Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tasainen ja ennustettava tarjouslaskenta sekä -hinnoittelu kiikarissa?

BloggausMyyntiorganisaation toiminnan luonteeseen kuuluvat asiakaskohtainen hinnoittelu sekä erilaiset harkinnanvaraiset alennukset. Näin kuulukin olla. Onhan perusteltua, että myyntihinnat arvioidaan asiakkuuden arvon mukaan. Haasteeksi se kuitenkin muodostuu, jos tarjousten hinnat määritellään täysin omin päin, eivätkä ne perustu yrityksen hinnoittelulogiikkaan. Vaikka ammattitaitoiset myyjät varmasti osaavat hinnoitella yrityksen kannalta kannattavasti, ei tästä voi olla varmuutta, jos hinnat määritellään aina omin päin ja tapauskohtaisesti.

Haaste syvenee, jos tarjouksia ei ole tallennettuna mihinkään. Tällöin myyjillä ei ole edes vertailupohjaa hinnoittelulle. Läpinäkyvyyden puute tarkoittaa myös sitä, ettei yrityksen johto kykene tarkastelemaan hintoja tarjousvaiheessa.

Ennen kuin kuitenkaan osoitellaan syyttävällä sormella myyjiä, on hyvä muistaa, että ihmiset toimivat aina niillä käytännöillä ja niillä välineillä, jotka heille on opetettu ja annettu. Haaste voikin siis piillä käytössä olevien järjestelmien puutteissa.

Jatka blogin lukemista sivuillamme >>>

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia