Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

#Tuko - Tehoa ja nopeutta sanomien käsittelyyn

ReferenssiSolteq toimitti SAP NetWeaver Process Orchestration –ratkaisun palveluna Tuko Logisticsille. Tehokas ja helppokäyttöinen integraatioratkaisu pystyy käsittelemään jopa miljoona sanomaa tunnissa.

Tuko Logistics Osuuskunta on päivittäistavarakaupan valikoima-, hankinta- ja logistiikkapalveluyhtiö, jonka omistajina ja asiakkaina toimivat Wihuri, Suomen Lähikauppa, Stockmann sekä Heinon Tukku. Tuko Logisticsin valikoimissa on yli 25 000 tuotetta, joita toimitetaan noin 1 000 vähittäismyymälään ja 5 000 suurkuluttajaasiakkaalle. Yhtiön liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 600.

Tuko Logisticsilla on ollut SAP-järjestelmiä käytössään vuodesta 2010. SAP HCM2-projektin myötä muista järjestelmistä siirrettävien työaika-, tehtävä- ja suoritetapahtumien sanomamäärä kasvoi merkittävästi.

”Aiemmin sanomia oli kymmeniä päivässä, nyt satojatuhansia”, Tuko Logisticsin kehityspäällikkö Mikko Aula kuvailee muutosta.

SAP NetWeaver Process Orchestration käsittelee jopa miljoonaa sanomaa tunnissa

Tuko Logistics tarvitsi integraatioratkaisun, joka käsittelee suuria sanomamääriä ja vastaa myös tulevaisuudessa muuttuviin integraatiotarpeisiin. Ratkaisuksi valittiin SAP NetWeaver Process Orchestration (PO), joka pystyy käsittelemään jopa miljoonaa sanomaa tunnissa ja 10 000 prosessi-instanssia samanaikaisesti.

PO-ratkaisun avulla voi automatisoida ja optimoida liiketoiminnan prosesseja yli sovellus- ja organisaatiorajojen. Java-pohjainen paketti koostuu Process Integration (PI), Business Process Management (BPM) ja Business Rules Management (BRM) -ratkaisuista.

”SAP:n integraatioratkaisut olivat toimineet aiemminkin hyvin ja nyt tarjolla oli uuden version myötä paremmat valvontaominaisuudet ja helppokäyttöisemmät toteutusvälineet”, Tuko Logisticsin sovellusvastaava Sari Andsten taustoittaa valintaa.

Muutos ei aiheuttanut häiriöitä operatiiviseen toimintaan

Ratkaisutoimittajaksi Tuko Logistics valitsi Solteqin, jolla oli jo osaamista SAP NetWeaver Process Orchestration -ratkaisusta sekä kokemusta aiemmista integraatiototeutuksista Tukolla.

”Solteqilla on hyvä Tukon järjestelmäympäristön ja toimialan tuntemus. Yhteistyö on ollut aina sujuvaa”, Mikko Aula toteaa.

Basis-töiden osalta Tieto ja Solteq tekivät tiivistä yhteistyötä ja vanhojen palvelinten kapasiteetti saatiin nopeasti uuteen käyttöön. Integraatioiden toiminta ei saanut muuttua millään tavalla, eikä siirto saanut aiheuttaa häiriöitä Tukon operatiiviseen toimintaan. Projekti vaiheistettiin ja eri vaiheiden liittymien käyttöönotot sujuivat ilman tuotantokatkoja. Uusi Process orchestration ja vanha Process Integration toimivat projektin ajan rinnakkain, joten kaikkia liittymiä ei tarvinnut siirtää kerralla.

”Solteq piti huolta, että pysytään aikatauluissa, tarvittaessa hiukan painostikin. Asioihin reagoitiin nopeasti testauksissa ja käyttöönotoissa, ja ne hoidettiin erittäin asiantuntevasti”, Sari Andsten kertoo.

Keskitetty sanomaliikenne helpottaa liittymien hallintaa

Tuko Logisticsilla SAP NetWeaver Process Orchestration toimii SAP-järjestelmien sanomien välittäjänä muihin sovelluksiin, kuten Flexim, Merx, Rondo, Basware, TAVA, DW-tietovarasto ja eMemo. PO-ratkaisun kautta kulkevat myös sanomat kuljetusliikkeiden ja MerxD:n välillä.

”PO tarjoaa erinomaiset välineet prosessien valvomiseen ja analysoimiseen. Tehokas järjestelmä vaatii myös vähemmän laitekapasiteettia”, Mikko Aula kertoo.

Liittymien valvonta on helpottunut, kun automaattiset hälytykset sanomien lähetyksen epäonnistumisista tulevat sähköpostilla Tukon sovellustukeen ja niistä on suora linkki kyseiseen sanomaan.

”Keskitetty sanomaliikenne helpottaa liittymien hallintaa. Myös töiden ajastuksia on jatkossa helpompi tehdä itse”, Sari Andsten summaa.

Suosittelija:

”PO tarjoaa erinomaiset välineet prosessien valvomiseen ja analysoimiseen”

Mikko Aula, kehityspäällikkö, Tuko Logistics

Pinterest
Referenssin infoboxi
SAP Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tuko Logistic
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Arto Saarinen, SAP Finland

Lisätietoja

Yritysprofiili SAP Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

process orchestration

Siirry yrityksen profiiliin SAP Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SAP Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SAP Finland - Muita referenssejä

SAP Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia