Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tänä kesänä myös puolukkaan? Kypsymisennuste mustikkaan.fi-sivustolla

BloggausTätä kirjoittaessani ovat ensimmäiset mustikat ennusteen mukaan jo kypsiä Salon seudulla. Vaikka kevät ja alkukesä olivat viileähköjä ja marjojen kehitys hidasta, on Suomen päälle parkkeerannut helleaalto alkanut kerryttää lämpösummaa huimaa vauhtia. Ennusteen mukaan ensimmäiset mustikat olisivat Salossa jo kypsiä ja muuallakin Etelä- ja Keski-Suomessa ensimmäisiä kypsiä mustikoita olisi metsissä jo alle viikon sisään. Saapa nähdä, reagoiko luonto yhtä nopeasti lämpöaaltoon kuin mitä malli ennustaa. Ja miten käy marjasadon, kun sadetta on saatu vähänlaisesti.

Suomen Tiedeseuran keräämästä historiallisesta aineistosta löytyy havaintoja myös puolukan kypsymisestä. Siispä me täällä Innofactorilla päätimme täksi kesäksi laventaa malliperhettä, ja tuoda tarjolle marjojen kypsymisennusteen myös puolukalle. Tätä kirjoittaessani ennustaa malli ensimmäisten puolukoiden kypsyvän eteläisessä Suomessa jo parin viikon kuluttua. Tuo ennuste varmastikin vielä tulee muuttumaan, riippuen siitä kuinka lämpimiä tai viileitä lähiviikot ovat

Mustikan malli perustuu aiemmalla metsäntutkijanurallani tekemiini kasvien vuosirytmimalleihin, jotka ennustavat tapahtumia lämpösumman perusteella. Puolukan malli on periaatteessa samanlainen kuin mustikalla, vain marjojen kypsymisen lämpösummakynnys on korkeampi. Mielenkiinnolla jään odottamaan, kuinka hyvin malli selviytyy puolukan kypsymisen ennustamisesta!

Aiemmissa blogeissani olen kertonut Mustikkaan-sovelluksesta [https://mustikkaan.fi], joka ennustaa mustikan marjojen kypsymisen ajoittumista eri puolilla Suomea. Malli on pyörinyt vuodesta 2018 saakka, ja sen ennusteet ovat palautteen perusteella osuneet varsin mukavasti kohdalleen. Malli on ehkä hieman aikaisessa mustikan pääsadon kypsymiseen nähden, joten ennusteen voi tulkita ennakkovaroitukseksi siitä, missä vaiheessa kannattaa pestä mustikkaämpärit, vetää kumisaappaat jalkaan, ja varautua rynnistämään mustikkametsään. Tai suunnitella kesälomareissua niille tutuille mustikka-apajille.

Tutustu aiempiin blogeihini:

 

Mustikkaan.fi-sivusto ennustaa mustikkasadon kypsymisen

Mustikan kypsymisen ennustaminen ja aikaisen kevään ongelma

Mustikkaan.fi mallittaa mustikan marjojen kypsymistä myös kesällä 2019

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

data

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia