Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taloushallinto ja matkalaskuohjelma saumattomasti yhdessä

ReferenssiKaskipuu Oy on puuseppä Eero Kasken vuonna 1978 perustama pohjoissuomalainen perheyritys, jonka perusta on laadukkaissa, käsintehdyissä ja kotimaisissa puuovissa. Vuosien saatossa Kaskipuu on kasvanut yli 200 ammattilaista työllistäväksi kansainväliseksi konserniksi. Tänä päivänä se valmistaa ovien lisäksi ikkunoita kahdella tehtaallaan Viitasaarella ja Ylikiimingissä.

Kun Kaisa Suutari aloitti Kaskipuulla konsernin laskentapäällikkönä ja taloustiimin esimiehenä vuosi sitten, oli taloushallinnossa edessä monia muutoksia. Kirjanpito, joka oli ulkoistettu tilitoimistolle, haluttiin tuoda osaksi yhtiön omaa toimintaa. Tästä syntyi tarve löytää ohjelmisto, jolla taloushallinto hoituisi sähköisesti aina kirjanpitoon asti. Samassa yhteydessä tuli ilmi myös tarve matka- ja kululaskuohjelmalle.

“Joissakin konsernimme yhtiöissä oli käytössä Visma Nova, jonka päätimme sitten laajentaa koko konsernin taloushallinnon käyttöön. Olemme pyörittäneet kirjanpitoamme Novassa vuoden 2019 alusta lähtien”, Suutari kertoo. “Matka- ja kululaskuohjelmaksi valikoitui Visma.net Expense, koska meille oli tärkeää saada ohjelma, joka toimisi saumattomasti yhteen Novan kanssa.”

Novan käyttöönottoprojektiin kului puoli vuotta aikaa ja Suutarin mukaan projekti sujui konaisuudessaan hyvin. Varsinainen yllätys koettiin silti Visma.net Expensen käyttöönotossa, joka hoitui kokonaisuudessaan vain yhden päivän aikana.

“Näin jälkikäteen kun mietin ohjelmistojen käyttöönottoa, niin Novassa oli paljon haltuunotettavaa, sillä se on todella laaja ohjelmisto. Sen sijaan Expensen kanssa kaikki sujui hämmästyttävän helposti. Olimme varautuneet siihen, että henkilöstön syöttäessä ensimmäiset laskut ohjelmaan, meillä alkavat puhelimet soida ja tulee iso suma laskuja selvitettäväksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, mikä kertoo siitä, että käyttäjät ovat kokeneet ohjelman helpoksi käyttää”, Suutari muistelee.

Jokainen ohjelma on kuitenkin erilainen, sen Suutarikin on pistänyt merkille. “Laskujen tarkastuksen ketjuttaminen toimii Expensessä erilailla kuin aiemmin käyttämässäni ohjelmassa. Olen nimittäin aiemmin tottunut siihen, että jokaisessa laskussa voi erikseen valita tarkastajan. Expensessä sen sijaan tarkastajat asetetaan ohjelmaan valmiiksi. Jos lasku on joskus saatava tarkastukseen eri henkilölle, pitää muutos tehdä asetuksiin. Tämä on mielestäni hankalampi toimintatapa vaikka pärjäämmekin hyvin sen kanssa.”

Visma Novaa Kaskipuu käyttää puhtaasti taloushallintoon; reskontran, palkanlaskennan ja kuukausikirjanpidon hallintaan. Expensessä hoituvat matka- ja kululaskut, joista tiedot siirtyvät automaattisesti Novaan kirjanpitoon ja maksuun.

“Nyt kun kirjanpito on siirretty meidän omaan hallintaan, saamme haettua tietoa aina omien tarpeidemme mukaisesti. Lisäksi Expense on vähentänyt manuaalista työtä meillä taloushallinnossa merkittävästi, koska tietoa ei enää tarvitse kerätä sähköposteista. Uskon, että käyttäjillekin on helpompaa kun kaikki heidän laskut ja kuitit ovat yhdessä paikassa”, kertoo Suutari ja jatkaa; “Käyttäjille myös Visma Attach on ollut erittäin mieluisa sovellus. Se mahdollistaa kuittien valokuvaamisen ja siirtämisen talteen puhelimella.”

Kun ohjelmistot ovat yhdeltä ja samalta toimittajalta, on asiakaspalvelusta saatava tuki ollut Suutarin mukaan kattavaa. “Olemme esimerkiksi olleet tukeen yhteydessä, kun jokin asia ei ole toiminut Expensessä. Ratkaisu onkin löytynyt Novan puolelta jostain tietystä asetuksesta. Jos ohjelmistot olisi hankittu eri toimittajilta, ei asiakaspalvelu olisi pystynyt yhdellä kertaa ratkomaan asiaa meille. Keskittämisestä on tässä mielessä ollut meille hyötyä.”

Suosittelisitko Visma Novaa tai Visma.net Expenseä?

“Kyllä, omien kokemusteni perusteella voin suositella. Ja on hyvä tietää, että Expensessä käyttöönotto on mahdollista saada hyvinkin nopeasti.”

Tutustu Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmään.>>

Tutustu Visma.net Expense -matkalaskuohjelmaan.>>

Suosittelija:

Kaisa Suutari

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kaskipuu Oy
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kaisa Suutari

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Visma Nova
Visma Expense
matkalaskut pilvipalvelu
Matkalaskuohjelma
matka- ja kululasku
matka- ja kuluhallinta
toiminnanohjausjärjestelmä
ERP-käyttöönottoprojektit
varastonhallinta
materiaalinhallinta
Tuotannonohjausjärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Visma Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Software - Muita referenssejä

Visma Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia