logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry

ReferenssiAnkkuri vastasi nopeasti laajenevan faniyhteisön, eli "Susijengifanien" tarpeisiin. Myös yhteistyö sponsoreiden kanssa toimii nyt aiempaa helpommin.

Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry perustettiin Lahdessa vuonna 2013 tavoitteenaan tuoda yhteen hajallaan olevat kannattajat koko maassa. Kun Suomen maajoukkue sai villin kortin vuoden 2014 koripallon MM-kisoihin, jäsenmäärä kohosi nopeasti tuhansiin. Tällä hetkellä yhdistys on Suomen toiseksi suurin kannattajayhteisö.

”Susijengifanit” panostaa paljon tarjotakseen jäsenilleen hyvät puitteet Suomen koripallomaajoukkueen seuraamiseen ja muodostaakseen yhteisön, johon kannattaa kuulua. Yhdistyksen tarkoitus on olla ”kuudes pelaaja maajoukkuessa”, luoda yhteisöllisyyttä ja tarjota jäsenilleen erilaisia etuja.

Perustamisvaiheessa jäsenillä oli jo kokemusta yhdistystoiminnasta ja myös Avoinen Sporttisaitti-tuotteesta, jota Namika Lahti käyttää toiminnassaan. Kun jäseniä yhdistykseen alkoi kuitenkin tulla paljon, oli selvää, että tarvittiin suurten jäsenmäärien hallinnointiin sopiva systeemi. Tähän tarpeeseen vastasivat Avoinen Ankkuri-rekisteri ja Verkkoasiointi, joiden käyttöönotto kävi helposti. ”Ankkuri saatiin käyttöön juuri oikeaan aikaan”, yhdistyksen tiedottaja Janne Virtanen sanoo.

Kuinka Avoine pystyi auttamaan

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin saatua villin kortin elokuussa alkaviin koripallon MM-kilpailuihin, alkoi tapahtua. Jäsenmäärä yli kymmenkertaistui kolmessa viikossa. Tilanteessa katsottiin tärkeäksi, että liittyvien tiedot saadaan talteen varmasti ja tehokkaasti ja että uusi jäsen liitetään välittömästi tiedotuksen piiriin.

Susijengifaneille toteutettiin Avoinen Verkkoasioinnilla liittymislomake. Lomake ohjaa liittyjää vastaamaan ”oikein”, jolloin tiedot ovat tarvittavassa muodossa. Verkkoasioinnin hyväksymistyökalun avulla voidaan tarkistaa, että liittyjä on oikean ihmisen oloinen ja tiedot on täytetty oikein.

Myöhemmin Verkkoasiointia laajennettiin tietojen päivityspalvelulla. Susijengifanit tuottavat arvokkaita palveluita MM-kilpailuihin lähtijöille kisapaitojen ja kyyditysten muodossa. Verkkoasiointi-palvelulla yhdistys kykeni keräämään tarvittavaa tietoa tehokkaasti jäsenistöltä siten, että se on myös jäsenelle helppoa.

Tiedot tallentuvat Ankkuri-jäsenrekisteriin. Ankkurilla on hankkeen alkuvaiheessa kaksi päätarkoitusta. Tiedot tallentuvat keskitettyyn jäsenrekisteriin, johon aktiivitoimijoilla on riittävät käyttöoikeudet. Toisaalta Ankkurista voidaan viestiä tehokkaasti kaikille jäsenille. Pääasiallisena viestintäkanavana on toiminut sähköposti.

Yhdistys on aktiivinen yhteistyökumppanien hankinnassa. Tästä syystä on ollut erittäin tärkeää, että jäsenrekisteri on pystynyt tukemaan kumppanien kanssa toimimista oikealla tavalla. ”Ankkuri on tuonut markkinoinnillisesti uusia ulottuvuuksia”, puheenjohtaja Risto Virtanen kertoo. ”Kun jäsenille voidaan lähettää suoraan informaatiota vaikkapa yhteistyökumppanien tarjouksista kuten ruoasta, juomasta ja kuljetuksista, rekisterin arvo nousee”.

Virtanen toteaakin, että Ankkurin mahdollisuuksista on yhdistykselle merkittävää hyötyä myös uusia yhteistyökumppaneita etsittäessä. ”Esimerkiksi Veikkauksen kanssa tehtävä yhteistyö ei olisi ollut mahdollista, jos tiettyjä jäseniä ei syntymäajan perusteella olisi voitu rajata pois kohderyhmästä”, hän täsmentää. Yhteistyökumppanit ovat yhdistykselle tärkeitä, sillä erilaiset jäsenedut tekevät yhdistykseen kuulumisesta hyvän jutun, joka takaa positiivisen lumipalloefektin jatkumisen.

Myös yhdistyksen tiedottaja Janne Virtanen arvostaa järjestelmän helppoutta: ”Nyt jäsenet voidaan tavoittaa kaikki samalla vaivalla ilman erillisiä postituslistoja, joita aiemmin ylläpidettiin”. Ankkuri mahdollistaa myös entistä monipuolisempien jäsentietojen keräämisen. Rekisteriä ahkerasti käyttänyt tiedottaja toteaakin, että 3000 jäsenen hallinnoiminen ilman nykyisiä järjestelmiä olisi erittäin hankalaa ja veisi talkootyönä aivan liikaa aikaa. Verkkoasioinnista on suurta hyötyä silloin, kun jäsenen on päästävä muuttamaan omia tietojaan vaikkapa oikeanlaisen paidan tilaamista varten.

Apua ja neuvoja yhdistyksen porukka on saanut Avoinen Mikko Mantereelta, joka on perehdyttänyt vastuuhenkilöt Ankkurin ja Verkkoasioinnin käyttöön. Lähitulevaisuudessa tarkoitus on alkaa hoitaa myös laskutusta Ankkurin kautta.

Kaiken kaikkiaan yhdistys on ollut hyvin tyytyväinen asioiden sujumiseen Ankkurin ja Verkkoasioinnin avulla.” Koska kaikki toiminta on talkoopohjaista, on ajan säästyminen ja kyky toimia mahdollisimman vähällä työvoimalla tärkeää”, Janne Virtanen tiivistää. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoine Oy

Tiedot

Tilaaja: Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Risto Virtanen

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoine kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Omat tagit

Jäsenrekisteri
jäsenyys
jäsenviestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Maksaminen
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoine - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Avoine - Muita referenssejä

Avoine - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia