähköpostissa. Varuillaan kannattaa olla myös sen suhteen, käsitelläänkö ja jaellaanko dataa kuluttajakäyttöön tarkoitetuilla pilvisovelluksilla niiden tuoman helppouden vuoksi, koska virallisemmat reitit ovat kielletty.

Kokonaisuuden hallinta ja toimintavarmuuden takaaminen kaikissa tilanteissa ei ole aivan yksinkertaista sekään. Digitaalinen työympäristö muodostuu kuitenkin käyttäjistä, työasemista ja sovelluksista, joten se elää amebamaista jatkuvaa muutosta. Loppukäyttäjät odottavat ympäristön toimivan samanlailla jokaisena hetkenä, jokaisessa paikassa, mutta taustalla oleva ekosysteemi on monimutkainen ja sen toimintavarmuus herkkä pienillekin muutoksille.

Ja jos IT-johdolla ei ole näkyvyyttä laitteiden terveydentilaan ja käytössä oleviin sovelluksiin on vaikea havaita käytettävyyttä heikentäviä piileviä pieniä ja suuria toistuvia ongelmia. Samoihin asioihin liittyen tulee toistuvia avunpyyntöjä palveluntarjoajalle, joka kiittää laskutettavasta työstä, mutta ongelman juurisyyt jäävät ratkaisematta.

Askelmerkit toimivaan työympäristöön


Tässä vaiheessa on myönnettävä, ettei modernin digitaalisen työympäristön autuus synny pelkästä teknologiasta. Teknologia on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Jotta yrityksessänne saataisiin digitaalinen työympäristö turvallisesti kaikkien käyttöön, ottakaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

1. Rakenne – Selkeä rakenne helpottaa ymmärtämään monimutkaisia kokonaisuuksia kuten digitaalinen työympäristö. Kokonaisuuksien ymmärtäminen mahdollistaa hallitun kehittämisen.

2. Prosessit - Rakenteiden avulla on mahdollista kuvata prosessit ja vastuut. Kun prosessit on kuvattu voidaan niitä kehittää ja tehostaa esimerkiksi automaatiolla samoin selkeät vastuut ovat edellytys toimivalle palvelulle.

3. Teknologia – Toimivat laitteet ja yhtenäiset työkalut. Jos kaikki työskentelevät yhdenvertaisilla välineillä, voidaan varmistaa myös niiden yhteensopivuus ja datan käsittelyn sujuvuus. Muista myös, että teknologialla on oma elinkaarensa, eikä mikään tekniikkaan liittyvä ole ikuista

4. Yhteiset pelisäännöt – Teknologia mahdollistaa paljon, mutta jos sen käytöstä ei ole yhdessä sovittu, ei sen hyödyt realisoidu

Jos käytätte, tai harkitsette, Help Desk -palveluita tuottavaa kumppania - vaadi heiltä proaktiivista ongelmanratkaisua ja juurisyiden selvittämistä pelkän tikettien käsittelyn sijaan. Muuten työympäristön jatkuvaa toimivuutta ei voida taata.
Pinterest
Advania Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Advania Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Konesalipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

digitaalinen työtila
digitaalinen työympäristö
Modernit IT-palvelut yrityksille
moderni it
azure
optimoidut laitteet
moderni työympäristö

Siirry yrityksen profiiliin Advania Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Advania Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Advania Finland - Muita referenssejä

Advania Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia