Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Toimialatyöpöytä luo näkyvyyden Espoon toimialojen hankintoihin

ReferenssiSoulCoren Espoon kaupungille toimittaman SoulPro-hankintajärjestelmään perustuvan Hansa -hankinnan johtamisjärjestelmän oheen on talven aikana kehitetty kaupungin eri toimialoja palveleva Toimialatyöpöytä, joka on määrä ottaa käyttöön kevään 2020 edetessä. Toimialatyöpöydän avulla käyttäjät toimialoilla voivat nähdä toimialojensa hankintoihin liittyvät tiedot omasta näkökulmastaan, säilyttäen samalla hankintatoiminnan johtamiseen tarvittavan kaupunkitasoisen näkyvyyden hankintojen kokonaiskuvaan.

Toimialatyöpöydän kehittämisen lähtökohtana oli ennen kaikkea raportoinnin ja ennakoitavuuden tarpeet. ”Ennen hankintajohdolla ei ole ollut ajantasaista näkyvyyttä, mitä hankintoja eri toimialoilla valmistellaan ja missä vaiheessa ne ovat menossa. Tiedon saaminen vaati selvityksiä monilta eri tahoilta”, kertoo Espoon kaupungin hankintakeskuksen kehittämispäällikkö Veera Lavikkala.

Hansan monipuolisten raportointiominaisuuksien ansiosta Espoossa on siirrytty puolivuosittais- ja kvartaalikatsauksista ajantasaiseen, rullaavaan ja siten aiempaa selvästi dynaamisempaan raportointiin. ”Saamme tuoreen tiedon meneillään olevista hankinnoista ja uusien hankintojen kilpailuttamisajankohdista – ja ennen kaikkea siitä, milloin hankintajohdon on sopiva aika vaikuttaa hankintaan liittyviin päätöksiin: mitä vaikutuksia tavoitellaan, kuinka toimittajaa halutaan sopimuskaudella ohjata ja miten hankinta tukee toimialan omia sekä Espoo-tarinan tavoitteita”, kuvailee Lavikkala.

Älykkäät ja oppivat ratkaisut tukevat päätöksentekoa

Hankintadatan kertyminen mahdollistaa myös tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisen hankintatoiminnan ennustettavuuden näkökulmasta. ”Historiadataa analysoimalla on mahdollista saada aikaan ennusteita, joita voidaan hyödyntää päätöksenteon tukena”, kuvailee SoulCoren vanhempi konsultti Tuomo Peltola. ”Voimme tällä hetkellä tuottaa esimerkiksi hankinnan aikatauluennusteita. Tulevaisuudessa sovellusmahdollisuudet vaihtelevat toimittaja-analyyseistä vanhan sopimuskannan analysointiin ja käyttäytymis- sekä ennustusmalleihin”, Peltola kuvailee.

Tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia on pohdittu myös Espoossa: ”Tulevaisuuden visionamme on muun muassa nykyisen markkinatilanteen ja ennusteiden systemaattinen hyödyntäminen hankintojen suunnittelussa”, Lavikkala kertoo.

Suosittelija:

”Ratkaisun ansiosta saamme tuoreen tiedon meneillään olevista hankinnoista ja uusien hankintojen kilpailuttamisajankohdista – ja ennen kaikkea siitä, milloin hankintajohdon on sopiva aika vaikuttaa hankintaan liittyviin päätöksiin."

Veera Lavikkala, Espoon kaupungin hankintakeskuksen kehittämispäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
SC Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Espoon kaupunki
Ajankohta: 2019 - 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
tiina.vestman@soulcore.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili SC Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta

Erikoisosaaminen

Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

SoulPro
hankintajärjestelmä
Julkinen hankinta
hankinnasta maksuun
hankinta-alan ja sopimuksenhallinnan digitaaliset ratkaisut
hankinnat
Hankintajärjestelmät
hankintaprosessi
Hankintakonsultti
hankintatoimi
hankintojen johtaminen
Julkiset hankinnat
Konsultointi julkisissa hankinnoissa

Siirry yrityksen profiiliin SC Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SC Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SC Software - Muita referenssejä

SC Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia