logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Miekkailu- ja 5-otteluliitto

ReferenssiNykyaikaisen verkkosivuston on edustettava organisaatiota tyylikkäästi ja oltava helppo käyttää. Miekkailu- ja 5-otteluliiton uusilla verkkosivuilla yhdistyvät estetiikka ja päivittämisen vaivattomuus.

Miksi uudistamiseen päädyttiin


Kaiken voidaan katsoa alkaneen siitä, kun liittojen yhdentymisen seurauksena syntyi uusi Miekkailu- ja 5-otteluliitto. Ennen uudistusta Miekkailuliiton sivut olivat olleet lähinnä sisäinen viestintäkanava, joka ei juuri toiminut edustavana mainoksena ulospäin. Miekkailu- ja 5-otteluliiton Lena Tallroth-Kock toteaa, että lajeista kiinnostuneiden tulisi paitsi löytää tarvitsemansa tieto, myös saada lajista hyvä ja ulospäin avoin kuva. Tätä päämäärää entiset sivut eivät juuri edesauttaneet, joten uudella liitollakin oli suuri tarve saada sivustonsa vastaamaan nykypäivän tarpeita. Avoine riensi apuun ja auttoi liittoa luomaan edustavat ja helposti ajan tasalla pidettävät sivut.

Tie julkaisuun

Liitossa oli jo aiemmin päätetty tietystä visuaalisesta ilmeestä, joten pohjaa verkkosivu-uudistukselle oli jo olemassa Avoinen tullessa mukaan suunnittelemaan sivustoa. Ajankohdan puolesta uudistus ei ollut kuitenkaan täysin vailla haasteita, sillä liitolla oli lopulta käytössä aiempaa niukempi määrä henkilöresursseja. Niinpä Tallroth-Kock toimi ainoana vastuuhenkilönä projektissa liiton puolelta, mutta Avoinen kanssa yhteistyö sujui hyvin ja asiat etenivät. Julkaisua edeltävinä kuukausina uudelle sivustolle siirrettiin säilytettävä sisältö vanhoilta sivuilta ja luotiin tarpeellinen rakenne, minkä jälkeen sivut saatiin julkaistua.

Sivuston käyttöönotto alkoi puolen päivän mittaisella koulutuksella Avoinen toimistolla. Uusien sivujen kanssa tekemällä oppiminen oli merkittävässä roolissa, ja Tallroth-Kock kertoo saaneensa tarpeellista tukea myös puhelimitse. Käytännön havaintojen kautta ensimmäisen kuukauden aikana ilmeni myös joitakin sivuston osa-alueita, joita nähtiin tarpeelliseksi hioa edelleen. Näin voitiin varmistua, että sivusto palvelisi tarpeita tulevaisuudessa kuten pitääkin.

Lopputulos on edustava ulospäin ja helppo päivittäjälle

Tallroth-Kock sanoo, että erityisen hyödyllistä nykyisellä sivustolla on keskitetty tiedonhallinta. Esimerkiksi kilpailuista tiedottaminen on nykyään paljon helpompaa, kun tulokset näkyvät automaattisesti yhdessä paikassa verkkosivuilla kisajärjestäjien päivitettyä ne omiin palveluihinsa. Toimintakalenteri näyttää selkeästi menneet ja tulevat tapahtumat, ja sivuston kokonaisilme on tyylikäs.

Yhdessä verkkosivujen julkaisun kanssa Avoine Oy toteutti Miekkailu- ja 5-otteluliitolle integraation saksalaiseen Ophardt-kilpailunhallintajärjestelmään. Tämän ansiosta liiton verkkosivuilta löytyvät nyt tarpeelliset lisenssitiedot, sillä liitolla käytössä oleva Sporttirekisteri on integraation myötä yhteydessä Ophardtiin.

Tallroth-Kock myös toteaa, että tämänkaltaisissa projekteissa eräs haaste on oikeanlaisen vision muodostaminen sivustosta, sillä kaikki toteutukseen liittyvät mahdollisuudet eivät aina ole heti ilmeisiä. Hän kertoo, että verkkosivuprojekti oli hänelle laatuaan ensimmäinen - oppimisprosessin, käytännön toteutuksen ja yhteistyön aikana liiton tarpeet tulivat kuitenkin yhä selvemmin ilmi. Tämä puolestaan mahdollisti etenemisen oikeaan suuntaan ja hyvän lopputuloksen.

Sivuston kanssa aktiivisesti toimivana henkilönä Tallroth-Kock myös korostaa, että Avoinen kanssa toteutettu sivusto on tuonut suuren helpotuksen päivittämiseen ja arkiseen tekemiseen. Ennen ongelmana oli vanhanaikaisen ulkonäön lisäksi myös tietojen oleminen sikin sokin sivustolla esimerkiksi entisellä keskustelu- ja tiedotuspalstalla. Lisäksi pientenkin muutosten tekeminen vaati muutoksia sivuston koodiin, missä oli aina oma vaivansa. Onneksi nyt on toisin!

www.fencing-pentathlon.fi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoine Oy

Tiedot

Tilaaja: Miekkailu- ja 5-otteluliitto
Ajankohta: 2013
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Lena Tallroth-Kock

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoine kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Omat tagit

Verkkosivut

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoine - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Avoine - Muita referenssejä

Avoine - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Avoine kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify kerännyt 150 000 euron rahoituskierroksen
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia